Haberler

Fennesz & Lıllevan Ve Keıjı Haıno Borusan Müzik Evi'nde

Güncelleme:

Borusan Müzik Evi ve Kod Müzik işbirliği ile Nova Muzak Series kapsamında iki konser bir araya geliyor.

Viyanalı elektronik müzik sanatçısı Christian Fennesz ile görselleriyle ona eşlik edecek olan Berlinli Lillevan ve Japon noise üstadı Keiji Haino 19 Nisan Cumartesi günü sahneye çıkıyor.

Borusan Müzik Evi ve Kod Müzik işbirliği ile gerçekleştiren Nova Muzak Series etkinliğinde 19 Nisan akşamı iki konser bir gecede müzikseverlerle buluşacak. Elektronik müzik sahnesinde çığır açmış müzisyenlerinden biri kabul edilen Viyanalı Christian Fennesz Berlinli elektronika grubu Rechenzentrum'dan tanınan video sanatçısı Lillevan'ın doğaçlama üreteceği görseller ile sahnede olacak. Aynı akşam Japon noise müziğin en önemli temsilcilerinden Keiji Haino da Türkiye'deki ilk performansını gerçekleştirecek.

Elektronik müziğin öncüsü

Gitar çalmaya 8 yaşında başlayan Avusturya doğumlu elektronik müzik sanatçısı Christian Fennesz Kraftwerk, Brian Eno yada Aphex Twin gibi elektronik müzik sahnesinde çığır açmış müzisyenlerden biri sayılıyor. Fennesz gitar dokusu üzerine vurgusu ve yaptığımı müziklerin katmanlarının altına yerleştirdiği pop ezgileri ile tanınıyor.

Fennesz, başka bir Avusturyalı'nın, besteci Gustav Mahler'in eserlerinden yola çıkarak dâhi besteciyi yeniden yorumlayacak ve kendine ait ses örgüsünü Mahler'in dünyasıyla birleştirecek. Berlinli elektronika grubu Rechenzentrum'dan tanınan video sanatçısı Lillevan doğaçlama ürettiği görselleriyle Fennesz'e eşlik edecek.

Noise ustası Keiji Haino

John Zorn, Sonic Youth, Godspeed You! Black Emperor gibi kalburüstü müzisyenlerin derin bir hayranlık ve saygı duyduğu, Peter Brötzman'dan Pan Sonic'e Bill Laswell'den SunnO'ya farklı birçok topluluk ve müzisyenle işbirliği yapmış ve kayıtlar çıkarmış olan, Japon noise (gürültü) sahnesinin en önemli isimlerinden Keiji Haino Türkiye'deki ilk performansını gerçekleştirecek.

Tiyatro oyunları yazarak sanat hayatına atılan Keiji Haino'nun müziğe geçmesi The Doors grubunun "When The Music's Over" albümünü dinlemesinin ardından gerçekleşti. Blues ve deneysel müzik yapan gruplarda çalışmalara başlayan Japon sanatçı, 1970 yılında kurduğu emprovize rock grubu Lost Aaraf ile gerçek anlamda müzik kariyerine başladı. Ana enstrümanlar olarak gitar ve vokali kullanan Haino kariyeri boyunca pek çok farklı enstrümanı işine yansıtması ile biliniyor.

Türlerden bağımsız olarak tüm müzikseverlerin kaçırmaması gereken bu geceye Nova Muzak takipçileri ve yenilik peşinde koşan herkesin katılması bekleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title