Haberler

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu'ndan Başkan Aziz Yıldırım'a 'Görevde Kal' Çağrısı

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Ekim ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Ekim ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu toplantıda Başkan Aziz Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Toplantının başında açılış konuşması yapan Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Fenerbahçe tüzüğü gereği, kulübün geleceğini ilgilendiren idari, sportif, sosyal konularda YDK'nın yönetime tavsiye kararı alma yetkisinin bulunduğunu belirterek, Aziz Yıldırım'a 'Görevde Kal' çağrısı yaptı.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde Vefa Küçük başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda kurul üyesi katıldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, sarı-lacivertli kulübün kurucuları, vefat eden başkanları, yöneticileri, sporcuları, çalışanlar ve taraftarları ile bu ülkenin birliği ve beraberliği için canlarını veren tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının hep birlikte söylenmesiyle toplantı başladı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vefa Küçük, ülkenin genel durumu ve Fenerbahçe'nin geleceği hakkında açıklamalar yaptı.

"BEKLENTİMİZ ÜLKEYE HUZURUN GELMESİ"

Görüşlerinin Fenerbahçe'nin tüzel kimliğini bağlamadığını, kendi şahsi görüşleri olduğunu söyleyen Vefa Küçük, 7 Haziran'da yapılan seçime rağmen bir hükümet kurulamamasının sorumluluğunun parti menfaatlerini önde tutan siyasilerde olduğunu söyledi. Küçük, "7 Haziran'da bu ülke bir seçim yaşadı. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz bizi yönetecekleri bizler seçiyoruz. 55 milyona yakın yurttaşımız sandığa gidip beğendiği lidere oy verdi. 7 Haziran'da sandıktan koalisyon kurma sonucu çıktı ama gördük ki ülküye yönetmek için seçime giren, bizlerden oy isteyen partiler bir araya gelmekten ziyade; herkes kendi mensuplarına şirin gözükmek için ülke meselelerini 2. plana itip partilerini 1. plana aldılar. 7 Haziran'dan bu yana ülkemizi yönetecek hükümet kuramadık. Bunun sonucunda tetikte bekleyen bir takım güçler, otorite boşluğundan yararlanarak, ordu mensuplarını, polisi ve sicil vatandaşlarımız katlediyor. Ateş hepimizi yakıyor. Bu ülkenin geleceğini garanti olmaması bizleri endişeye sevk ediyor. Bunun müsebbibi bizler değiliz. 1 Kasım'da da seçim olacak. Herkes kendi kalbinden geçen partiye oy verecek. 2 Kasım günü ülkeyi parlamento içinden çıkacak hükümetle yönetmek zorundayız. Hiçbir parti menfaatini ön palan çıkartılmadan bunlar engellememeli. Biz huzur ve demokratik bir yönetimle barış istiyoruz. Ülkemizin iyi yönetilmesini istiyoruz. Bizleri yönetecek insanların; partisini değil, ülkesini ve bizleri ön plana alıp o gözle hareket etmelerini bekliyoruz. Bu ülkeye yazık oluyor. Her gün şehit veriyoruz, herkes üzülüyor ama şuna inanıyorum ki demokratik sistem içinde güçlü ülkemiz, ordumuz polisimizle bizi yönetenler bunun hakkından gelecektir. Bizim beklentimiz ülkeye huzurun gelmesi, bozulan ekonominin düzeltilmesidir. Bu bizim hakkımızdır" dedi.

"BİZ BAŞKAN'DAN VAZGEÇMEYİZ"

Fenerbahçe'nin geleceği hakkındaki görüşlerini de açıklayan Vefa Küçük, Fenerbahçe'nin sportif faaliyetlerindeki başarının en büyük payının başkan ve yönetimde olduğunu söyledi. Küçük, "Ancak bir başka mesele var. Yok yere ortaya çıkan bir mesele. Başkan çeşitli defalar sonuç ne olursa olsun, hem kendi sırtında hem kulübümüzün sırtında kamburlar dolaşırken, mahkeme kararı açıklandığından sonuç ne olursa olsun genel kurulu toplayıp, ben bu görevi devretmeye hazırım demişti. Sayın Başkanınım, sizi biz seçtik. Bunu bize sormadan, bizim muvaffakiyetimizi almadan bunu kolay kolay yapamazsınız. Biz sizden vazgeçmeyiz. Aileme zaman ayıracağım, küçük kızımı sırtıma alıp dolaşacağım demiştiniz. Göreve devam ederken de bunun engeli yok, ailenize zaman ayırabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"YDK OLARAK GÖREVİ BIRAKMANIZA KARŞIYIZ"

