Haberler

Fenerbahçe'yi Retardar Sistemi Kurtardı

Güncelleme:

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Rize'de yaşanan tatsız olayın ayrıntılarını öğrenmek için sabahı bekleyemedi ve yaşananları en iyi bilen ve belki de otobüsün şoförü ile birlikte tüm takımın hayatını kurtaran Güvenlik Şefi Serdar Kılıç'ı saat 04.00'te kulüp binasına götürdü.

ŞOFÖRÜN YANINDAN HİÇ KALKMADI

Milliyet'in haberine göre; Yıldırım, yöneticiler Mahmut Uslu, Erhan Türkoğlu, Deniz Tolga Aytöre ve Önder Fırat ile birlikte Kılıç'ın ağzından tüm olup biteni öğrenmek istedi. Rize-Trabzon yolunda muhtemel bir saldırı olasılığını düşünen Fenerbahçe Yönetimi'nin talimatı ile Serdar Kılıç otobüs şoförünün yanından hiç kalkmamıştı.

"ŞOFÖRÜN DE GAYRETİYLE DURMAYI BAŞARDIK"

Başkan Yıldırım'ın, "Evladım her şeyi ayrıntısına kadar anlat" demesi üzerine Kılıç şöyle konuştu: "Havalimanına doğru ilerlerken bir anda bir patlama sesi duyduk. Ardından bir ses daha geldi. Hepimiz otobüse taş atıldığını sandık. Ama birden şoför direksiyonun üzerine kapaklandı ve refleks icabı bir anda gaza dayandı. Aracın hızı artmaya başlayınca otobüste büyük bir panik havası yaşandı. Kilometre ibresi neredeyse sona dayanacaktı. Hepimiz dikkatli ol, frene bas diye bağırdık. Hemen direksiyona atladım ve yanındaki fren sistemini devreye sokmaya çalıştım. Şoförümüz de bu sırada kendini toparladı ve ayağını gazdan çekti. Otobüs hafif savrulsa da şoför ile birlikte kontrole aldık. Ama burnundan ciddi şekilde kan geliyordu. Araba yavaşlamaya başlayınca şoförün de gayreti ile durmayı başardık.

"KAN DURMAYINCA POLİS OTOSUYLA GÖNDERDİK"

Önümüzdeki polis eskortu da hemen geriye döndü. Kimse bir şey anlayamamıştı. Arkamızdan bizi takip eden yöneticiler de yanımıza geldiklerinde gördükleri manzara karşısında şok etkisi yaşadılar. Doktorumuz şoföre müdahale etti ama kan durmayınca polis arabası ile hemen kendisini gönderdik."

RETARDAR SİSTEMİ FENER'İ KURTARDI

Sonuçta Fenerbahçe kafilesini otobüs şoförünün gayreti ve Güvenlik Şefi Kılıç'ın aracın yavaşlamasını sağlayan "retarder" sistemini devreye sokması kurtardı.

RETARDAR SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR ?

1950'li yıllardan bu yana ağır ticari araçlarda kullanılan basınçlı sistem, otomobillerde kullanılan disk ve kampana frenlerin, yüksek ağırlıkta yetersiz kalması nedeniyle ortaya çıktı. Model ve firmaya bağlı olarak kademeli bir kol ya da fren pedalına bağlı bir sistemle harekete geçirilen retarder, şaft ve motora bağlı parçaların arasına pompalanan bir yağ yardımıyla şaftın dönüşünü, dolayısıyla da aracı yavaşlatır. Bazı modellerde sistem, motorun egzoz çıkışının kapatılmasıyla gerçekleşen "motor freni"yle birlikte de çalışır. Retarder aracılığıyla yavaşlayan ve hızı azalan araç, böylelikle normal fren sistemiyle rahatça durdurulabilir.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Aziz Yıldırım Serdar Kılıç Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (21)

Ağır abi:

Elime fırsat verseler rizeyi haritadan içindekilerle birlikte silerdim

3
23
yanıtYanıtla
mert ören:

Nedir bu karadenizlilerden çektiğimiz yahu

2
21
yanıtYanıtla
vatandaş:

bu olaylar hepsi emrenın yüzünden oluyor

9
5
yanıtYanıtla
X:

KURŞUN 1 VE 20 NUMARAYA İSABET ETMEMİŞ Mİ ?

8
4
yanıtYanıtla
fenerli:

volkanı öldümü volkan

1
8
yanıtYanıtla
CAN:

ALİ ŞEN 10 SENE NEFRET TOHUMU EKTİ ÜSTÜNE Bİ 15 SENEDE AZİZ YILDIRIM NEFRET TOHUMU EKTİ FBYİ ANADOLUDA EN NEFRET EDİLEN KLÜP HALİNE GETİRDİ ÜSTÜNE BİDE 3 TEMMUZ ŞİKESİ EKLENDİ ADALETTE YERİNİ BULMADI MİLLET KENDİ ADALETİNİ KENDİ ARIYO ŞİMDİ OLAY BU KADAR BASİT

2
7
yanıtYanıtla
OkanMobil-IOS:

Karadenizli bu ulkenin demiri çinentosudur herkes akilli olsun

2
5
yanıtYanıtla
SADECE HAKİKAT:

Ülkemizdeki her türlü kategorideki sempatizanlıkların karşısında olan ve mücadelesini masum insanların canına kastetmekte bulan , güçsüzlüğünden ve korkaklığından silahına başvuran gözü dönmüşler var. Gerçekten bazı şeylerin rengi dini ırkı olmaz buda öyle bir şey işte.

4
1
yanıtYanıtla
NAMIK AYKANAT:

RİZEDE SALDIRIYA UĞRAMADI RİZEDEN DÖNERKEN SÜRMENEDE SALDIRI OLDU

3
1
yanıtYanıtla
AvukatmobilWeb@haberler.com:

Ben GS lıyım ama bu teroru yapanları kınıyorum. Ne olursa olsun Türk futboluna sıkılan mermidir.

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title