Haberler

Festival, "Aşık Veysel Oratoryosu" ile Veda Etti

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen sanatçıların yanı sıra Türkiye'den de müzik ve dans gruplarını ağırlayan "I.Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali", "Aşık Veysel Operatoryosu" ile sona erdi.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen sanatçıların yanı sıra Türkiye'den de müzik ve dans gruplarını ağırlayan "I. Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali", "Aşık Veysel Operatoryosu" ile sona erdi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof. Rengim Gökmen'in de katıldığı, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kapanış gecesine sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Solist olarak Şükriye Tutkun ve bağlama sanatçısı Cem Çelebi'nin sahneye çıktığı gecede, sanatçılara şef Murat Kodallı yönetimindeki Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik etti.

25 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen ve 200'ün üzerinde sanatçının sahne aldığı festival boyunca 10 etkinlik düzenlendi . Festivali 13 bin sanatsever izledi.

Konser başlamadan önce kısa bir konuşma yapan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof. Rengim Gökmen, Samsun'da kültür ve sanat alanında, şehirdeki kurumlar ve bu festivalle birlikte büyük adımlar atılacağına inandığını söyledi.

Vali Hüseyin Aksoy ise şehirlerin gelişmesinde kültürel etkinliklerin çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, festivalin önemli sanatçıları Samsun'da sanatseverlerle bir araya getirdiği ifade etti.

Festivalin sanat yönetmeni Mehmet Yılmaz ise şunları söyledi: "Türkiye'nin temeli kültürdür anlayışından yola çıkarak bu festivali hazırladık. Bu festivalin Karadeniz'in sanat yüzü olması ve ikinci festivalde buluşmak dileğiyle."

Seyircinin büyük beğeni ile dinlediği "Aşık Veysel Oratoryosu"nun bestecisi olan Murat Kodallı, Türkiye'nin en önemli cumhuriyet bestecileri arasında yer alan merhum Prof. Dr. Nevid Kodallı'nın da oğlu. Gecede aynı zamanda orkestrayı yöneten Kodallı, 2007 yılında prömiyeri yapılan eserin Samsun'da ilk kez seslendirilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Eserde, halk müziğinin sevilen ismi Şükriye Tutkun ve Cem Çelebi'nin birlikte seslendirdiği "Sen bir ceylan olsan" seyircilerin beğenisini topladı.

"I. Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali", "Aşık Veysel Operatoryosu" ile son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Hüseyin Aksoy Türkiye Samsun Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title