Haberler

Feridun Düzağaç: 'Siyasi Kanatta Oluşan Birlik Duygusunun Topluma İyi Geldi'

Söz yazarı, besteci ve yorumcu Feridun Düzağaç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından siyasi kanatta oluşan birlik duygusunun topluma iyi geldiğini söyledi.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde düzenlenen "Zeytinli Rock Festivali"ne katılan Düzağaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, gençlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Düzağaç, festivalin ünlü isimlere ev sahipliği yaptığını belirterek, "Gençler sadece genç olmakla bile güzeller. Festival alanı içinde herhangi bir olay yok. Çok güçlü isimler sahne alıyor. Güzel ve keyifli bir ortam var." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin son zamanlarda sıkıntılı günler geçirdiğini dile getiren Düzağaç, "Acılardan bir takvim olsa ülkemizde maalesef boş bir gün kalmayacak gibi. Böyle bakıldığında hep o tartışma devreye giriyor. 'Ama hayat devam ediyor' deniyor ve müzik, festivaller kaldığı yerden devam ediyor. Bence de böyle olması gerekiyor." diye konuştu.

"Siyasilerin birlik duygusu içinde olmaları çok önemli"

Düzağaç, toplumun her kesiminden görevi, işi, sorumluluğu ne olursa olsun herkesin önceliğinin kanın durması olduğunu dile getirdi.

İfadenin ve iletişimin çok önemli olduğu bir zaman diliminden geçildiğini vurgulayan Düzağaç, şöyle konuştu:

"Adını anmak istemediğim, yakın geçmişteki büyük badireyi atlattıktan sonra devletin her kademesindeki siyasi kanatta oluşan birleşme ve birlik duygusunun bu topluma bir derece iyi geldiğini hissettim. Ben de kendi payıma çok iyi hissettim. Bizler demokrasi ve evrensel doğrular adına oy vermekle mükellef vatansever insanlarız ve meclisteki her bireyin ve onların dahil oldukları partilerin birbirleriyle iyi geçinmeleri, iletişim içinde olmaları ve birbirlerine sevgi sözcükleriyle hitap etmelerini görmek istiyoruz. Bu ülkemizdeki demokrasi tarihinin belki de en özlediği şey. Son kötü olaydan sonra böyle bir durumun çıkması hem çok şaşırtıcı hem de düne kadar birbirlerinin adını anmak istemeyen devlet yöneticilerinin ve siyasilerin birlik duygusu içinde olmaları çok önemli. Bunun toplumun kademelerine yansıması gerektiğini düşünüyorum."

Düzağaç, bunu da siyasilerin başarması gerektiğini ifade ederek, "Bu darbe girişimi sonrası oluşan olumlu havanın, paylaşacak başka bir ülkemiz ve toprağımız olmadığının bilincine varmış bu söylemin devam etmesini umuyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Feridun Düzağaç Balıkesir Zeytinli Edremit Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title