Haberler

Ferizli'den Halep'e İki Tır Un Yola Çıktı

Ferizli Belediyesinin organize ettiği, Ferizli'li Muhtarlar, Esnaf, Sivil Toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla Halep'e yardım için toplanan unlar, İnsani Yardım Vakfına teslim edildi.

Ferizli Belediyesi önünde iki tıra yüklenen un çuvalları tören ve dualar eşliğinde Ferizli'den Halep'e uğurlandı. Düzenlenen törene Başta ilçe kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan ve Belediye Başkanı Ahmet Soğuk olmak üzere tüm ilçe protokolü, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK'lar ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşma yapan Sakarya İHH Başkanı Sebahattin AYDIN, ''1,5 aydır Halep'te yaşanan drama dünya kamuoyu ile birlikte şahit oluyoruz. Halep demek Gaziantep demektir, Mardin demektir. Mardin'de ne kadar Arap varsa, Halep'te de o kadar Türkmen vardır. 100 yıl önce Halep'te ki kardeşlerimizle aynı ülkenin tebaasıydık, aynı kimliği taşıyorduk. Sadece aramızdan bir sınır geçti. Bugün ise bir taraf Türkiye Cumhuriyeti kimliği ile gezerken, bir tarafımızsa Suriye kimliği ile bombardımana maruz kalıyor. Dolayısıyla Suriye'de Irak'ta Türkiye'dir.

Müslümanlar kardeştir. Başta Ferizli Belediyesi olmak üzere, Tüm Ferizli halkına yaşanan bu drama sessiz kalmayıp, 'Halep'e Yol Açın' yardım kampanyamıza gösterdikleri yoğun duyarlılık için Teşekkür Ediyorum.'' Dedi.
Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk yaptığı konuşmasında, 'dünya kamuoyunun gözü önünde Halep'te yaşanan insanlık dramına üzülüyoruz. Binlerce Halepli kilometrelerce öteden Çanakkale'ye geldi. Çanakkale'de birlikte savaştık, birlikte şehit düştük. Bugün Çanakkale'de şehit düşen o ecdatlarımızın torunlarının durumu ortada ve Halep'in acısını birlikte hissediyoruz. Halepli kardeşlerimizin acısını yürekten hisseden Ferizli halkımız da üzerine düşeni layığıyla yerine getirmiş, Halep'te yaşanan vahşete duyarsız kalmamıştır. Yardım kampanyamızı bundan sonrada sürdüreceğiz. 'Halep'e Yol Açın' yardım kampanyamıza destek veren Belediye Meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, Sivil toplum Kuruluşlarımıza ve tüm ilçe halkıma sonsuz teşekkür ediyorum.'' Dedi.
İlçe Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan ise konuşmasında, ''hepimizin gözleri önünde bombardıman altında bulunan Halep şehrine, ülkemizin her bir yanından yardımlar ulaştırılıyor. Bizlerde değerli ilçe halkımızın katkılarıyla hazırlanan un çuvallarımızı Halep'e gönderiyoruz. İnşallah oraya olan destekler artarak devam eder ve Halep'te yaşanan bu insanlık dramı en kısa zamanda son bulur. Özellikle 'Halep'e Yol Açın' kampanyasını ilçemizde organize eden Belediye Başkanımız ve İHH Başkanımız olmak üzere, Halep'te yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayıp duyarlılık gösteren tüm Ferizli halkına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.'' Dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yavuz Erdoğan Ahmet Soğuk Çanakkale Ferizli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
title