Haberler

Feshane'de 23 Nisan Kutlaması

İstanbul'daki  resmi 23 Nisan kutlamalarının adresi Eyüp'teki Feshane'ydi. Feshane'nin Haliç kıyısındaki bahçesine kurulan sahnede çocuklar için gösteriler düzenlendi. TRT Çocuk korusunun 23 Nisan şarkıları hep birlikte söylendi.

23 Nisan'a özel kıyafet giyen Mehter Takımı da çocukların ilgisini çekti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş protokol sıralarında yer aldı. Törende sadece İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız konuşma yaptı.

Yıldız, "Sadece kendi ülkemizin çocukları için değil, dini rengi ne olursa olsun tüm dünya çocuklarına armağan etmenin haklı gururunu yaşıyoruz" dedi. Sultangazi 75. Yıl Ortaokulunun Halk oyunları ekibi törenlerde en çok alkışı aldı. Artvin yöresinden folklor figürleri sergileyen ekip, Gürcü Türküsü eşliğinde gösterilerini yaptı. Törende şiirler okundu, dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. 23 Nisan kutlamasından geriye sahnedeki renkli kutlamalarla birlikte Berkin Elvan için protesto yapan çocukların gözaltına alınması kaldı.

ÖA (MK) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul 23 Nisan Haliç Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title