Haberler

Fenerbahçe Menajeri Ömer Onan "Hedefimiz Final Four'da İlk Sekiz İçine Demir Atmak ve Türkiye'de...

Fenerbahçe menajeri Ömer Onan "Hedefimiz Final Four'da ilk sekiz içine demir atmak ve Türkiye'de şampiyon olmak" "Bu sene 6 yabancıdan 5'ini sahaya sürebiliyoruz" "Bütün menajerler, oyuncular ve antrenörler Türkiye'ye gelmek istiyor" "Kenan'ın bu sene oynaması yok denecek kadar az" Taraftarın zevk alacağı, hoşlarına gidecek bir oyuncu topluluğu yaratmaya çalışıyoruz" Mustafa AKIN, İstanbul-DHA Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın oyuncuları ve teknik heyeti, Euroleague tarafından organize edilen medya gününe katıldı.

Fenerbahçe menajeri Ömer Onan "Hedefimiz Final Four'da ilk sekiz içine demir atmak ve Türkiye'de şampiyon olmak"

"Bu sene 6 yabancıdan 5'ini sahaya sürebiliyoruz"

"Bütün menajerler, oyuncular ve antrenörler Türkiye'ye gelmek istiyor"

"Kenan'ın bu sene oynaması yok denecek kadar az"

Taraftarın zevk alacağı, hoşlarına gidecek bir oyuncu topluluğu yaratmaya çalışıyoruz"

Mustafa AKIN, İstanbul-DHA

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın oyuncuları ve teknik heyeti, Euroleague tarafından organize edilen medya gününe katıldı.

Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Ülker takım menajeri Ömer Onan, geçen sezon Final-Four'u kazandıktan sonra omuzlarındaki yükün daha da arttığını söyledi.

Onan, "Biz burada kalıcı olmak istiyoruz yani ilk sekizin içine giren Final-Four'da oynayan 5-6 takımın içinde olmak istiyoruz. Bunun için de hep daha iyi çalışıp, daha iyi takımlar kurup buralarda olmamız lazım. Bu sene de takımın çehresi büyük ölçüde değişti. Yeni oyuncularımız var. Tabii oyuncular biraz geç katıldı daha çalışma imkanı bulamadık. Biz Zadar turnuvasındayken oyuncuların hepsi geldi oraya ama çoğu maçlarda oynamadı. Bugünü de sayarsanız 4 günümüz var idman yapmak için. Sonra Amerika'ya gideceğiz. Orada 2 tane hazırlık maçı yapacağız, bu da hem avantaj hem de dezavantaj. Dezavantaj; takımı çok yoracağız. Üstüne 3 maçımız var ama oradaki Fenerbahçe'ye, Türk sporuna gönül vermiş Tük vatandaşımız var, onlarla buluşmamız çok güzel olacak. Sezon başı alışma dönemimiz olacaktır. 7-8 tane mejör oyuncunun birbirine ve hocaya alışması az buz değil" dedi.

"Hedefimiz Final Four'da ilk sekiz içine demir atmak ve Türkiye'de şampiyon olmak"

Bu sezon Final-Four'u zorlayacak ve Türkiye liginde de şampiyonluğa oynayacak bir takım kurduklarını dile getiren Ömer Onan, "Tabii ki kağıt üzerinde kurduğumuz takım çok önemli değil saha içinde gösterecekleri performans, uyumlar da çok önemli. Hedefimiz sonuna kadar Final Four'u kovalayan ilk sekiz içine demir atan bir takım, Türkiye'de de şampiyonluk" şeklinde konuştu.

"Bu sene 6 yabancıdan 5'ini sahaya sürebiliyoruz"