Yönetim Kurulu üyelerinin Başkanın yükünün bir kısmını üstlerine alabileceğini söyleyen Vefa Küçük, mahkemenin verdiği beraat kararının henüz kesin olmadığını belirterek, "Yargıtay bu kararı onayacak ama Yargıtay'ın kararı olmaksızın bu karlarla siz kendinizi bağlı sayamazsınız. Biz burada oturan arkadaşlarla birlikte, dün size iletilmek üzere, Tüzüğümüzün 46. maddesinin 2 numaralı fıkrasının A bendine göre yetkimiz dahilinde size bir tavsiye kararı aldık. Kulübün gelişim ve geleceğini ilgilendiren idari, sportif, sosyal konularda gerektiği zaman YDK, Yönetim Kuruluna tavsiyelerde bulunabiliyor. Biz temennide bulunmak istiyoruz. Tüzüğümüzün o maddesine göre, Kulübümüzün geleceğini ilgilendiren idari bir mesel var. Bu mesele sizin görevi bırakıp, bırakmama konusudur. Biz başkanlık divanı olarak kesinleşmemiz bir kararla görevinizi bırakmanıza karşıyız. Kulübümüzün geleceği açısından yeni atılımlara yol alan ve sırtındaki kamburu da atmış bir kulüp olarak size ihtiyacımız var. Sizi kolay kolay bırakmayız. Futbol A.Ş.'nin dün genel kurulunu yaptık. Futbol A.Ş.' de bağımsız üye olarak görevimizi sürdürüyoruz. 3 yıllık seçim içinde ben yine varım. Başkanım siz bırakacaktınız da beni niye üye seçtiniz. Takdir sizin olmakla beraber, başkalık divanımızdaki arkadaşlarımın iştirakiyle anlıyoruz ki siz bu grevi sürdürmek zorundasınız. Bizim gönlümüzden bu geçiyor. Takdiri size bırakıyoruz. Her zaman yönetimin yanında bir kuruluz. Sayın üyeler sizlerin de hislerine tercüman oluyorum" şeklinde konuştu.

Vefa Küçük'ün bu açıklamalarının ardından Aziz Yıldırım kürsüye geldi ve bir konuşma yaptı. Aziz Yıldırım'ın açıklamasının ardından son divan kurulundan bu yana vefat eden üyelerin ismi okunda ve ardından 40 ve 50 yılını dolduran üyelere plaketleri takdim edildi.

ŞEKİP MOSTUROĞLU: 'YANDEX PROJESİ'NDE 1 MİLYON 850 BİN KULLANICIYA ULAŞILDI'

Daha sonra kürsüye gelen Asbaşkanlardan Şekip Mosturoğlu, Yönetim Kurulu adına faaliyek raporunu okudu. Başkan'ın açıklamalarından sonra çok fazla konuşmaya gerek olmadığını söyleyen Mosturoğlu, "Kumpas davaları bir bir çökmüştür. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Kulübün devam eden projeleri hakkında da bilgiler veren Şekip Mosturoğlu, "Yandex Projesi'nde 1 milyon 850 bin kullanıcıya ulaşıldı. Birkaç gün içinde IOS cihazlar da kullanılmaya başlayacak ve bu sayının 2 katına çıkmasını bekliyoruz. Her hangi bir taraftarımız günde ortalama 30 aramayla yıl sonunda kulübe 36 dolar kazandırabilir. Taraftarlarımızın desteklerinin sürmesini istiyoruz" diye konuştu.

FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ İÇİN KURULUŞ İZNİ ALINIYOR

Fenerbahçe Üniversitesi kuruluş çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Şekip Mosturoğlu, "Önümüzdeki YDK toplantısında kuruluş için izni aldığımız müjdesini sizlerle paylaşacağız" dedi.

1 Milyon Üye Projesi'nin de hızla devam ettiğini söyleyen Mosturoğlu, son olarak Fatih Şubesi'nin açıldığını ve bu projede yeni etkinlikler planladıklarını söyledi. Ülker Spor Kompleksi Şükrü Saracoğlu Stadı'nın Türk Telekom'un altyapı çalışmasıyla akıllı stat haline getirildiğini söyleyen Mosturoğlu, Fenerium Genel Müdürlüğü'ne de Mümtaz Karakaya'nın atandığını duyurdu. Mosturoğlu, tüm branşlardaki takımların ve sporcuların başarıları ile takımların son durumları hakkında bilgiler vererek konuşmasını tamamladı.

VEFA KÜÇÜK: "MAYIS'TA KONUYU YENİDEN GÖRÜŞÜRÜZ"

Denetim Kurulu Raporunun okunmasının ardından üyeler söz alarak görüş ve temennilerini dile getirdi. Söz alan üyelerin tamamı Başkanımız Aziz Yıldırım'ın görevi bırakmaması yönünde çağrılar yaptı. Vefa Kuçük, toplantıyı kapatmadan önce, "Tüm üyelerimizin de söylediği gibi Başkanımızı bir yere bırakmıyoruz. Mayıs ayına kadar kendisine süre veriyoruz. Mayıs ayında camianın tüm ileri gelenleri oturur, konuşur; konuyu yeniden görüşür ve düşünürüz" ifadelerini kullandı. - Tarhan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fenerbahçe Spor Kulübü Şekip Mosturoğlu Aziz Yıldırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title