Haberler

Ferdi Topal Kimdir ? Vedat Şahin ile Birlikte Öldürüldü

Güncelleme:

Vedat Şahin ve Sedat Şahin, Ferdi Topal isimleri kimdir ? Yeraltı dünyasının tanınan isimlerinden Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ile adamı Ferdi Topal, Nişantaşı'nda uğradıkları silahlı saldırıda öldü.

Suç örgütü lideri Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ile yakın adamı Ferdi Topal, Nişantaşı Vali Konağı Caddesi'nde yürürken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Vedat Şahin ve Ferdi Topal hayatını kaybetti.

KALAŞNİKOFLU SALDIRI

Olay, saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Vedat Şahin ile yakın adamı Ferdi Topal, Valikonağı Caddesi üzerindeki evden yaya olarak çıktıktan 20 metre sonra, yoldan geçen bir otomobilin içinden kalaşnikof marka otomotik silahlarla yaylım ateşi açıldı. Saldırıda yaralanan Şahin ile Topal yakındaki Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Olayda yaralanan Enver Aydın adlı kişi de tedavi altına alındı. Olaydan sonra bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken Valikonağı Caddesi de trafiğe kapatıldı.

EVLERİN CAMLARINA DA MERMİ İSABET ETTİ

Olay Yeri İnceleme ekibi de araştırmalarına başladı. Bu arada, cadde üzerindeki üç binaya da çok sayıda merminin isabet ettiği dikkat çekti. Bazı evlerin camları kırıldı.

ŞAHİN GRUBU İSTANBUL GECE HAYATININ HAKİMİ

Saldırıda hayatını kaybeden Vedat Şahin'in ağabeyi Sedat Şahin, 2005 yılında "Lale Operasyonu" kapsamında tutuklanmıştı. İstanbul'un gece hayatını kontrol altına alan Şahin'in, istediği sanatçıyı istediği mekânda sahneye çıkardığı günlerce konuşulmuştu.

VEDAT ŞAHİN'İN AĞABEYİ SEDAT ŞAHİN KİMDİR?

Sedat Şahin ve adamlarına yönelik Kasım 2005'te düzenlenen operasyonda tutuklanmış ve hakkında çete kurmak ve yönetmek iddiasıyla dava açılmıştı. Sedat Şahin'in de arasında bulunduğu 53 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, Hüseyin Saral'ın İtalya'da öldürülmesi ile bir iş adamının öldürülmesine teşebbüs etme olaylarının da aralarında bulunduğu 6 eyleme yer verilmişti. Sedat Şahin'in 3 kez uygulanmak üzere, "taammüden adam öldürmeye azmettirmek" suçundan ağır müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Şahin'in ayrıca "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" ile "gasp" suçlarından da 4,5 ile 29 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Şahin ve beraberindekiler 2010 yılında yaptıkları başvuru neticesinde tahliye olmuştu.

Sedat Şahin 9 Ekim 2012'de bir kez daha gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Hakkında çete kurmak ve yönetmek iddiasıyla yeni bir dava açılan Sedat Şahin, tutuklu kaldığı süre gözönünde bulundurularak 2014'ün Nisan ayında bir kez daha tahliye edilmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Sedat Şahin Nişantaşı İstanbul Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title