Haberler

Fest Gezginleri Mozart Haftası'nda Fazıl Say'ı İzledi!

Güncelleme:

"Salzburg Kış Müzik Festivali Mozartwoche" programında FEST Gezginleri dün akşam Mozarteum'da, Camerata Salzburg'un eşlik ettiği, dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say'ın konserindeydi!

FEST Travel'ın Notalı Rotalar® çatısı altında düzenlediği "Salzburg Kış Müzik Festivali - Mozartwoche" programında FEST Gezginleri dün akşam Mozarteum'da, Camerata Salzburg'un eşlik ettiği, dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say'ın konserindeydi!

Her yıl, Mozart'ın doğumgünü (27 Ocak) zamanında Salzburg Mozarteum Vakfı tarafından organize edilen Mozartwoche ( Mozart Haftası), opera performanslarından oda orkestralarına, solo resitallerden dünyaca tanınmış sanatçıların konserlerine, sayısız müzik etkinliğine evsahipliği yapıyor. 1956'da başlayan bu konser serisi, dünyanın dört bir köşesinden, Mozart'ın çalışmalarının benzersiz perspektiflerine ve yeni yorumlanışlarına tanık olmak isteyen müzik severleri kendisine çekiyor.

FEST Travel'ın, Salzburg Kış Müzik Festivali kapsamındaki Mozart Haftası'na özel olarak, 27-31 Ocak tarihleri arasında düzenlediği çok özel programın katılımcıları, müzik dolu bu geziye dünyanın en önemli müzik topluluklarından Viyana Filarmoni Orkestrası'nın konseri ile başladı. Bir dönem Bolşoy Operası'nı yöneten ve Berlin Filarmoni Orkestrası'nın Sanat Direktörlüğü görevini üstlenen Şef Tugan Sokhiev yönetimindeki konserde, Mozart, Dutilleux ve Mendelssohn'un eserleri icra edildi.

Programda yer alan en önemli etkinliklerden, Salzburg kentinin ev sahibi orkestralarından Camerata Salzburg ile dünyaca ünlü müzisyenimiz Fazıl Say'ın buluştuğu konser ise dün akşam (28 Ocak) Mozarteum'u klasik müzik severlerle doldurdu. Mozart ve Mendelssohn'un erken dönem senfonileri ile konçertolarının icra edildiği bu konserde Fazıl Say ve Camerata Salzburg, izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı.

31 Ocak'a kadar sürecek bu gezinin programında, Fazıl Say, Viyana Filarmoni Orkestrası ve Camerata Salzburg konserlerinin dışında; Quatuor Ebene, Vilde Frang, Nicolas Altstaedt, Alexander Lonquich, Les Musiciens Du Louvre Grenoble ve Hagen Quartett gibi beğeni toplayan müzisyen ve orkestraların konserleri yer alıyor. Müzikle dolu bu program, katılımcılarına benzersiz bir müzik kaçamağı sunuyor.

FAZIL SAY'LI DRESDEN VE MOZART HAFTASI 2017 SÜRPRİZLERİ

Mozart Haftası kapsamındaki Fazıl Say konserini kaçıran gezginlerimiz ve müzik severler için bir sürprizimiz var: FEST Travel, 9-11 Nisan 2016 tarihlerinde, Notalı Rotalar® çatısı altında düzenlediği FAZIL SAY'LI DRESDEN programında tüm müzik severleri, Fazıl Say'la ve başyapıtı "Mezopotamya Senfonisi"yle, Almanya'nın en romantik kentlerinden Dresden'de, Albertinum'un muhteşem atmosferinde bir araya getirecek. Önümüzdeki yılın Mozart Haftası için çalışmalarımız şimdiden başladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fazıl Say Salzburg Dresden Mozart Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title