Haberler

    Fenerbahçe'nin Hedefi Fenerium'dan Beklentisi 100 Milyon Tl

    Geçtiğimiz yıl 62 milyon TL ciro yaparak, rekor kıran Fenerium mağazalarında bu sezon hedef daha da yüksek: Tam 100 milyon TL.

    2014-15 sezonu öncesi Diego Ribas transferiyle bombayı patlatan Fenerbahçe için bu oyuncu maç başı ücretleri hariç 3 yıllığına tam 16.8 milyon Euro’ya maloldu. Brezilyalı yıldıza imza parası 5 milyon Euro, senelik de 3.6 milyon Euro ödeyecek olan Sarı-Lacivertliler, ilk yılında bu futbolcudan önemli bir gelir elde edecek.

    Yıllık forma satışı ortalaması 400 bin olan Fenerbahçe, bunun yüzde 25’ini sezon başında tüketiyor. Özellikle yeni transferlerin formalarına büyük ilgi gösterilirken, sezon başındaki bu oranın da yüzde 20 olduğu belirtiliyor. Geçmiş yıllardaki satışlar göz önüne alındığında Sambacı’nın ilk etapta en az 80 bin formasının satılması beklenirken, bu sayının 100 bine de ulaşabileceği belirtiliyor. 110 TL’lik formaların satışından ortalama 10 milyon TL’lik bir ciro hesaplanıyor. Bu rakamın yüzde 25’i anlaşma gereği forma sponsoru şirkete, kalanı da kulüp kasasına girecek.

    İkiye katlayacak!


    Bu arada geçtiğimiz sezon 62 milyon TL ciro yapan Fenerium mağazaları, yeni sezonda bu rakamı ikiye katlamayı planlıyor. Diego’nun dışında yeni transferler de yapacak olan Fenerbahçe, forma ve diğer kulüp ürünlerinden toplam 100 milyon TL’yi bulan satış yapmayı hedefliyor.

    FANATİK

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Fenerbahçe Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title