Haberler

Fenerbahçe İçin Her Şey Tozpembe Değil, Maç Yeni Başlıyor

Yeniden yargılama kararıyla sevinen Fenerbahçe için her şey tozpembe değil, maç yeni başlıyor.

13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tarihi kararıyla sarı-lacivertliler için umut ışığı göründü ama hüsran da yaşanabilir. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, "Futbolda Şike" davası kapsamında aldığı yeniden yargılama kararı Fenerbahçe cephesinde sevinçle karşılandı. Ancak her şey bitti diye düşünenler yanılıyor, zira her şey aslında yeni başlıyor. Aziz Yıldırım hakkında beraat ve ceza indirimi olabileceği gibi, cezanın aynen onanma ihtimali de söz konusu. Yargılama sürecinde mahkemenin önünde iki seçenek bulunuyor. ya mevcut dosya üzerinden yapmak, ya da yeniden duruşma yaparak karar vermek. Mevcut dosya üzerinden gidilmesi halinde, mahkeme duruşma açmadan karar verebilir.

En başa dönülmeyecekYeniden duruşma halinde ise dava en erken adli tatilden sonra, yani eylül ayında başlayabilir. Bu süreç sanıkların ve tanıkların dinlenmesi, delillerinin incelenmesi, Trabzon'un taleplerini içeriyor. Ayrıca duruşma savcısının lehte ve aleyhte toplayacağı deliller de göz önüne alındığında dava uzun bir zaman dilimine yayılıyor. Ancak her halükarda yeniden duruşma yapılma kararı davanın en baştan başlaması anlamına gelmiyor. Zira yerel mahkemenin Yargıtay'ın onadığı bir kararı tamamen ortadan kaldırma, değiştirme hakkı yok. Sadece yeniden yargılamaya esas alınan husus yargılamanın konusu olabiliyor. Bu da CMK'nın 311/1-e maddesinde belirtildiği üzere sanığın cezasının indirimine neden olabilecek yeni bir delil veya olgunun ortaya çıkmasından kaynaklanıyor.

Şimdilik UEFA'yı etkilemiyorBu arada Aziz Yıldırım'ın Anayasa Mahkemesi'ne yapmış olduğu başvuru da süreci olumlu ya da olumsuz etkileyebilir. Yaklaşık 3 hafta içinde karar vermesi beklenen Anayasa Mahkemesi, "Burada hak ihlali yok, deliller hukuka uygun" derse, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla çelişecek. Ancak mahkemelerin hemfikir olması halinde davanın yeniden görülmesi önünde hiçbir engel kalmayacak. İşin UEFA boyutu ise daha zor görünüyor. Karar, beraat anlamına gelmediği için şu an UEFA sürecine etkisi bulunmuyor. Yine de Fenerbahçe, yeniden yargılama kararıyla uluslararası kamuoyunda iddia etmiş olduğu haklılık konusunda bir dayanak imkanına kavuşuyor. Sonuç olarak dava sürecinde ne yaşanırsa yaşansın, son sözü Yargıtay söyleyecek.

M.Emin ULUÇ - HABER ANALİZ

Kaynak: TürkiyeGazetesi.com.tr / Spor

Aziz Yıldırım Fenerbahçe Yargıtay İstanbul Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title