Haberler

Fenerbahçe Ülker-Olympiakos Maçından Notlar

Sarı lacivertli taraftarlar, salonu doldurarak takımlarına büyük destek verdi Fenerbahçe Ülker'in yeni transferleri Sekulic ve Jackson, Avrupa Ligi'nde ilk kez sarı lacivertli formayı giydi Olympiakos'un yıldız oyuncusu Spanoulis, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu'nda Yunan ekibi Olympiakos ile oynadığı maçta sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarına büyük destek verdi.

Ülker Sports Arena'daki karşılaşma öncesi tribünleri dolduran Fenerbahçeli taraftarlar, tezahüratlarla takımlarını destekledi.

Maç öncesi dağıtılan Fenerbahçe bayraklarını sallayan taraftarlar, karşılaşmanın başından itibaren yoğun tezahüratlara başlarken, rakip hücumlarında ıslıklayarak salonda baskı yaratmaya çalıştı.

Az sayıda Olympiakoslu taraftar da karşılaşmayı takip etti. Fenerbahçeli taraftarlar, Olympiakoslu taraftarların zaman zaman yaptığı tezahürata tepki gösterdi.

Sekulic ve Jackson ilk kez forma giydi

Fenerbahçe Ülker'in yeni transferleri Pierre Jackson ve Blagota Sekulic, Avrupa Ligi'nde ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi.

Daha önce Türkiye Kupası ve Beko Basketbol Ligi maçlarında oynayan Sekulic, Olympiakos maçına ilk 5'te başladı.

Geçen hafta transfer edilen Jackson ise ilk kez Olympiakos maçında Fenerbahçe Ülker formasını giydi. Jackson, Olympiakos maçında ikinci periyotta oyuna dahil oldu.

Fenerbahçe Ülker'de uzun süren bir sakatlık yaşayan ve geçen hafta Beko Basketbol Ligi'nde Aliağa Petkim maçında bu sezon ilk kez oynayan Oğuz Savaş, Avrupa Ligi'nde de bu sezon ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi.

Spanoulis kadroda yok

THY Avrupa Ligi'nde takımını son iki sezonda şampiyonluğa taşıyan ve son iki sezonun en değerli oyuncusu olarak seçilen Yunan oyuncu Vassilis Spanoulis, Fenerbahçe Ülker karşısında oynayamadı.

Spanoulis'in tendonlarındaki ağrı nedeniyle maç kadrosuna alınmadığı öğrenildi.

Başkan Yıldırım da izledi

Karşılaşmayı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da izledi.

Daha önceki maçlarda olduğu gibi Fenerbahçe Ülker teknik heyeti ve oyuncularının arkasındaki tribüne oturan Yıldırım, sarı-lacivertli yöneticiler Mahmut Uslu ve Deniz Tolga Aytöre'yle birlikte karşılaşmayı takip etti.

Bu arada, A Milli Basketbol Takımı eski başantrenörü Bogdan Tanjevic de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Taraftarlara maç öncesi uyarı

Karşılaşma öncesi taraftarlar, sahaya yabancı madde atmamaları ve tribünde meşale yakmamaları konusunda uyarıldı.

Salonda yapılan anonsta, Fenerbahçe Ülker'in sahasında oynadığı Barcelona ile deplasmandaki Anadolu Efes maçlarında sahaya atılan yabancı maddeler ve tribünlerde yakılan meşaleler nedeniyle sarı-lacivertli kulübe 2 kez para cezası verildiği belirtilerek, "Avrupa Ligi kuralları gereğince, bu tip olayların 3. kez tekrarında kulübümüz daha ağır yaptırımlarla karşılaşacak. Bu cezalar, para cezası olabileceği gibi puan silme, saha kapatma gibi ağır cezalarla birlikte, ligden ihraç edilmeye kadar gidebilmektedir. Bu nedenle Olympiakos maçı ve bundan sonra oynayacağımız müsabakalarda taraftarlarımızın son derece dikkatli olmaları gerekmektedir. Taraftarlarımız, kulübümüzü bu gibi cezalarla karşı karşıya bırakmamalı ve bu olaylara sebebiyet verenleri de ikaz etmelidir" şeklinde uyarıda bulunuldu. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Vassilis Spanoulis Fenerbahçe Ülker Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title