Haberler

Fenerbahçe Zirvedeki Yerini Sağlamlaştırdı

Güncelleme:

Spor Toto Süper Ligde ikinci yarının ilk haftasını galibiyetle kapayan Fenerbahçe, takipçilerinin kayıplar yaşadığı haftada puan farkını 10'a çıkardı.

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının ilk haftasını galibiyetle kapayan Fenerbahçe, takipçilerinin kayıplar yaşadığı haftada puan farkını 10'a çıkardı.

Ligin ilk yarısını 8 puan farkla lider kapatan sarı-lacivertliler, 18. haftada Torku Konyaspor maçında 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen sahadan 2-1 galip ayrıldı ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

Galatasaray'ın deplasmanda Gaziantepspor ile golsüz berabere kalmasıyla Fenerbahçe 10 puan farkla zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

GALİBİYETLERİ 11 PUAN DEĞERİNDE

Torku Konyaspor karşısında 3 puan alan sarı-lacivertliler, Galatasaray, Kasımpaşa, Beşiktaş ve Trabzonspor'un 2'şer puan kaybetmeleriyle bir haftada 11 puanlık avantaj yakalamış oldu.

Fenerbahçe ile Sivasspor ve Kasımpaşa arasında 12 puan, Beşiktaş ile 14, Trabzonspor ile de 16 puan fark oluştu.

14 SEZON SONRA ÇİFT HANELİ FARK

Spor Toto Süper Lig'de 18. haftanın ardından en yakın rakibiyle puan farkını 10'a yükselten Fenerbahçe, 14 sezon sonra puan farkını çift haneli sayılara taşıdı.

Sarı-lacivertli takımın yakaladığı puan farkı, 1999-2000 sezonunun 18. haftasında Galatasaray'ın, en yakın rakibi Beşiktaş'ın 11 puan önüne geçmesinin ardından, bu süreçteki en yüksek fark oldu.

Sarı-kırmızılı takımın 11 puanlık farkından sonraki sezonlarda 18. haftalar itibarıyla liderle en yakın rakibi arasındaki puan farkı en fazla 5 olmuştu.

GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ YARA ALDI

Sezonun ikinci yarısına Fenerbahçe ile aradaki puan farkını kapatmak hedefiyle giren Galatasaray ve Beşiktaş, 18. haftada hayal kırıklığı yaşadı.

İki takım da maçlarından beraberliklerle ayrılıp 2'şer puan kaybettiler. Galatasaray, Gaziantep deplasmanından golsüz beraberlikle ayrılırken, Beşiktaş ise Trabzon deplasmanında 1-1 berabere kaldı.

SİVASSPOR ÇIKIŞTA

Ligde Fenerbahçe'nin yanı sıra zirvedeki puan kayıplarından faydalanan bir başka ekip ise Sivasspor'du.

"Yiğidolar", evinde Kayserispor'u 3-0'la geçip, puanını 32'ye yükseltti ve üçüncü sıraya yükseldi.

BURSASPOR'U YENİ TRANSFERİ TAŞIDI

Ligde 18. haftanın kazanan takımlarından Bursaspor, sonucu yeni transferi Fernandao ile gitti.

Yeşil-beyazlılar, Eskişehirspor'u 3-1 yenerken, Fernandao 2 gol kaydetti. Bursaspor, bu sonuçla puanını 27'ye çıkardı ve 8. sırada yer aldı.

SEMİH 1 YIL SONRA GOL ATTI

Devre arasında Fenerbahçe'den Medical Park Antalyaspor'a transfer olan "Nöbetçi Golcü" lakaplı Semih Şentürk, tam 1 yıl aradan sonra golle buluştu.

Medical Park Antalyaspor'un 26 Ocak Pazar günü Kayseri Erciyesspor'u deplasmanda 3-1 yendiği maçta gol atan Semih, ligdeki en son golünü 26 Ocak 2012'de Fenerbahçe formasıyla Gaziantep deplasmanında atmıştı.

KAYSERİ TAKIMLARI DÜŞÜŞTE

Süper Lig'de Kayseri takımları yaptıkları maçları kaybederek, son 2 sırada kaldılar.

Kayserispor, deplasmanda Sivasspor'a, Kayseri Erciyesspor ise evinde Medical Park Antalyaspor'a mağlup oldu ve 12'şer puanla son sırada yer aldılar.

İlk yarıyı 13 puanla kapayan Elazığspor ise ikinci yarıya iyi başladı. "Gakkoşlar", evinde Akhisar Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek, puanını 16'ya çıkardı.

2 KIRMIZI KART

Ligin 18. haftasında hakemler sadece 2 kez kırmızı kartlarına başvurdu.

Bursaspor-Eskişehirspor maçında Eskişehirsporlu Ruud Jorge Boffin ve Sivasspor-Kayserispor karşılaşmasında ise Kayserisporlu Henrique Sereno Fonseca karmızı kartla cezalandırıldı.

Gol krallığında Chahechouhe farkı

Kayserispor maçında takımına 2 gol kazandıran Sivassporlu Aatıf Chahechouhe, 12 golle gol krallığında zirveye çıktı.

Beşiktaşlı Hugo Almeida 11 golle ikinci, Galatasaraylı Burak Yılmaz ise 10 golle üçüncü sırada yer aldı.

(Tahkim Kurulu'nun Kasımpaşa-Beşiktaş maçının tekrar kararını onaması durumunda, Almeida'nın gol sayısı 10'a düşecek.)

EV SAHİPLERİ KAZANDI

Süper Lig'in 18. haftasında yapılan 9 karşılaşmanın 5'inde evsahipleri kazanırken, 3'ü berabere bitti, sadece 1 karşılaşmayı deplasman takımları kazandı.

Medical Park Antalyaspor, Kayseri Erciyesspor'u 3-1 mağlup ederek, deplasmanda galip gelen tek takım oldu.

MAÇLARIN SONUÇLARI

Ligin 18. haftasında alınan sonuçlar şöyle:

Kasımpaşa-Kardemir Karabükspor: 0-0

Gençlerbirliği-Çaykur Rizespor: 3-1

Bursaspor-Eskişehirspor: 3-1

Trabzonspor-Beşiktaş: 1-1

Sivasspor-Kayserispor: 3-0

Elazığspor-Akhisar Belediye: 2-1

Kayseri Erciyesspor-Medical Park Antalyaspor: 1-3

Gaziantepspor-Galatasaray: 0-0

Fenerbahçe-Torku Konyaspor: 2-1

Kaynak: AA / Spor

Fenerbahçe Sivasspor Beşiktaş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title