Haberler

Fenerbahçe'den Volkan Demirel Olayına İlişkin Açıklama

Fenerbahçe Asbaşkanı Deniz Tolga Aytöre ve Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Türkiye-Kazakistan maçı sonrası yaşanan olaylara ilişkin açıklamada bulundu.

Fenerbahçe Asbaşkanı Deniz Tolga Aytöre ve Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Türkiye-Kazakistan maçı sonrası yaşanan olaylara ilişkin açıklamada bulundu.

Kulübün televizyonuna konuşan Fenerbahçe Asbaşkanı Deniz Tolga Aytöre, Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu'nun üzerine gelindiğini söyleyerek, "Sürekli bu oyuncularımız üzerine spor dışı söylemler var. Bunların geride bırakılması lazım. Volkan, milli formayı taşıyor ve ısınmaya çıkıyor. Bu sırada birçok küfre maruz kalıyor ve üzüntü veren de milli takım kaptanı bu saldırıları kendisi ortadan kaldırmaya çalışıyor. Burada ya federasyonun ya da devlet görevlilerin olaya müdahale etmesi gerekiyordu, yapmadılar. Yaşanan olayın ardından yedek kulübesine işaret ediyor, müdahale gelmiyor ve daha sonra da futbol oynanacak olan ortamın olmamasından dolayı sahayı terk ediyor. Daha sonra da Fatih Terim ile görüşüyor ve Terim de kendisini haklı buluyor ve kendi arabasını da tahsis edebileceğini söylüyor. Volkan stattan ayrılıyor ancak daha sonra sıkıntı yaşamaması için yeniden stada geliyor. Stada geldikten sonra da kendisine tribünlerden küfür eden bir kişi getiriliyor ve şikayetçi olup olmadığı soruluyor. Volkan bu kişilerden şikayetçi olduğunu söylüyor ve maçtan yaklaşık 2,5 saat sonra stattan ayrılıyor. Daha sonra Volkan'ın yanında tek bir kişi yer almıyor, ne federasyondan ne de güvenlik güçleri. Volkan stattan ancak kulübümüzün güvenlik personeli ile ayrılmak zorunda kalıyor. Hiçbir başarı, Türk insanın annesinden, kızından, eşinden önemli değildir. Bizim üzüldüğümüz konu şu; 6222 sayılı yasanın uygulanmasında eğer Volkan Demirel'e yapılan eylemleri cezalandırılmıyorsa yapacak bir şey yoktur" dedi.

"MAKSADINI AŞAN EYLEMLER VARSA, GEREĞİNİ YAPARIZ"

Müdahale yapmak zorunda olduklarını belirten Aytöre, "Basın mensubu arkadaşlarımızın konu hakkında hassasiyetleri var. Maksadını aşan eylemler varsa, biz gereğini yaparız. Gazeteler de yapar. Korumalar oraya nasıl gitti, nasıl içeriye girdi? Şu anda yargılanma sebepleri de zaten 6222'de yer alan akreditasyon süresi. Oradaki süreler 120 dakika ile sınırlı, olay maçtan 2,5 saat sonra gerçekleşti. Biz, yönetim olarak futbolcularımız için herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığını öğrendiğimizde, gereken müdahaleyi yapmak zorundaydık. İçeriye giren arkadaşlarımız, zaten TFF'nin yetkililerinin bilgisi dahilinde. Orada herhalde bir karışıklık oldu ya da bir güvenlik zaafiyeti oluştu" şeklinde konuştu.

MAHMUT USLU: "1-2 KİŞİ DEĞİL, 15-20 KİŞİ VE BURAYA ORGANİZE OLARAK GELMİŞ"

Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu ise, maç öncesi Volkan'a 15-20 kişinin küfür ettiğini savunarak, "Devlet bu işe el koymazsa bu iş çözülmez. Kamuoyunda oluşan Emre ve Volkan algısı tamamen yanlış. Biz de inadına bu arkadaşlarımıza sahip çıkacağız. Volkan ile de konuştum, 15-20 dakika ısınıyor ama çoluğuna çocuğuna küfür ediliyor. Bunlar 1-2 kişi değil, 15-20 kişi ve buraya da organize olarak gelinmiş" diye konuştu.

"DEVLET GÖREVLİLERİ OLAYA MÜDAHALE ETMELİ"

Mahmut Uslu, maçta yaşanan olaya ilişkin, "Volkan önemli bir iş yaptı. Oradaki devlet görevlileri olaya müdahale etmeli artık. O stada maalesef Cumhurbaşkanı'na da hakaret edildi. Oradaki 40 kişi ellerinde, hepsine soruşturma açılması lazım. Bunları çözün. E-bilet ya da 6222 ile ilgili bazı aksaklıklar varsa bunları ortadan kaldırın. 6222 sayılı yasanın neden çıktığını hepimiz biliyoruz. Bu şiddet operasyonu için yapılmış bir operasyondu. Oraya çıkan futbolcu, hepimizin futbolcusu. Niye küfrediyorsunuz? Biz Galatasaray ile ilgili örneği verdiğimiz zaman da bu sebepten konuştuk. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu adam milli takımın oyuncusu. Bu işlerin hepsi organize. Milli maçları Anadolu'da da oynatsanız bir şey çözülmez" açıklamasında bulundu.

"STADA GİDENLER 8-10 YILDIR BİZİMLE ÇALIŞAN ARKADAŞLAR"

Maç sonu yaşanan kargaşa hakkında ise Uslu, "Bize haber verdiler, başkana haber verdik ve stada giden arkadaşlar da 8-10 yıldır bizimle çalışan arkadaşlar. Bu arkadaşları herkes tanıyor. Sen öğrenmek istiyorsan, bilgi almak istiyorsan zaten işini doğru yaparsın. Adam sana demeç vermek zorunda mı? Basın toplantısı mı yapacak? Yapmayacak. Oyuncular, röportaj yapmak istemiyor" dedi.

"İÇERİYE GİREN KORUMALAR, BİZİM PERSONELİMİZ"

Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Korumayı elle nasıl itersin? İçeriye giren korumalar, zaten bizim personelimiz ve 2,5 saat sonra oraya gittiler. ya orada, o kadar kameramanın içerisinde birisi çıksa gelse Volkan'a bir bıçak soksa ne olacak? Kim verecek bunun hesabını. Biraz gerçekçi olmak lazım. Volkan da konuşmak istiyordu burada ama başkan Yıldırım mani oldu. Bana şimdi gelecek ana avrat küfür edecekler, o adamı mahvederim ya. Yaşı gelmiş kaça, 1-2 sene daha oynayacak, her şeyi göze almış adam ve ben gidiyorum diyor. Hocası da saygı gösteriyor ve tabii ki oynatmayacak, çok önemli bir karar aldı Terim."

"BAŞBAKAN VE İÇ İŞLERİ BAKANIMIZI GÖREVE DAVET EDİYORUM"

Mahmut Uslu, gereğinin yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Galatasaraylı yöneticiler de çok sağ duyulu açıklamalar yaptı. Teşekkürler. Milli Takım'da benim için Emre ve Volkan neyse Burak da odur. Burada herkesi göreve davet ediyorum. Suç duyurusu istiyorlarsa işte yapıyorum. Başbakan ve İç İşleri Bakanımızı göreve davet ediyorum. Şikayete gerek yok. Görüntüler belli ve emniyet bu isimlerin hepsi hakkında gerekeni yapabilir" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Volkan Demirel Mahmut Uslu Deniz Tolga Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title