Haberler

Fenerbahçe'nin Ön Eleme Karnesi

Fenerbahçe, Shaktar Donetsk ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme maçıyla son 10 yılda 7. kez ön elemeden Devler Ligi'ne girmek için mücadele edecek.

Bu sezon yaptığı yıldız transferlerle dikkatleri üzerine çeken Fenerbahçe, geçen sene Spor Toto Süper Lig'i 2. sırada bitirdiği için, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne ön elemeden katılmaya hak kazanmıştı. Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Ukrayna'nın Shaktar Donetsk ekibi ile karşılaşacak olan sarı-lacivertliler, Devler Ligi arenasında 10 yılda 7. kez ön eleme mücadelesi verecek. Fenerbahçe, geride kalan 6 ön eleme maçında 2 kez turu geçebilmiş, 4 kez Şampiyonlar Ligi'ne bu turda veda etmişti.

Fenerbahçe'nin son 10 yıldaki Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları ve aldığı sonuçlar şöyle:

2006-2007

Şampiyonlar Ligi'nde 3 ön elemenin bulunduğu yıllarda Fenerbahçe 2. ön eleme turunda Faroe Adaları'nın B36 takımı ile eşleşti. Şükrü Saracoğlu'ndaki ilk maçı 4-0 kazanan sarı-lacivertliler, deplasmanda da rakibini 5-0'la geçerek gruplardan önceki son viraj olan 3. ön eleme turuna yükseldi. Bu turda Ukrayna'nın güçlü ekiplerinden Dinoma Kiev ile eşleşen Kanarya, ilk maçta deplasmanda rakibine 3-0 mağlup oldu. Rövanş karşılaşmasında Özbekistanlı oyuncu Maksim Shatskikh'in 2 golüne engel olamadı ve sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı. Fenerbahçe bu skorlarla Devler Ligi'ne veda etti ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti. Sarı-lacivertliler UEFA Avrupa Ligi'ne ise 3. turda Hollanda ekibi AZ Alkmaar'a elenerek veda etti.

2007-2008

Şampiyonlar Ligi'ne 3. Ön Eleme Turu'ndan katılan Fenerbahçe, Belçika'nın Anderlecht takımıyla eşleşmiş ilk maçı Şükrü Saracoğlu'nda oynamıştı. Kadıköy'de oynanan maçta 1-0 deplasmanda da 2-0 kazanan sarı-lacivertliler Devler Ligi'nde gruplarda mücadele etmeye hak kazandı. G Grubu'nda Inter, PSV Eindhoven ve CSKA Moskova ile eşleşen Fenerbahçe grubu 2. bitirip 2. tura çıktı. İkinci turda İspanya'nın Sevilla ekibiyle karşılaşan Brezilyalı efsane Zico'nun çalıştırdığı Fenerbahçe ilk maçı evinde 3-2 kazanıp deplasmanda 3-2 yenilince maç uzatmalara, eşitlik yine bozulmayınca penaltı atışlarına geçilmişti. Penaltılarla Sevilla'yı eleyen Fenerbahçe çeyrek finale yükseldi. Chelsea ile yarı finale çıkmak için mücadele eden sarı-lacivertliler, Kadıköy'de 2-1 kazanıp Londra'da 2-0 yenilince Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

2008-2009

Şampiyonlar Ligi'ne 2. Ön Eleme Turu'ndan başlayan Fenerbahçe, Macaristan'ın MTK Budapeşte takımıyla karşılaştı. İlk maçı Kadıköy'de oynayan sarı-lacivertliler, 2-0 ve 5-0'lık skorlarla galip gelip bir üst tura çıktı. Fenerbahçe, 3. ön eleme turunda Sırbistan'ın Partizan takım ile eşleşti. Sarı-lacivertliler, Partizan'la oynanan ilk maçta deplasmanda 2-2 berabere kalıp Şükrü Saracoğlu'nda 2-1 galip gelerek Şampiyonalar Ligi'nde grup aşamasına kaldı. G Grubu'nda Arsenal, Porto ve Dinoma Kiev ile eşleşen Fenerbahçe, grubu sonuncu bitirip Avrupa macerasını sonlandırdı.

2010-2011

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan dahil olan Fenerbahçe, İsviçre'nin Young Boys ekibiyle eşleşti. İlk maçı deplasmanda oynayan sarı-lacivertliler, 2-2 berabere kaldı. İkinci maçta Kadıköy'de rakibine 1-0 mağlup olan Fenerbahçe, Devler Ligi'ne veda etti ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti. Sarı-lacivertliler UEFA Avrupa Ligi'ne ise Play-off turunda Yunanistan'ın Paok takıma elenerek veda etti.

2012-2013

3. ön eleme turunda Belçika'nın Vaslui takımını 1-1 ve 4-1'lik skorlarla eleyen Fenerbahçe değişen Şampiyonlar Ligi kurulları gereği Play-off oynamaya hak kazandı. Play-off'ta Rusya'nın Spartak Moskova ekibi ile eşleşen sarı-lacivertliler, ilk maçı deplasmanda 2-1 kaybetti. İkinci maçta Kadıköy'de 1-1 berabere kalan Fenerbahçe bu skorla Şampiyonlar Ligi'ne veda etti ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti. UEFA Avrupa Ligi'nde C Grubu'nda Mönchengladbach, Marsilya ve AEL Limassol takımlarıyla eşleşen sarı-lacivertliler grubu lider tamamladı. Sırasıyla ikinci turda BATE Borisov, üçüncü turda Viktoria Plzen, çeyrek finalde Lazio'yu eleyen Fenerbahçe yarı finalde Chelsea ile karşılaştı. Yarı finalde Chelsea'ye elenen Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'ne final kapısında veda etti.

2013-2014

Şampiyonlar Ligi'nde 3. Ön Eleme Turu'nda Avusturya'nın Salzburg takımıyla oynayan Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Şükrü Saracoğlu'nda oynanan ikinci maçta 3-1 galip gelen sarı-lacivertliler, Play-off turuna yükseldi. İngiliz ekibi Arsenal ile gruplara kalma mücadelesi veren Fenerbahçe, Kadıköy'de oynanan ilk maçta 3-0, deplasmanda da 2-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Avrupa kupaları serüvenine UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şansı elde eden sarı-lacivertliler, şike soruşturması nedeniyle UEFA'dan gelen Avrupa kupalarından men cezası nedeniyle organizasyona katılamadı.

Avrupa kupalarına hasret kalan Kanarya, yeni sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilmek için 3. ön eleme turunda Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shaktar Donetsk ekibi ile mücadele edecek. İlk maç 28 Temmuz Salı günü Şükrü Saracoğlu'nda, ikinci karşılaşma ise 4 Ağustos Salı günü deplasmanda oynanacak. Play-off turuna kalması durumunda Fenerbahçe'yi Manchester United, Valencia, Bayer Leverkusen, Lazio ve Sporting Lizbon gibi zorlu rakipler bekliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Shakhtar Donetsk Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title