Geçen sezondan bu sezona 3 oyuncunun kalması ve takımdaki bu değişiklik ile ilgili de konuşan Ömer Onan, "Bu takım bundan önce kurulurken 3+2 modeline göre kurulmuştu. Federasyon ne yazık ki eleştirmemize rağmen siz bu kadar radikal değişiklik yapıyorsanız bunu bir sene önceden deklare etmeniz gerekiyor, 3+2 modeline göre oyuncular alınmıştı. Bu sene de artık biliyoruz ki 6 yabancı sahada oynayabiliyor. 5 tanesini ilk beşin içinde sahada oynatabiliyorsunuz. Devşirme yapıldığı zaman 7. Avrupa'da 2 tane daha koysanız 9 yabancı oyuncu ile oynayabiliyorsunuz. O açıdan Türk oyuncularla ilgili bir değişiklik oldu. Yabancı oyunculardan da tutmak istediğimiz oyuncular vardı ama opsiyonlarından dolayı kullandıkları var. Bizim de değiştirmek istediğimiz oyuncular vardı o açıdan biraz fazla oldu. Tük oyuncularda Can, Serhat, Semih, Oğuz biraz kayıp yaşadık ama genç Tük oyuncularla oynamaya geçmek istedik çünkü yabancılarda sayı arttı. Artık çoğu Anadolu takımı 6'ya 5 yabancı ile maçın çoğunu oynayabiliyor. Biz de kendimiz ona göre adapte ettik" ifadelerini kullandı.

"Bütün menajerler, oyuncular ve antrenörler Türkiye'ye gelmek istiyor"

Türkiye liginin herkesin gıpta ile baktığı bir lig haline geldiğini dile getiren söyleyen Onan şöyle konuştu " Avrupa'da artık her ülkenin mesela İspanya'yı örnek alırsak, Bercelona, Real Madrid, Malaga'nın dışında çok para veren takım yok. İtalya'da keza Milano dışında takım kalmadı. Yunanistan, Panathinaikos, Olimpiakos. Bütün menajerler, oyuncular, antrenörler buraya gelmek, burada olmak istiyor. Öyle olunca da ligin kalitesi çok arttı. İyi oyuncular var iyi takımlar kuruluyor,,iyi bütçeler var geçen sene Trabzon'a bakıyorsunuz yarı final oynuyor. Karşıyaka şampiyon oluyor. Bu da ligin ne kadar kaliteli hale geldiğini gösteriyor, o açıdan ben mutluyum Türkiye içinden bu işe gönül vermiş ve bu işte çalışan biri olarak. Euroleague dönüşleri çok zorlanıyoruz ama Türkiye için çok iyi. Bütün Avrupa'da şu anda en söz sahibi liglerden birisi diyebilirim."

"Kenan'ın bu sene oynaması yok denecek kadar az"

Sarı-lacivertli takımda oyun kurucu olarak görev alan Kenan Sipahi'nin transferi ile ilgili de konuşan Onan, "Kenan'ın bu sene bizim düşüncemiz biliyorsunuz Dixon ile Sloukas bir de kasımda dönece olan Ricky Hickman'da döneceğini düşünürseniz Kenan'ın oynaması yok denecekden de azdı. Kenan 20 yaşında umut vaat eden bir oyuncu ve oynaması lazım, özgüvenini kazanması lazım. Biz Kenan'ı kiralayacağımızı daha önceden söylemiştik ama bu hangi takım olur Nasıl olur Sonuçta 2 yeri var. İsteyen takımlar oluyor artı biz oyuncu ve menajer ile görüşüyoruz, bir anlaşmaya geliyoruz. Onun anlaşacağı kulüp de bu süreç içinde olabilir" diye konuştu.

"Taraftarın zevk alacağı, hoşlarına gidecek bir oyuncu topluluğu yaratmaya çalışıyoruz"

Kombineler ile alakalı çok mutlu olduklarını ve geçen seneye göre 200-300 fark olduğunu söyleyen Ömer Onan şu ifadeleri kullandı. "Geçen seneden bildiğimiz yüzde kırk-altmış arasında bir fiyat farkı vardı. Ona rağmen camia çok istekli. Sezon başından itibaren kombinelerini aldılar. Onlar bize bu güveni verdikleri zaman biz de bu takımları kuruyoruz, hocayı tutuyoruz. Bunlar hep karşılıklı şeyler. Çok büyük fedakarlık yapıyorlar biz de tabii bu fedakarlığın karşılığını buraya geldikleri zaman zevk alacakları, hoşlarına gidecek bir oyuncu topluluğu yaratmaya çalışıyoruz. Fenerbahçe camiasına, büyük taraftarına bu gösterdikleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bize çok büyük destek veriyorlar verdikleri destek Türkiye ligindeki 5-6 takımın kombinesinde fiyat olarak daha fazla alıyoruz. Onlara teşekkür ediyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Onan İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title