Haberler

Ferrarili Müteahhide Mükerrer Her Satış İçin 3 Yıl Hapis

Güncelleme:

Antalya'da maket üzerinden ev satarak piyasayı dolandırdığı suçlamasıyla yargılanan müteahhit Ahmet Sakızoğlu'na, ceza yağdı.

Antalya'da maket üzerinden ev satarak piyasayı dolandırdığı suçlamasıyla yargılanan müteahhit Ahmet Sakızoğlu'na, ceza yağdı. 176 satışla ilgili birden fazla kişiye aynı yerin satılmasından sorumlu tutulan Sakızoğlu, her bir dolandırıcılık eylemi için 3 yıl hapis ve 1200'er lira para cezasına mahkum edildi. Sakızoğlu, Ferrari marka lüks otomobillerle verdiği pozlar nedeniyle 'Ferrarili müteahhit' olarak tanınıyordu.

500'İN ÜZERİNDEN KİŞİYİ DOLANDIRDI

Antalya'da maket üzerinden ev satarak piyasayı dolandırdığı iddiasıyla 2013 yılı Mayıs ayında düzenlenen operasyonda, Çalışkan Emlak'ın sahibi Sakızoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sakızoğlu ile birlikte şirket çalışanları gözaltına alındı. 500'ün üzerinde kişiyi ev vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla Ahmet Sakızoğlu ile şirket çalışanları hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma ve dolandırıcılık yapmak' suçlarından Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

ELEKTRONİK KELEPÇEYİ KIRIP KAÇTI

14 ay cezaevinde kalan Ahmet Sakızoğlu, mağduriyetleri gidereceğini söylemesi üzerine 2014 yılı Ağustos ayında tutuksuz yargılanmak üzere elektronik kelepçe takılarak serbest bırakıldı. Sakızoğlu'nun bankalardaki blokeli paraları da mağduriyetleri gidermesi için serbest bırakıldı. Ancak para, alacaklı bankalarca tahsil edildi. Sakızoğlu ise dolandırdığı iddia edilen kişilerin sorunlarını çözmek yerine geçen yıl 31 Mart tarihinde ülke genelinde elektrik kesintisinin yaşandığı gün elektronik kelepçeyi kırıp ortadan kayboldu. Hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkartılan Sakızoğlu, aradan geçen süreye rağmen bulunamadı.

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 20 sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasına, 4'ü tutuklu 10 sanık ile tarafların avukatları ve dolandırıldığını iddia eden çok sayıda mağdur katıldı. Son sözleri sorulan sanıklar, beraatlarını talep etti.

3 YIL HAPİS 1200 LİRA PARA CEZASI

Yargılama sonunda mahkeme, Ahmet Sakızoğlu'nu suç işlemek amacıyla örgüt kurmaktan 4 yıl hapse mahkum etti. Sanığa verilen cezada indirim yapmayan mahkeme, cumhuriyet savcısının toplam 176 dolandırıcılık eyleminden dolayı cezalandırılmasını talep ettiği Sakızoğlu'nu birden fazla kişiye satılan her daire için de 3 yıl hapse ve 1200'er TL para cezasına mahkum etti.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

Mahkeme, firari Ahmet Sakızoğlu ile birlikte sanıklardan Hakan Keskin, Erhan Toğrul, Fatih Döğer, Süleyman Kocaman, Erhan Erdoğmuş, Ufuk Kudağ, Ümit Daldal, Tüner Çiçek, Erol Er, Özkan Mert Gönültaş, Çağan Özdemir, Ahmet Topçu ile Şirin Ülker'e ise dolandırıcılık eyleminden dolayı 1 yıl 11 ay ile 3 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi. Sanıkların çoğuna örgüt suçundan verilen cezanın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Antalya 3.Sayfa Emlak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (6)

ÇÇ:

PİSLİK AKP Lİ BU AHLAKSIZ HIRSIZLAR

16
3
yanıtYanıtla
nuri:

adamdaki rahatlığa bak kadın soruyor 1 daireyi 45 kişiye sattınız diyor cevabı size mahkeme verecek sanki mahkemeyi satın almış gibi rahat rahat tavırlar, elini kolunu sallaya sallaya geziyor birde adaletten bahsedilen yerde. .

3
0
yanıtYanıtla
BAYAN MECHULAdınızı Yazınb:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazın10 PAKET BANDROLSUZ SİGARA BULUNDURAN ZAVALLI VATANDAŞA 3 YIL HAPİS PATRONLARI İLE 500VATANDAŞI DOLANDIRAN KİŞİLERE 1 YIL İLE 3 YIL ARASI HAPİS BU NE DİNEN NEDE VİCDANEN DOĞRUMU BU VATANDAŞLAR BU CEZA İLE ÇOK GARİBANI DAHA DOLANDIRIRLAR

3
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

20 PAKET VEYA 4 PAKET BANDROLSUZ SİGARA BULUNDURAN VEYA SATAN ZAVALLI VATANDAŞA 3 YIL HAPİS 500KİŞİYİ PATRONLARIYLA BİRLİKTE DOLANDIRAN ŞİRKET GÖREVLİLERİNE L YIL 3 AY HAPİS BU NE DİNEN NEDE MANEN BENCE ÇOK HAKSIZLIK YARDIMCILARIDA EN AZPATRONLARI KADAR SUÇLUDUR BUNLAR PİYASADA BU CEZA İLE ÇOK GARİBANİ DAHA DOLANDIRIRLAR

1
0
yanıtYanıtla
numara yapma..:

176 suçun herbiri için ayrı, ayrı 1 yıl 3 ay iyi oku, ayrıca masum göstermeye çalıştığın bandrolsuz sigarada , pkk''nın en büyük gelir kaynaklarından biri, bal gibide biliyorsundur. .

yanıt0
yanıt0
UMUTTTT:

ÜLKEDE APTALMI YOK JET FADILI HER KES BİLİR ADAM KAÇTI YILLAR SONRA YİNE GELDİ YİNE BAŞLADI DOLANDIRMAYA BURASI TC

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title