Haberler

Fenerbahçe - Gaziantepspor Maçının Ardından

SPOR Toto Süper Lig'in 5'inci haftasında Fenerbahçe, evinde karşılaştığı Gaziantepspor'u 2-1 mağlup etti.

SPOR Toto Süper Lig'in 5'inci haftasında Fenerbahçe, evinde karşılaştığı Gaziantepspor'u 2-1 mağlup etti. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, "Hücum futbolu oynadık, etkiliydik. Herkes keyif aldı. İlk yarıda tek gol attık, tek hatamız buydu. Bundan ders almalıyız. İlk yarıda çok enerji harcadık. İkinci yarı rakibin iyi olması normal. Çünkü kaybedecekleri yoktu. Bireysel bir hatadan rakibimiz golü buldu. Son anda golü bulmamız iyi oldu. Maçı hak ettiğimizi düşünüyorum" dedi.

Scout ekibinin Fenerbahçeli eski futbolculardan oluştuğuna değinen Advocaat, "Yabancı kişilerden oluşmuyor. Rakiplerimizi izleyen kişiler Fenerbahçeli eski futbolcular. Programlarla rakiplerimizi izliyoruz. Rakipler anlamında bir sır kalmadı. Her tülü bilgi bize geliyor" diye konuştu.

"KUPALAR SEZON SONU KAZANILIYOR"

Sarı-lacivertli ekipte hedefleri ile ilgili konuşan Dick Advocaat, "3 maçtan 1 puan aldığımızda da aynı şeyi söyledim. Kupalar sezon sonu kazanılıyor. Hiçbir şey değişmedi. 2 maçta 6 puan almamız güzel. Şu an yukarıdaki takımlarla 4 puan fark var. Her şey bizim elimizde. 1 puanla aldığımız 3 maçın 3'ünde de biz iyiydik. Herkesin formda olmaması ile alakalı da olabilir. Biz 3 maçı da kazanma şansına sahiptik. Bu benim fikrim" ifadelerini kullandı.

"ROBİN VAN PERSİE ŞU ANDA HAZIR DEĞİL, AATİF BEKLEMELİ"

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldız futbolcusu Robin van Persie ve Aatif Chahechouhe'nun durumu ile ilgili açıklamalarda bulanan Advocaat, "Robin van Persie hazır değil şu anda. Hazır olmalı. Şu anda fiziksel kondisyonerimizle çalışıyor. Daha iyi forma girebilmek için elinden geleni yapıyor. Zaman gerekiyor. Aatif Chahechouhe'nun şans bulacağı günü beklemesi gerekiyor. 11 kişi sahaya çıkıyor, beklemeli. Diğer oyunculardan iyi olduğunu göstermesi lazım. Sezon uzun, herkese şans gelecek" şeklinde konuştu.

GAZİANTEPSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ KARTAL: "CESUR FUTBOL OYNAMAYA ÇALIŞTIK"

Gaziantepspor Teknik Direktörü İsmail Kartal ise "İkinci yarı yaptığımız değişiklerle topun bizde olmasını sağladık. Cesur futbol oynamaya çalıştık. 1-0 gerideyken böylesine güçlü bir takıma karşı golü de bulduk. Oyunun son bölümünde pozisyonları değerlendiremedik. İki duran toptan gol yedik. Geçen hafta da aynı golü yedik. Şansızlık mı, başka bir şey mi diyelim. Bunla ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İkinci yarıdaki oyundan dolayı oyuncularımı kutluyorum. Bursaspor maçı hazırlıklarına başlayacağız" dedi.

"BENİM SEVİNCİM KALBİMDE"

Takımın kaydettiği gole sevinmediği yönündeki soruya Kartal, "Sevinçleri belli edersiniz, etmezsiniz. Ben sevinçlerimi çok abartan biri değilim. Gol attık, benim sevincim kalbimdedir" diye cevap verdi.

Gaziantepspor'da stoper sıkıntısı çektiklerinin ifade eden İsmail Kartal, "Sağ bekten bir tane orijinal stoper var. Bir de Musa var. Son günü aldığımız, yeni gelen arkadaşlarımız var. İki tane sakat oyuncumuz var. Barış iyi oyun çıkardı. Elimizdeki oyuncularla en iyisini yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"AİLECE FENERBAHÇELİYİZ"

Fenerbahçeli olduğunun dünyaca bilindiğini kaydeden Kartal, "Futbolda bunları aşmamız gerekiyor. Ben samimi bir şekilde söyledim, ailece Fenerbahçeliyiz. Gaziantepspor'un teknik direktörüyüm. İyi yerlerde olabilmesi için çalışıyorum. İki cümleyi ayırıp, algı yapanları kınıyorum. Fenerbahçe'nin yeni oyuncuları ve teknik direktörleri var. Takımın zamana ihtiyacı var" diye konuştu.

"İLK DEFA RAKİP ANTRENÖR OLARAK SAHAYA ÇIKTIM. HEYECANIM FAZLAYDI"

Şükrü Saracoğlu Stadı'na ilk defa rakip olarak çıktığını söyleyen Kartal, "Uzun yıllarım bu statta geçti. İlk defa rakip antrenör olarak sahaya çıktım. Heyecanım fazlaydı. Gaziantepspor'un başarısı için uğraşıyorum. Elimden geleninin en iyisini yapmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dick Advocaat İsmail Kartal Gaziantepspor Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title