Haberler

Festival, Satranç Turnuvası ile Başladı

Burhaniye Belediyesi tarafından 30-31 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 12. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali hafta sonu düzenlenen satranç turnuvaları ile başladı.

Burhaniye Belediyesi tarafından 30-31 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 12. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali hafta sonu düzenlenen satranç turnuvaları ile başladı. İlk hamleyi Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal yaparken tüm sporculara başarılar diledi.

Ahmet Akın Kültür Merkezi'nde yaklaşık 120 sporcunun katılımı ile gerçekleşen satranç turnuvaları kıyasıya bir mücadele ile iki gün boyunca devam etti. Turnuvanın ilk gününe Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç da katılarak öğrencilere destek çıktılar. İki gün boyunca satranç meraklılarının ve yarışan gençlerin ailelerinin katılımlarıyla gerçekleşen, yaklaşık 250 kişiyi ağırlayan satranç turnuvalarında sportmenliğin ve centilmenliğin en güzel örnekleri sunuldu. 2 gün boyunca dört yaş gurubu kategorisinde yapılan müsabakalarda sporcular kıyasıya yarışarak her kategoride ilk beş belirlendi. 2.-3. Sınıflar kategorisinde 1. Samet Açıkgöz 2. Esat Emin Reyhan 3. Emin Ulusoy 4. Mustafa Enes Döner 5. Gökhan Muhsin Arıcı; 4.-5. sınıflarda: 1. Ahmet Başak 2.Ali Aktürk 3.Ali Deniz Şahin 4. Vuslat Döğer 5. Kaan Alp Altay. 6.-7.-8. Sınıflarda: 1. Ramazan Kılıç 2. Kadriye Kevser Vardar 3. Mehmet Can Dilbilir 4. Buse Çapkın 5. Hasan Ecir Utku Çaltılı olurken; Liselerde: 1. Sefercan Taşcı 2. Ferit Orhan 3. Ersin Orhanlı 4. Yücel Kurban 5.Hayrettin Sayan oldu. Mansiyon ödülleri ise Sesil Efsun Gül, Gül Altın Yalın, Kaan Altıntaş, Çağan Arda Aktaş, Pelin Sürek ve Akif Kalaycı'ya gitti.

Ahmet Akın Kültür Merkezinde Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi organizasyonuyla gerçekleşen satranç turnuvaları, satranca gönül vermiş öğrenci, eğitmen ve öğretmenler ile birlikte yarışmadan çok birlik ve beraberlik örneği sergiledi. Yarışmanın sonunda dereceye giren sporcuların ödülleri ise 31 Ocak 2016 Pazar günü, 12. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali'nin son gününde, Reha Yurdakul salonunda, saat 18.00'da yapılacak Gençlik Merkezi etkinlikleri kapsamında ödül töreni ile sahiplerini bulacak. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhaniye Belediyesi Necdet Uysal Ahmet Akın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title