Haberler

Fenerbahçe Dolu Dizgin... Advocaat İkinci Obradovic Olma Yolunda

Derbide Galatasaray'a pozisyon dahi vermeyen Fenerbahçe'nin önü açık

Sarı-Lacivertli takımda neşeli günlerin gelmesinde Advocaat'ın katkısı çok büyük

Advocaat ikinci Obradovic olma yolunda

Van Persie'nin dirilişi 4 Ekim'de başladı !..

Mehmet Topal cezalı olmasına rağmen takım otobüsü ile stada geldi, profesyonellik ve kaptanlık dersi verdi

Takımdaki bütünleşme ve tribünlerin dolması Fenerbahçe'nin gücüne güç kattı

Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul-DHA

Süper Lig'de 4 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe dolu dizgin gidiyor.

Manchester galibiyeti ile beraber 5 maç üs üste kazanan sarı-lacivertlilerde neşeli günlerin gelmesinde en büyük pay sahibi Dick Advocaat.

Hollandalı tecrübeli teknik adam, artık futbolcularının özelliklerini en iyi şekilde tanıdığı gibi takım içinde ve kulüpte kendisine büyük bir saygı gösteriliyor. Advocaat ikinci Obradovic olma yolunda hızla ilerliyor. Yöneticilerden Mahmut Uslu, Advocaat için "Adam gibi adam" sözlerini kullanırken, futbolcular adaletli yaklaşımı ve derin taktik bilgisi için hocalarına büyük saygı duyuyor. Başkan Aziz Yıldırım ise basketbolda yakaladığı Obradovic etkisini futbolda Advocaat ile çözmeyi düşünüyor ve uzun yıllar çalışmayı planlıyor.

İşte üst üste gelen galibiyetler ve rahat kazanılan derbinin diğer şifreleri:

-DERBİ TAKTİĞİ: Fenerbahçe bilerek topu zaman zaman rakibine bıraktı. Set oyun kurup, hızlı çıkışlar yaptı. Sürekli kendisi oynayıp kapanan Galatasaray'ın üzerine gitmektense topu rakibine verip, sağ ve sol beklerinin açılmasını sağladı ve kaptığı ani toplarla tehlikeler yarattı. Topla oynama oranlarında %56 'ya %44 Galatasaray'ın üstün olmasından da bu durum istatistik olarak ortaya çıkıyor.

-DERBİ ÇALIŞMALARI: Fenerbahçe, etkisiz Galatasaray'a karşı çok üst düzey futbol oynamasa da ne yaptığını biliyordu. Hafta başından itibaren derbiye mutlak kazanma hırsıyla çalıştılar. Özellikle Lens'in yokluğunda sağ kanatta Emenike ve Sow'u antrenman maçlarında deneyen Advocaat, topu daha iyi kullanan Sow'u ilk 11'de tercih etti. Mehmet Topal'ın yokluğunda ise Neustadter'i bu bölgeye hazırladı ve talebesini özgür bıraktı. Adam adama savunma yaptırmayıp, kritik noktalarda Neustadter'in bulunmasını istedi. Roman Neustadter'in iyi oyunu Josef'in de öne çıkmasını sağladı.

-SOW MİLLİ TAKIMA GİTMEDİ: Derbilerin havasını iyi koklayan isimlerden biri olan Moussa Sow, milli takım davetini reddederek İstanbul'da kalmayı tercih etti. Senegalli oyuncu 10 gün boyunca kendisini derbiye hazırladı.

-CEZALI MEHMET TOPAL'IN MAÇA TAKIM OTOBÜSÜ İLE GELMESİ: Mehmet Topal sarı kart cezalısı olmasına rağmen, Samandıra'da bulundu takım otobüsü ile stada geldi. Bu öncelikle profesyonellik ve kaptanlık örneğiydi. 1. kaptan Volkan Demirel'i yalnız bırakmadı. Özellike Türk oyuncular Alper, Volkan Şen, Şener Özbayraklı'yı derbi atmosferi için motive etti.

-OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ: Neustadter ve Sow tercihleri ilk 11 için doğru seçimdi. Sakatlıktan çıkan ve maç temposu eksikliği bulunan Ozan'ı derbi kadrosuna almayarak riske girmedi. Advocaat oyuncu değiştirmeye de maç içinde hiç gerek duymadı. Karşısında o kadar etkisiz bir rakip vardı ki, oyuncu değişiklikleri sonlara doğru oldu, bunun nedeni de Van Persie gibi oyuncularını alkışlatmak içindi.

-VAN PERSİE'NİN DİRİLİŞİ: Öte yandan takımın en pahalı oyuncusu olan Robin van Persie'nin dirilişi takımı olumlu etkiledi. Hollandalı oyuncu hem sakatlığını atlatıp, hem de fizik gücünü yerine getirecek çalışmalar yaptı. Camiaya müjdeyi ise eşi Bouchra vermişti. 4 Ekim'de yapılan röportajda "Robin çok profesyonel biri. İşini her zaman iyi yaptı. O çok hırslı da. Çok çalışıyor ve mutlaka iyi duruma gelip, kısa sürede takıma katkı sağlayacaktır" diyen Bouchra, Fenerbahçelilerin yüreğine su serpen açıklamalarda bulunmuştu. O gündür bugündür golcü oyuncuda gözle görülür bir diriliş ve fiziksel olarak da hazır bir görüntü hakim.

-TARAFTAR İLE BÜTÜNLEŞME: Kadiköy'ün geçmiş sezonlardaki gibi dolması özlenen bir tabloydu. Fenerbahçe'nin itici gücü olan 12. adam görevini en iyi şekilde yaptı. Galatasaray'ın genç ve tecrübesiz isimleri tribünlerden olumsuz etkilendi. Sinan erken sarı kart görürken, Galatasaray'ın bugüne kadar en iyilerinden Tolga Ciğerci rakibe faul yapmaktan başka bir katkısı olmadı. Fenerbahçe derbisi atmosferini Kadıköy'de yaşamamış olmaları seyircinin de baskısıyla genç oyuncuları olumsuz etkiledi.

-YÖNETİMİN ETKİSİ: Fenerbahçe Yönetimi bu derbi öncesinde oldukça sessiz kalıp, soğuk kanlı davrandılar. Takıma baskı yüklemediler. Sadece Başkan Aziz Yıldırım demeç verdi. Yıldırım'ın "İyi olan kazansın demiyorum, Fenerbahçe iyi ve biz kazanacağız diyorum. 17 yıl olmuş, bu 18-19-20 yıl şeklinde sürecek" gibi sözleri takıma özgüven aşıladı. Yöneticiler son idmanı izleyerek takıma destek de verdi.

-SIRADAKİ MAÇLARDA GENİŞ KADRO AVANTAJI VAR: Fenerbahçe'nin artık yolu açık. Sırada Zorya ile Avrupa Ligi maçı, Rize deplasmanı ve 2 hafta sonra Beşiktaş derbisi var. Bu periyot öncesinde Fenerbahçe'de geniş kadro avantajı var. Tüm sakatlar iyileşti. Ozan, Wiel, Fernandao takıma katıldı. Mehmet Topal'ın cezası tamamlandı. Galatasaray derbisinde Neustadter de kazanıldı. Advocaat bazı maçlarda Emenike, bazılarında Aatıf'ı ilk 11'de sahaya sürerek rotasyonu en iyi şekilde değerlendirecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dick Advocaat Galatasaray Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title