Haberler

Fenerbahçe Ülker-Anadolu Efes Maçından Notlar

Türkiye Basketbol Ligi'nin (TBL) 28. haftasında zirveyi yakından ilgilendiren maçta Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes karşı karşıya gelirken, iki takımın Sırp teknik adamları bu sezon beşinci kez birbirine rakip oldu.

Türkiye Basketbol Ligi'nin (TBL) 28. haftasında zirveyi yakından ilgilendiren maçta Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes karşı karşıya gelirken, iki takımın Sırp teknik adamları bu sezon beşinci kez birbirine rakip oldu.

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic ile Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic'in, bu sezon karşı karşıya geldikleri 4 maçın 2'sini sarı-lacivertliler, 2'sini ise lacivert-beyazlılar kazandı.

İki teknik adam bu sezon ilk olarak Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan TBL 13. hafta mücadelesinde karşılaşırken, bu randevuda Ivkovic yönetimindeki Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker'i 85-67 yendi.

Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes, Avrupa Ligi Top 16 turunda aynı grupta yer alırken, Obradovic ile Ivkovic arasındaki rekabet bu organizasyona da taşınmış oldu. Gruptaki ilk maça Anadolu Efes ev sahipliği yaparken, Obradovic'in Fenerbahçe Ülker'i mücadeleyi 77-71 kazandı.

Bu sezon Royal Halı Türkiye Kupası'nın finali Anadolu Efes-Fenerbahçe Ülker mücadelesine sahne oldu. İki teknik adamın üçüncü kez birbirine rakip olduğu karşılaşmada gülen taraf, 70-60'lık skorla Ivkovic'in Anadolu Efes'i oldu ve tecrübeli başantrenör Türkiye'deki ilk kupasını kazandı.

İki takım bu sezon THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu son hafta maçında bir kez daha karşılaştı. Ülker Sports Arena'daki bu mücadeleden galip ayrılan taraf 83-72'lik skorla Obradovic'in Fenerbahçe Ülker'i oldu.

Nemanja Bjelica maç kadrosunda yer almadı

Fenerbahçe Ülker'de sakatlığı bulunan Nemanja Bjelica, Anadolu Efes maçının kadrosunda yer almadı.

Bu sezon 11,7 sayı ve 8,15 ribaunt ortalamaları yakalayan ve her iki alanda da sarı-lacivertli takımın lideri konumunda bulunan Sırp basketbolcunun, karın kasından bir sakatlık yaşadığı bildirildi.

Bjelica'nın, 10 günlük bir tedavi sürecinin ardından takımla çalışmalara katılmasının beklendiği ifade edildi.

Janning yeniden lig maçı kadrosunda

TBL'de play-off öncesi transferin son günü olan 17 Nisan Cuma günü kadrosunda değişikliğe giden Anadolu Efes'te lig lisansı iptal edilen Milko Bjelica'nın yerine kadroya dahil edilen Matt Janning, Fenerbahçe Ülker karşısında sahaya ilk 5'te çıktı.

Sezonun geride kalan bölümünde 10,7 sayı ortalamasıyla mücadele eden ABD'li basketbolcu, Avrupa Ligi play-off turu çeyrek final serisi üçüncü maçında Real Madrid'le Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan ve lacivert-beyazlıların 75-72 galip geldiği  karşılaşmada son saniye üçlüğüyle takımına maçı kazandıran isim olmuştu.

Ülker Sports Arena dolmadı

Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldıktan sonraki ilk maçını Ülker Sports Arena'da Anadolu Efes'e karşı oynayan Fenerbahçe Ülker'de taraftarlar, tribünleri doldurmadı.

Özellikle Avrupa Ligi'ndeki son maçlarını "kapalı gişe" oynayan sarı-lacivertlilerin lig mücadelesine taraftarlar beklenen ilgiyi göstermedi.

Bu arada karşılaşmadan önce Fenerbahçe Ülker'in, deplasmanda Maccabi Electra'yı 75-74 yenerek Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldığı maçın görüntüleri skorboarddaki ekrandan taraftarlara izletildi.

Kaynak: AA / Spor

Fenerbahçe Ülker Anadolu Efes Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title