Haberler

Ferit Şahenk, Dünyaca Ünlü Markayı Türkiye'ye Getirdi

Güncelleme:

Doğuş Holding patronu Ferit Şahenk, ABD'li ünlü spor giyim markası 'Under Armour' ile distribütörlük anlaşması imzalıyor.

1996 yılında kurulmasına karşın kısa sürede patlama yapan ve ABD'de Nike'ı zorlamaya başlayan Under Armour'ın başına ise Intersport'tan tanıdığımız Aydın Kanatlı geldi. Under Armour (iç zırh) ürettiği inovatif ürünlerle ve özellikle de performans giysileriyle tanınıyor.

AMERİKA'NIN EN ÜNLÜ SPOR MAĞAZASI

ABD'nin son dönemdeki en popüler spor giyim markalarından biri olan Under Armour, Türkiye pazarına Doğuş Holding ile giriyor. Ekonomist dergisinin haberine göre distribütörlük anlaşmasını imzalanma aşamasında olan ve yakında operasyonlarına başlayacak olan şirket, markanın başına ise Aydın Kanatlı'yı getirdi. 2011-2014 yılları arasında Intersport'un genel müdürlüğünü üstlenen Kanatlı, Under Armour'ın genel müdürü olduğunu sosyal medyadan duyurdu.

3 MİLYAR DOLAR CİRO

Dünyada popülaritesi giderek artan Under Armour'ı Türkiye'ye sokmak için uzun süredir birçok grup yarışıyordu. Vepa Group, Gözalan Grubu ve İş Girişim Sermayesi şirketi olan Sportive markayla görüşmeler gerçekleştirmişti. Nike'ı kaybettikten sonra New Balance ile ciddi bir çıkış yakalayan Vepa, Under Armour ile yaptığı görüşmelerden sonuç alamamış, Converse ile yollarını ayırdıktan sonra yeni marka arayışında olan Gözalan Grubu ise adeta direkten dönmüştü. Hatta iddialara göre iki şirket arasında bir iyi niyet anlaşması bile imzalanmıştı. Fakat son anda devreye giren Sportive'in şu an işi bitirdiği piyasada ciddi olarak konuşulurken, sürpriz bir şekilde markanın distribütörü Doğuş Holding oldu.

LÜKS GİYİMİN ADRESİ

Doğuş Perakende Grubu, 1997'de Emporio Armani ve Gucci markalarının Türkiye'deki franchise haklarını alarak ilk butiğini açtı. Yıllar içinde bünyesine dünyaca tanınmış birçok markayı kattı. Bugün lüks giyim pazarının en önemli oyuncularından biri haline gelen Doğuş Perakende Grubu, Armani Jeans, Gucci, Emporio Armani Caffe, Loro Piana, In-Formal, in4out, Porsche Design ve Capritouch markalarıyla hizmet veriyor.

PEKİ KİM BU UNDER ARMOR?

1996 yılında kurulan Under Armour henüz çok genç bir marka. University of Maryland Amerikan futbol takımının kaptanı Kevin Plank'ın 23 yaşında babaannesinin garajında hayat verdiği Under Armour, işe Amerikan futbolu oyuncuları için teknik tshirt üreterek başladı. İlk yılında 500 adet tshirt satarak 17 bin dolar ciro gerçekleştiren Kevin Plank, şu anda 3 milyar doların üzerinde ciro yapan bir spor giyim markasının patronu ve CEO'su. Şirketin 2014 büyümesi yüzde 32 seviyelerinde. 2015 ciro hedefi ise yüzde 22'lik büyümeyle 3 milyar 800 milyon dolara ulaşmak. Under Armour'un marka değeri ise şimdiden 3.5 milyar dolara ulaşmış durumda.

HEDEF PAZARI BÜYÜTMEK

Ürettiği inovatif ürünlerle ve özellikle de performans giysileriyle pazarda son derece başanlı olan Under Armour, 2006'da çok ciddi bir değişim yaşadı. Kuruluşunun 10'uncu yılında sadece Amerikan futboluna odaklanmaktan vazgeçen şirket, tamanlamıyla bir spor giyim markası haline geldi. Under Armour, bu dönüşümle ürün portföyüne ayakkabıdan çoraba, şapkadan eşofmana kadar her şeyi ekledi. ABD'de halka açık bir şirket olan Under Armour, son birkaç yıldır yurtdışı büyümeye odaklandı. Halihazırda cirosunun yüzde 7'sini dış pazarlardan sağlayan şirket bu oranı hızla yukarıya çekmeye hazırlanıyor. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Ferit Şahenk Doğuş Grubu Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

Adınızı Yazın:

Kendisi bir marka mı üretmiş, . . . başka bir markayı getirmiş, haber ''öğünç kaynağı'' gibi göstermiş. Biz böyle adam olamayız.

20
1
yanıtYanıtla
ulubatli 44mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Liveis giderken akp nin sucu diyordunuz kus beyinliler ozaman buda akpnin basarisi

15
2
yanıtYanıtla
T.COŞKUN:

BU ÜLKE DE NEDEN YÜZ YILLIK ŞİRKETLER YOK DİYE HAYIFLANMAYIN. TÜRKİYE''NİN EN BÜYÜK BANKALARINDAN BİRİNE SAHİP OLACAKSIN. BİR SÜRÜ DEĞİŞİK İŞ KOLLARINDA ŞİRKETLERİN OLACAK. BİR ANDA BANKANI İNGİLİZLERE SATACAKSIN. RESMEN LOKANTACILIĞA, BUTİK İŞİNE SOYUNACAKSIN. DEMEK Kİ SANAYİ OLUNMUYORMUŞ. . SANAYİCİ DOĞMAK LAZIMMIŞ. RAHMETLİ AYHAN ŞAHENK SAĞ OLSA İDİ, BİR DAHA ÖLÜRDÜ.

7
0
yanıtYanıtla
gören adammobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sıkıysa kendi marka,olsun da Amerikaya,satsın, onun getirdiği marka,kesin amerikada bilinmeyen bir markadır,nede olsa Türk insanı sever yabancı malı, o malları alan vatan hainidir...

6
0
yanıtYanıtla
aman ne marifet:

kendileri bişey yapamaz, hep al sat yaparlar

2
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bide memleketine faydası olsa keşke

1
1
yanıtYanıtla
Sabuha:

sakin kendiniz arastirmayin uretmeyin . Kolay para kazanmak varken . Bu ulke bir sey kazanmasin . Adi serefsizler

2
0
yanıtYanıtla
Vatandas:

Cok Sayin Bay Sahenk, sanayi üretimi ile ilgili yeni isyeri ac ta insalar is bulup ev gecindirsinler. . . .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title