Haberler

Fenerbahçe'de Sezon Hazırlıkları

Fenerbahçe'nin genç kalecisi Mert Günok, geçen yıl takımda gösterdikleri arkadaşlık ortamının bu yıl da aynı şekilde devam ettiğini söyledi.

Genç file bekçisi, Fenerbahçe TV'deki röportajında Topuk Yaylası Tesisleri'nde süren kampın oldukça verimli geçtiğini belirtti.

Uzun tatil döneminin ardından çalışmaların yoğun geçtiğini ifade eden Günok, "Açıkçası ben sıkıldım. Takımı ve arkadaşları özlüyoruz. O açıdan bana tatil biraz uzun geldi. Kamp güzel başladı. Antrenman ve antrenman dışı gayet keyifli" dedi.

Topuk Yaylası Tesisleri'nde kamp yapmaya alıştıklarını ve bunun oyuncular açısından getirisi olduğunu anlatan Günok, "Kendi tesisimizde kalmamız, bizim açımızdan ekstra motive edici. Kampa gelirken, nasıl ortama gittiğimizi biliyoruz. Antrenmana yürüyerek gidiyoruz. Evimiz gibi. Buraya mutlu geliyorum. Futbolcular açısından güzel. Antrenman sonrası da çok önemli sporcular için. Bizim için burası Samandıra gibi oldu. Herkes birbirini tanıyor" ifadesini kullandı.

Takımdaki arkadaşlık ortamının kendilerini rakipleri karşısında 1-0 önde tuttuğunu aktaran Günok, yeni transfer Diego Ribas için de şu ifadeleri kullandı:

"Diego, kendini kanıtlamış bir isim. Antrenmanlarda istekli ve keyifli çalıştığını biliyoruz. Şampiyonluk ve 4. yıldızı takmamız açısından bu birliktelik bizim için çok önemli artı olacak. Diego da bize ekstra katkı sağlayacak."

Yeni sezon hazırlıkları

Yeni sezona 5 kaleciyle çalıştıklarını vurgulayan Günok, "Bizim için keyif verici bir ortam. Sezon başları yoğun geçiyor ve 5 kaleciyle çalışmak keyifli oluyor ama hocamız muhtemelen bizden çok yoruluyordur. Sizin de gözlemlediğiniz gibi çok keyifli geçiyor. Rekabet ortamı illaki olacak. Yaptığımız tüm çalışmalar Fenerbahçe'nin yararına olacak. Kim oynarsa oynasın, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaktır" şeklinde konuştu.

Antrenmanların önemine de dikkati çeken 25 yaşındaki kaleci, "Antrenmanlar, maçların aynası gibi. Antrenmanlarda da maçlardaki gibi konsantre olmalısınız. İdmanların sonunda eğlendiğimiz anlar da oluyor ama antrenman yaptığımız esnada tam konsantre olmak zorundayız. Arkadaşlarımız bunun bilincinde. Hocamız da zaten bizden bunu istiyor. Antrenmanın iyi geçmesi psikolojiye de yansıyor. İdmanda kurtardığınız şutu beyin maçta algılıyor" diye konuştu.

Kaleciliğin psikolojik yönünden zorluklarını anlatan Mert Günok, "Küçük yaşlarımızdan itibaren bu işe gönül verdiğimiz için altyapıdan eğitilerek bu seviyeye geliyoruz. Maçta yaptığınız  hata, psikolojik olarak sizi etkileyebiliyor. Bunun için tecrübe ve mantalite gerekiyor. Bazen iyi kurtarış yaptığınızda orada da takılı kalmamanız gerekiyor. Maçın 10. dakikasında yaptığınız kurtarış ya da hatayla maç bitmiyor. Saha dışı antrenmanlarda da buna hazırlanıyoruz"  değerlendirmesinde bulundu. - Düzce

Kaynak: AA / Spor

Topuk Yaylası Fenerbahçe Mert Günok Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title