Haberler

Ferizli ve Kaynarca Mahallelerinde Su Sevinci

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (SASKİ) Ferizli ile Kaynarca’ya bağlı 14 mahallenin su problemine kesin çözüm getirecek yatırımları devreye alındı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (SASKİ) Ferizli ile Kaynarca'ya bağlı 14 mahallenin su problemine kesin çözüm getirecek yatırımları devreye alındı. Ferizli Bakırlı İçmesuyu Deposu ve isale hattı yatırımlarının açılış programına Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Mustafa İsen, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, Söğütlü Belediye Başkanı Ahmet Genç, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, TOBB Başkanı Cevdet Mete ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Bölge yeraltı suları bakımından fakir bir bölge. Gerekli çalışmalarımızın ardından depo ve içmesuyu hattı çalışmalarını projelendirdik. Sapanca Gölü'nden temin edilen içmesuyu 60 kilometre mesafe kat ederek bu bölgeye ulaşıyor. Proje kapsamında inşa ettiğimiz 500 metreküplük içmesuyu deposu ve 7,5 kilometrelik hat var. Kaynarca'ya bağlı Büyükyanık, Yeşilova ve Gürpınar Mahalleleri ile Ferizli'ye bağlı Ağacık, Kusca, Bakırlı, Nalköy, Teberik, Sarıahmetler, Doğancı, Konuklu, Çiftlik, Tokat ve Ceylandere Mahalleleri'nin sorunu çözüme kavuşuyor. Su yönetimi konusunda geleceğe güvenle bakan bir şehir için çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Rüstem Keleş'in ardından ilçelerini kapsayan yatırımlar için teşekkür eden Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, "Büyükşehir'in kaliteli hizmetleriyle hemşerilerimizin talepleri bir bir yerine getiriliyor, sorunlar bir bir gideriliyor" ifadelerini kullanırken; Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, "Kapalı spor salonumuz tamamlandı, açılışı yapılacak. Ferizlimize 200 kişilik yurt inşa edilecek. İlçemizde 30 yataklı hastanenin temeli atılacak. Ferizli OSB alanı üzerine fabrika temellerini attık. Şimdi de 14 mahallemizin içme suyu problemi çözüme kavuştu" dedi. AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Mustafa İsen, "14 mahallemize son derece kaliteli bir içmesuyu geliyor. İlçe yönetimi bu hizmetin bilincinde. Çocukluk yıllarımda yakınlarımın bu bölgede verdiği su mücadelesini iyi bilirim. Çok şükür ki bugün önemli bir hizmet hayata geçiriliyor. Bu hizmeti hayata geçirenler su gibi aziz olsun diyorum. Su işi başka hiçbir işe benzemez. Büyükşehir Yasası'nın üzerinden henüz bir yıl geçti. Sistem bütünüyle yerine oturuyor. Bu yatırımı bir başlangıç olarak algılayalım kısa bir süre içerisinde önemli yatırımlar gerçekleştirilecek. Bu yapının en başında Ankara var. Bu yapı ne kadar güçlü olursa hizmetler de o kadar güçlü bir şekilde hemşerilerimize ulaştırılacaktır" diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Hamdolsun güçlü hizmet elimizi tüm ilçelere uzatıyoruz. Taraklı'dan Kocaali'ye, Arifiye'den Pamukova'ya yeni yatırımlarımız bir bir hayata geçiriliyor. Her zaman su ve yol hizmetlerine öncelik verdiğimizi ifade ediyoruz. Bu yönde önemli yatırımlar gerçekleştirdik, önemli mesafe kat ettik. Yeni yatırımlarımız da var. Hemşerilerimize verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz" diye konuştu. Büyükşehir Yasası'nın ilk yılında önemli yatırımların gerçekleştiğini de açıklamalarına ekleyen Toçoğlu, "Yılların sorunu Büyükşehir'le çözüldü. Her zaman ifade ediyoruz, hizmet AK Partili belediyelerin işi. Sapanca Gölü'nden temin edilen içmesuyu 60 kilometre mesafe kat ederek Ferizli ve Kaynarca'nın mahallelerine ulaşıyor. Bugün Büyükşehir Yasası'nı kötüleyenler, emekliler için uçuk vaatler verenler daha önce nerelerdeydi. Biz o dönemleri de iyi biliriz. Memur maaşları için deprem yardımları kullanıldı. Ama artık bu millet her şeyi görüyor. Biz gece gündüz milletimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Sadece Su ve Kanalizasyon İdaremiz 2023 yılına kadar 1,2 Milyar TL'lik yatırım yapacak. Bu projeler Ankara'nın gücü ile oluyor. İnşallah hükümetimize güçlü bir destek vererek bu hizmetlerin devamlılığını sağlayacağız. Yeni yatırımımızın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeki Toçoğlu Kaynarca Ferizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title