Haberler

Ferah Mekan, Natürel Lezzet: Mr. Meat Steakhouse

Güncelleme:

Şef Hüseyin Tanrıbuyurdu ortaklığında İstinye'de bulunan Mr. Meat Steakhouse yenilendi. Ferah oturma alanları ve tasarımında iddialı olan Mr. Meat, özenle seçip dinlendirdiği etlerini özel reçeteleri ve pişirme teknikleri ile hazırlıyor.

Mr. Meat etlerini, doğal aromasını kaybetmeden en natürel hali ile sunuyor. Şef Hüseyin Tanrıbuyurdu, kasap olarak başladığı ve Türkiye'nin ünlü restoranlarında şef olarak devam ettiği uzun yıllara dayanan mesleki tecrübesini Mr. Meat'te ortaya koyuyor. Mr. Meat et mönüsünde dry-aged tekniği ile hazırlanan Porterhouse Steak, T-bone Steak, New York Strip Steak, Bonfile, Kuzu Pirzola, Kuzu Sırt, Küşleme, Kafes, kaşarlı ve normal köfte ve burger'leri bulunuyor. Mönüde ayrıca özel reçeteli Merguez Sosis, sucuk çeşitleri, füme şarküteri ürünleri ile salata ve tatlı çeşitleri de yer alıyor.

Mr. Meat, özellikle Balıkesir yöresinin kokusuz kıvırcık kuzularını, Çanakkale Biga'nın ise antrikot ve bonfilelerini tercih ediyor. Mr. Meat, Porterhouse Steak yaparken ise özenle seçtiği etleri 4 hafta - 28 gün, %80 nem oranı ve sıfır derece bekletiyor. Böylece etin mühürlenmesi ve nemini içine hapsetmesi sağlanıyor. Dry-Aged Porterhouse Steak'te, ağızda dağılmayı sağlayan Arjantin tarzı pişirme tekniği uygulanıyor.

Hüseyin Şef, daha önce birlikte TV programı çektiği Defne Koryürek'in özel tarifi ile hazırladığı Merguez Sosisi'nde %75 kuzu eti, kuzu yağı ile iri kıyım dana kıyması kullanıyor. Fransız, Cezayir, Fas ve Tunusluların kullandığı Harissa salçasından yapılan Merguez Sosisi'ne rezene tohumu, sarımsak ve baharatlar ekleniyor ve bir gün dinlendirildikten sonra sevenlerin beğenisine sunuluyor.

Mr. Meat, %80 dana eti ağırlıklı yapılan baton sucuklarda, % 10 kuzu eti ve %10 yağ kullanıyor ve çocukların rahatça tüketebilmesi için sucuklarını hafif baharatlardan yaparak ürünlerinde hiçbir koruyucu ve katkı maddesi bulundurmuyor.

İhtişamlı ve iştah açıcı görüntüsüyle Mr. Meat spesiyellerinden olan dört katlı Gökdelen Burger, 360 gr iri kıyım dana eti ve ekmekten yapılıyor. Cheddar Peyniri ile zenginleştirilen Gökdelen Burger, hamburger sevenler için İstanbul'un en iddialı hamburgerlerinden biri olarak tanınmaya aday görünüyor.

Bütün ekmeklerini kendi fırınında özel olarak pişiren Mr. Meat, bol fıstık kullanılan Antep Katmeri ve Havuç Dilimi Baklavası'nın malzemelerini Antep'ten getiriyor. Günlük hazırlanan Havuç Dilimi Baklava kaymaklı dondurma eşliğinde ılık olarak sunuyor. Mr Meat'te ayrıca özel olarak seçilmiş şaraplarla zenginleştirilmiş bir alkollü içecek mönüsü de bulunuyor.

Merkezi konumu, otopark sorunu olmaması, yenilenen sıcak dekorasyonu ve iyi servisiyle Mr. Meat, toplantılar, iş yemekleri ve buluşmaların yeni adresi oluyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye İstinye Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title