Haberler

Festival Bileti Alabilmek İçin 18 Saat Beklediler

Festival bileti alabilmek için 18 saat beklediler

Bu yıl 19'uncusu düzenlenecek Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali öncesi 22 bin bilet birkaç saat içerisinde satıldı

Türkiye'den 12, yurt dışından 9 olmak üzere toplam 21 oyunun sahleneceği festivalde vatandaşlar bilet satın alabilmek için bilet satışından 18 saat önce tiyatro önünde kuyruk oluşturdu

ADANA - Adana'da bu yıl 19'uncusu düzenlenecek ve Türkiye'den 12, yurt dışından 9 olmak üzere toplam 21 oyunun sahneleneceği Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali öncesi vatandaşlar bilet alabilmek için bilet satışından 18 saat önce kuyruğa girdi. 22 bin biletiin, satışa sunulduktan birkaç saat içerisinde tükendiği bildirildi.

Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde başlayacak Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, dünyadan ve Türkiye'den önemli tiyatro gruplarını 19'uncu kez Adana'da sanatseverlerle buluşturuyor.

Türkiye'den 12, yurt dışından 9 olmak üzere toplam 21 oyunun sahneleneceği festivalin biletleri bugün saat 10: 00'da Gazipaşa Bulvarı ve Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'ndeki gişelerde satışa sunuldu.

Geçtiğimiz yıl 2 saatte tükenen biletleri alabilmek için vatandaşlar bir gün öncesinden saat 16: 00'da Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi önünde bilet kuyruğu oluşturdu. İlk etapta 20 kişiyle başlayan bilet kuyruğu, saatler ilerledikçe kalabalıklaştı.

Akşam saatlerinde sıraya giren Nuri Onar isimli tiyatrosever, Adana için festivalin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Tiyatroya herkesin gelmesini istiyorum. Daha önce arkadaşıma 'bilet al' diyordum bu sene ben geldim. Sıraya geçtim. Sabaha kadar bekleyeceğiz. Bu saatte burada beklemek bence değer. Tiyatro için çok güzel. İnsanların bunu yaşaması lazım. Bu, sözle anlatılacak bir şey değil. Tiyatroyu izleyince keyfini alıyorsunuz ama her keyfin de bir sıkıntısı varsa bu sıkıntı o tiyatroda aldığınız keyfin yanında zerre gibi bir şey" diye konuştu.

Özlem Şule Atış ise sanat ve tiyatro aşkıyla 15 yıldır festivali takip ettiğini belirterek, "Sıraya girmezsek başka türlü bilet alma şansımız olmuyor. Bu 15 yıllık süreç içerisinde her yıl kalabalık daha da arttı. İlk zamanlar bu kadar rağbet yoktu sanata ve tiyatroya ama bu saatte gelmeme rağmen yirminci sıradayım. Artık tiyatro seyircisi de algıları açık hale geldi artık sanata daha çok sahip çıkan bir toplum haline geldik. 15 sene önce böyle değildi daha rahat bilet bulabiliyordum ama şimdi öyle değil, daha arkalardan bilet bulabiliyorum" ifadelerini kullandı.

Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Efe Ünsal da son 7 yıldır festivale yoğun ilgi olduğunu ve biletlerin 2 saatte tükendiğini vurgulayarak, "Gece vatandaşlar tiyatro önünde masa sandalyelerini, battaniyelerini getirip bilet satışını beklediler. Bu da attığımız taşın ne kadar doğru bir yere gittiğini gösterebilir. Dopdolu bir festival programımız var. 23-24 Nisan'da Doğal Park'ta İspanya'dan CIA La Tal ekibinin "Guguklu Saat" isimli gösterisi de sunulacak. Her yıl olduğu gibi festivalde seyircimize yakışır şekilde görevimizi icra etmeye çalışacağız. Bilet satışında bu yıl rekor kırabilecek miyiz bilmiyorum ama 22 bin biletten bahsediyoruz. Biletlerin bir anda bitirilmesi dünya üzerinde örneğine nadir rastlanan tiyatro sevgisinin gösterisidir. Ayrıca tiyatromuz bünyesinde festival boyunca ücretsiz atölyelerimiz olacak. Buraya gelemeyen vatandaşlarımız için ayrıca saat 14: 00'te 3 sıra bilet satışı yapılacak. Bu biletler de neredeyse 10 dakika içerisinde tükeniyor" şeklinde konuştu.

Festivalde sahnelenecek oyunlara bilet alabilmek için bilet satışından bir gün önce saat 16: 00'da tiyatroya gelen ve ilk bileti satın alan Saadet Ballı da akşam 21: 00-22: 00 saatlerinde yaklaşık 80 kişinin tiyatro önünde toplandığını kaydederek, "Geçen sene de aynı şekilde bekledim. Geçen sene beşinci sıradaydım ama bu sene erken geldiğim için birinci sırada biletleri aldım. Kötülemek için söylemiyorum ama yıllardır Adana'da çok kaliteli oyunlar gelmediği için festivalleri takip ediyorum. Yılda bir defa olan bir şey. İnternetten satın almak sıkıntılı olduğu için 7 yıldır buraya gelip takip ediyorum" dedi.

Gece başlayan bilet kalabalığı, gündüz saatlerinde uzun kuyruklara dönüştü. Satışa 10 liradan sunulan biletlerin, satışa başlandıktan birkaç saat sonra tükendiği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları Hacı Ömer Sabancı Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title