Haberler

Fest Travel Ayrıcalığıyla Elazığ Ve Malatya Kültür Gezisi!

Güncelleme:

FEST Travel Elazığ ve Malatya Kültür Gezisini, kadim kültürlerin izlerini taşıyan bu iki kente gerçek değerin verilmesi amacıyla tasarladı.


Malatya sadece kayısıları ile meşhur olmanın ötesinde, köklü tarihsel geçmişiyle görenleri büyüleyen bir güzergâhtır. Malatya'nın zengin tarihi geçmişi Hitit, Asur, Selçuklular ve Memluklerden oldukça fazla eserler bıraktı. Tam da bu yüzden UNESCO "Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne Türkiye'den en son dahil edilen, 13 tarihi alandan biri olan ve milattan önce 5 binli yıllara tarihlenen Aslantepe Höyüğü var.

Elazığ ise MÖ 20. yüzyıldan kalıntılar barındırır. Eski Elazığ olarak bilinen yer bugün bir açık hava müzesidir, camisinden kilisesine, müzesinden kalesine bu antik kentin adına Harput denir.

Bu nedenle bu güzergâhta Keban ve Karakaya Barajı kurtarma kazılarında gün ışığına çıkarılan eserlerin sergilendiği Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Antik Kent Harput kadar önemli. Yine Malatya merkezde en eski çarşılardan ve bir dönem çok sayıda demirci ustasının faaliyet gösterdiği Demirciler Çarşısı, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan Aslantepe Höyüğü ve Malatya'nın 500 yıllık camileri kadar değerli.

Bu iki Doğu Anadolu şehrinin geçmişten bu güne çok farklı kültürlere ev sahipliği yaptığını ve hala Anadolu'nun en kozmopolit kentleri olduğunu bilir miydiniz?

Kaynak: Bültenler / Güncel

Malatya Türkiye Elazığ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title