Haberler

Ferizli'de Kutlu Yolda Birlik Ve Beraberlik Gecesi

Güncelleme:

Ekranların sevilen isimlerinden Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu "Kutlu Yolda Birlik ve Beraberlik" konulu söyleşisinde Ferizli ile buluştu.

Programa ilgi yoğun oldu. Hatipoğlu, Rehberimiz Hz. Muhammed (SAV) olmalıdır, onun yerini kimse doldurmamalı dedi.

Ferizli Belediyesi'nin Karanfil Düğün salonunda düzenlediği programa Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Sevinç, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, STK'lar, Konuşmacı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, İlahi Sanatçısı Ahmet Kemal Bacak ve yoğun bir vatandaş kitlesi katıldı.
15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı ve Ferizli Belediyesi'nin hazırladığı video katılımcılara izletildi.
Sunulan video gösteriminin ardından programın selamlama konuşmasını yapan Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Güçlü, hızlı kalkınan, müreffeh bir Ferizli ve Türkiye için Ferizli halkını, Referandum 'da 'EVET' demeye çağırdı. Birlik ve beraberlik mesajı verdi, ''İhalesi SASKİ tarafından yapılan Aşağı Sakarya Sulama Projesi 40 sene önce yapılacaktı. Mevcut sistem buna izin vermedi. Proje gündeme geldi hükümetler yıkıldı. Sürekli Hükümet kurmaktan projeler hayal oldu. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle artık siyasi yönetimde istikrar olacak. Düşünülen projeler karar alınır alınmaz hayata geçecek. Evet diyerek yönetimde çift başlılığı ortadan kaldıralım. Hızlı ve etkin icraat için, siyasette kalıcı istikrar için, Terörün tamamen bitmesi için, güçlü bir yönetim, Türkiye ve Ferizli için Evet diyelim. İçimizdeki ve dışımızdaki taşeron terör örgütleri arkalarındaki emperyalist ülkelerin emriyle ülkemizi karıştırmak ve parçalamak istiyorlar. Sadece bizi değil tüm İslam coğrafyasını karıştırmak istiyorlar. Ne mutlu ki onların oyunlarını bozan, onlara açıkça meydan okuyan bir liderimiz var. Liderimize sahip çıkalım. Referandumda evet diyerek ülkemize oynanan bu oyunları hep birlikte bozalım. Katılan herkese Teşekkür ederim,'' dedi.
Selamlama konuşmasının ardından Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Kutlu Yolda Birlik ve Beraberlik konulu söyleşisini sundu. Namazın önemine değindi. Namaz da önemli olanın niyet olduğunu belirterek kılmayı bilmeyenlere tavsiyelerde bulundu. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Efendimizin örnek hayatını anlattı. Hatipoğlu,'' Bizim çizgimiz Allah'ın çizgisi, Allah'ın emri neyse, Peygamberimizin yolu neyse, Kuran'ın ölçüsü neyse bizim çizgimizde o olmalı. Tabi ki bu yol engebeli, zor ve düşmanı çok olan bir yoldur. Önemli olan sağa sola bakmadan önümüze bakmamızdır. Bizim hayatımızda bir model ve örnek vardır. O da Hz. Muhammed (SAV) Efendimizdir. İslam'ı anlatırken her zaman merkeze Hz. Muhammed (SAV) Efendimizi koydum. Eğer merkeze Hz. Muhammed (SAV) Efendimizi koymazsak, başkaları merkeze girecek olursa, sahte liderler, sahte üstatlar, sahte din adamları ortaya çıkarak toplumu param parça ederler. İslam paramparça olur. Sizin örneğiniz ne ben nede bir başka hoca olmamalı. Sizin örneğiniz Hz. Muhammed (SAV) Efendimizdir. O'nun toplumsal dayanışmasını, birlik ve beraberliğini örnek almalıyız. Borcuyla vefat edenlerin borcunu üstlenirdi. Ölenin borcunu Müslümanlar aralarında topladıklarıyla orada öder, cenaze namazını öyle kıldırırdı. O'nun örnek hayatını, yaşantısını görenler kendiliğinden Müslüman olmak isterlerdi. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) Efendimizin ahlakına benzer, O'nun yanlış yoldaki insanları doğruya çektiği gibi bir Müslümanlığı Allah bizlere nasip etsin. Hz. Muhammed (SAV) Efendimiz işte böyle bir liderdi. Tüm Müslümanlar olarak bize düşen onun ahlakıyla ahlaklanmak. Peygambersiz bir din kurmak istiyorlar. 'Muhammed Mustafa'ya gerek yok' diyorlar. Bize sadece Kuran yeter diyorlar. Onun yerine başkalarını koyacaklar. Bu hasta anlayışa karşı ne olur uyanık olunuz. Allah onlara fırsat vermesin. Rasulullah'ın hayatını rehber edindiğimizde birbirimizle ilişkilerimiz daha güzel, daha sıkı olacaktır. Müslümanlar arasında birlik, kardeşlik ve toplumsal dayanışma bağı kuvvetlenecektir. Allah bizleri doğru yoldan, Kuran yolundan, Efendimiz 'in yolundan ayırmasın, dedi.

Etkinliğin sonunda Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'na çiçek takdim ederek yaptığı güzel konuşmasından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nihat Hatipoğlu Ahmet Soğuk Türkiye Ferizli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title