Haberler

Fenerbahçe-Celtic Maçından Notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu son maçında Celtic karşısına takımını, ilk 11'de 3 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu son maçında Celtic karşısına takımını, ilk 11'de 3 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Ülker Stadı'nda İskoç temsilcisiyle yapılan maçta Pereira, sakat ve cezalı oyuncuların çok olması nedeniyle zorunlu değişikliklere gitmek durumunda kaldı.

Portekizli teknik adam, sarı kart cezalısı Luis Nani ve Simon Kjaer'in yerine Abdoulaye Ba ile Lazar Markovic'i oynattı. Sarı-lacivertlilerde bu iki zorunlu değişikliğin yanı sıra, Avrupa kupası maçlarında alışıla geldiği üzere kalede Volkan Demirel'in yerine yine Brezilyalı file bekçisi  Fabiano Ribeiro'ya  görev verdi.

Fenerbahçe'de 6 eksik

Fenerbahçe, Celtic karşısına 6 futbolcusundan yoksun çıktı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları nedeniyle Robin van Persie, Volkan Şen, Raul Meireles ve genç oyuncu Hakan Çinemre bu kritik maçın kadrosunda yer alamadı.

Molde maçında gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen Simon Kjaer ile Luis Nani de Celtic karşısında kadroya giremediler.

Yedek kulübesinde iki genç

Fenerbahçe'de sakat ve cezalı futbolcuların fazla olması nedeniyle teknik direktör Pereira, yedek kulübesini kurmakta zorlandı.

Sarı-lacivertlilerin yedeklerine genç takımdan 2 futbolcu dahil edildi. Zaman zaman ilk 18 kişilik kadroya giren ve ağırlıklı olarak 21 Yaş Altı Takımı'nda forma giyen Uygar Mert Zeybek'in yanı sıra, 19 yaşındaki Ramazan Civelek, Celtic maçının kadrosuna dahil edildiler.

Bu iki genç oyuncunun yanı sıra, yedek kulübesinde Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Michal Kadlec, Caner Erkin ve Ozan Tufan oturdu yedek kulübesinde oturdu.

Fenerbahçe'de Mehmet Topuz ise UEFA listesinde olmamasından dolayı kadroya giremedi.

Markovic 6 maç sonra ilk 11'de

Fenerbahçe'nin Liverpool'dan kiraladığı Sırp futbolcu Lazar Markovic, 6 maç sonra ilk 11'de forma şansı buldu.

En son Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasındaki Osmanlıspor maçına ilk 11'de başlayan Markovic, bu karşılaşmada sakatlık yaşadı. Sakatlığından dolayı takımının ligde ve Avrupa'da oynadığı 4 maçı kaçıran Markovic, son iki lig karşılaşmasında ise yedek kulübesinden oyuna dahil oldu.

Sarı-lacivertlilerin Senegalli stoperi Ba ise 7 maç sonra forma şansı buldu. Ligde 25 Ekim'de oynanan Galatasaray derbisinden sonra sakatlanan Ba, formasını Bruno Alves'e kaptırmıştı. Ligde ve Avrupa'da oynanan son 7 müsabakada yer alamayan Ba, 1,5 ay sonra cezalı Kjaer'in yerine forma giydi.

Celtic'te Nadir Çiftçi ilk 11'de

İskoç ekibinin kadrosunda yer alan Türk futbolcu Nadir Çiftçi, karşılaşmaya 11'de başladı.

19 Yaş Altı Milli  Takımı'nda 7 kez forma giyen Nadir, 2011-2012 sezonunu Kayserispor kadrosunda geçirmişti. Grupta sadece Molde maçlarında sonradan oyuna giren 23 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe karşısında Celtic'in gol silahı oldu.

Van Hooijdonk maçı izlemeye geldi

Fenerbahçe'de 2003-2005 yılları arası forma giyen ve iki şampiyonluk yaşayan eski Hollandalı futbolcu Pierre van Hooijdonk, karşılaşmayı stattan takip etti.

Bir dönem Celtic'te de oynayan Van Hooijdonk'a, sarı-lacivertli taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu.

Celtic'e koreografiyle gönderme

Fenerbahçeli taraftarlar, Celtic maçında görsel bir şova imza atarak rakiplerinin armasına göndermede bulundu.

Takımlar seremoni için sahaya çıktığında Okul Açık Tribünü'nde kartonlarla hazırlanan koreografi açıldı. Koreografide önce Celtic'in armasında bulunan yoncanın üzerinde çarpı gözüktü. Daha sonra yukarıdan inen bayrakta yoncanın yerine Fenerbahçe'nin ambleminde yer alan palamut dalı aldı. Koreografinin altında ise İngilizce olarak, "Dört yaprağa ihtiyacınız yok, sadece inanın" yazılı pankart açılarak İskoç kulübüne gönderme yapıldı.

Sarı-lacivertli taraftarlar, Ülker Stadı'nın büyük bölümünü doldurdu. Karşılaşmayı 40 bine yakın Fenerbahçeli taraftar izledi.

Celticli taraftarlar da takımlarını yalnız bırakmadı. Ülker Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümde maçı takip bin 500'e yakın İskoç taraftar, takımlarına destek oldu.

Öte yandan, Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Caner Eriki, Migros Tribünü'nde bir grup taraftarın kendisini çağırması üzerine o bölüme gitti. Taraftarlar Caner'e çiçek vererek sevgi gösterilerinde bulundu.

İki kulüp yöneticileri yemekte buluştu

Karşılaşmadan önce Fenerbahçe Kulübü, İskoç kulübünün yetkilileriyle yemekte bir araya geldi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki yemeğe, sarı-lacivertli kulüp adına başkan vekili Mithat Yenigün, genel sekreter Mahmut Uslu ile asbaşkanlardan Ozan Balaban ve Şekip Mosturoğlu katıldı. Mithat Yenigün yemekte Celtic Kulübü Başkanı Ian Bankier'e bir plaket hediye etti.

Kaynak: AA / Spor

Volkan Demirel Lazar Markovic Celtic Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title