Haberler

Fenerbahçe UEFA'dan ceza alırsa UEFA'nın kararını tanımayacak

Güncelleme:

UEFA Disiplin Kurulu, F.Bahçe'nin kaderini bugün yazacak. Raportörün istediği ceza Avrupa kupalarından 2 yıl men ve 5 yöneticiye ömür boyu hak mahrumiyeti.

Beklenen o gün geldi. Fenerbahçe için karar anı. UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Kulübü ile Başkan Aziz Yıldırım'ın yanı sıra yöneticiler Ali Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Cemil Turan hakkındaki kararını bugün açıklayacak. Disiplin'in kararı öncesi kulislerde çeşitli kıyamet senaryoları yazılıyor. İspanyol Disiplin Müfettişi Miguel Lietard Fernandez Palacios, raporunda F.Bahçe'nin Avrupa kupalarından 2 yıl men edilmesini, 5 yöneticiye de ömür boyu hak mahrumiyeti cezası verilmesini talep etti.

F.Bahçeli yöneticiler ve avukatlar, savunmalarını yaptı. Söz artık Disiplin Komitesi'nin Avusturyalı başkanı Dr. Thomas Partl, üyeler İsviçreli Jacques Antenen ve Macar Sandor Berzi'de.

UEFA'NIN KARARLARI TANINMAYACAK

Üretilen kıyamet senaryolarında Disiplin Kurulu'nun İspanyol müfettiş Palacios'un raporu ve talebi doğrultusunda Fenerbahçe'yi Avrupa kupalarından men edeceği öne sürülüyor. Bu kararın çıkması hem Fenerbahçe'nin hem de Türk futbolunun çok ciddi bir kaosa girmesi anlamı taşıyor. Zira Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, defalarca "Gerekirse bütün Türk takımları 3-5 yıl Avrupa'ya gitmez" diyerek bağımsız hukuk kurulları yerine 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararlarını baz alarak karar veren UEFA'nın dayatmacı tutumunu tanımayacağını vurguladı.

GALATASARAY İLE TRABZONSPOR NASIL BİR TEPKİ VERECEK?

Yani Yıldırım Demirören, ceza çıkarsa UEFA Disiplin Kurulu'nun kararı doğrultusunda Fenerbahçe hakkında yeniden yargılama yapmayacak ve küme düşürme ya da puan silme gibi herhangi bir ceza da vermeyecek.

Bu durumda Trabzonspor ve G.Saray yönetimleri ciddi bir tepki üretebilir. Disiplin ceza verirse Fenerbahçe de ciddi bir kaosun içine girecek. Başkan Aziz Yıldırım ömür boyu yasak alacağı için olağanüstü genel kurula gidilecek. Kulüp transfere 50 milyon euronun üzerinde yatırım yaptı. Maddi olarak da kriz çıkma ihtimali var.

AVRUPA'DAN MEN ERTELENEBİLİR

Fenerbahçe ceza alırsa bu kaosu ortadan kaldırmak için hukuk savaşını sürdürecek. İlk olarak 7 gün içinde UEFA Tahkim Kurulu'na itirazda bulunulacak. Tahkim'de karar değişmezse 21 gün içinde Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) hak aramaya devam edilecek. CAS da onarsa Fenerbahçe'nin İsviçre mahkemelerinde UEFA'nın kararına itiraz etme hakkı var. Kıyamet senaryosunun aksine Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe ve yöneticileri hakkında berat kararı verme ihtimali de çok yüksek. Ayrıca Fenerbahçe'ye verilecek muhtemel cezanın ertelenmesi ile Şampiyonlar Ligi'ne katılması güçlü bir ihtimal.

GÖSTER GÜCÜNÜ BIÇAKÇI

Fenerbahçeli hukukçular, UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'ndaki süreç boyunca "O raporu Palacios yazmadı, yazdırdılar. Bu bir şike davası değil, siyasi" tezini savundu. Lobilerin Disiplin Kurulu üzerindeki etkisine vurgu yapıldı. İrlandalı disiplin müfettişi David Casserly'nin dosyadan el çektirilip, yerine çaylak müfettiş, Palacios'un atanması da bu tezin net bir kanıtı olarak gösterildi.

KARAR İÇİN 3 ÜYE YETER

Casserly'nin raporunda Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmasına engel herhangi bir durumun olmadığı vurgulanıyordu. Palacios 180 derece zıt bir rapor verdi. Bu da lobilerin gücü olarak gösterildi. UEFA'da Disiplin Kurulu kadar lobilerin etkisindeki bir diğer kurul da Tahkim. Tahkim Kurulu, bir başkan, 2 başkan yardımcısı ve 9 üyeden oluşuyor. Toplam 12 kişilik kurul, kural olarak en az 3 üye ile karar alıyor. Kurulda TFF'nin eski başkanı Levent Bıçakcı da üye olarak görev yapıyor.

BIÇAKCI KİLİT ADAM

Bıçakçı, Şenes Erzik'ten sonra UEFA'daki en etkin Türk olarak biliniyor. Ancak Levent Bıçakcı'nın eğer ceza alırsa Tahkim'e gidecek olan F.Bahçe'nin dosyasında taraf ülke vatandaşı olduğu için oy kullanma yetkisi bulunmuyor. F.Bahçeliler gerekirse TFF eski başkanının Tahkim Kurulu üzerindeki gücünü kullanıp kullanmayacağını merak ediyor.

Kaynak: Haberler.Com / Yerel

Aziz Yıldırım Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title