Haberler

Fenerbahçe Beşiktaş Derbisine Saatler Kala! Beşiktaşlılar Kadıköy'de

Güncelleme:

Fenerbahçe Beşiktaş derbisine saatler kaldı. Futbolseverler nefeslerini tuttu ve Fenerbahçe - Beşiktaş derbisini sabırsızlıkla bekliyor. Beşiktaşlı taraftarlar Kadıköy'de yerlerini aldı. İşte Fenerbahçe Beşiktaş derbisi hakkında bilmeniz gerekenler...

Fenerbahçe Beşiktaş derbisine saatler kaldı. Bir tarafta 12 yıldır evinde rakibine yenilmeyen Fenerbahçe, diğer tarafta yenilmezlik serisini 18 maça çıkarmak isteyen Beşiktaş. Kazanan kim olacak? Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında bu akşam deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak Beşiktaş'ın taraftarları, Ülker Stadyumu'na ulaştı. Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında bu akşam deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak Beşiktaş'ın taraftarları, Ülker Stadyumu'na ulaştı. Karşılaşması öncesi Vodafone Arena çevresinde toplanan 2 bin Siyah-beyazlı taraftarlar, İstanbul Emniyeti tarafından 25 otobüs ile geniş güvenlik önlemleri altında stada getirildi.Fenerbahçe, evinde Beşiktaş'ı konuk edeceği maç öncesi Can Bartu Tesisleri'nden ayrılıp Kadıköy'e doğru hareket etti. Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Ülker Stadyumu'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş saat 19.00'da karşı karşıya gelecek. Kritik derbi öncesi sarı-lacivertli takım Samandıra Can Bartu Tesisleri'nden ayrılıp Kadıköy'e hareket etti. Saat 16.30'da tesislerden hareket eden Fenerbahçe kafilesini 50'ye yakın sarı-lacivertli taraftar uğurladı.

MUHTEMEL 11'LER

Fenerbahçe: Volkan, Şener, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali, Mehmet Topal, Souza, Alper, Volkan Şen, Sow, Van Persie
Beşiktaş: Fabricio, Beck, Marcelo, Tosic, Adriano, Atiba, Tolgay, Quaresma, Oğuzhan, Cenk, Aboubakar. Bu sezon üç kulvarda mücadele eden ve henüz resmi maçlarda yenilmeyen Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında bu unvanını da korumaya çalışacak.

18 MAÇTIR YENİLMİYOR

Sezona Süper Kupa ile başlayan ve penaltılarda Galatasaray'a kupayı kaptıran siyah-beyazlı takım, Süper Lig, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı 18 maçta rakiplerine mağlup olmadı. Bu karşılaşmalarda 10 galibiyet alan Beşiktaş, 8 karşılaşmadan ise beraberlikle ayrıldı. Bu sezon resmi maçlarda namağlup yoluna devam eden Beşiktaş, savunmada son dönemlerde büyük sıkıntı yaşıyor.

7 MAÇTA 9 GOL YEDİ

Siyah-beyazlı takım, ligde en az gol yiyen takımlar arasında yer alsa da son 7 resmi karşılaşmada kalesini gole kapatamadı. Son olarak Antalyaspor ile yaptığı mücadeleyi gol yemeden tamamlayan Beşiktaş, son 7 karşılaşmada kalesinde 9 gol gördü. Siyah-beyazlı ekip, son 4 lig karşılaşmasında ise 4 gol yedi. Beşiktaş, savunmada sıkıntı yaşasa da gol atmakta zorlanmadı. Bu sezonki tüm resmi maçlarda rakip fileleri havalandırmayı bilen siyah-beyazlı takım, toplam 35 gol kaydetti. Süper Lig'de 24 gol bulan Beşiktaşlı futbolcular, Şampiyonlar Ligi'nde 9 ve Türkiye Kupası'nda 2 kez gol sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı ekip, son iki önemli karşılaşmasına kötü başlamanın sıkıntısını yaşadı.

GERİ DÖNÜŞLERİN TAKIMI

Şampiyonlar Ligi'nde sahasında Benfica ile yaptığı maçın ilk yarısını 3-0 geride kapayan Beşiktaş, ikinci yarıdaki iyi oyunuyla mücadeleyi 3-3 berabere tamamlayarak bir puan almasını bildi. Siyah-beyazlı ekip, Süper Lig'de Medipol Başakşehir ile evinde yaptığı mücadelenin ilk yarısında da kötü bir performans ortaya koydu. Medipol Başakşehir, mücadelenin ilk yarısını 1-0 önde geçerken, Beşiktaş, ikinci yarıda bulduğu golle 1-1 berabere kalarak yine beraberliği kurtarabildi. Bu arada Türkiye Kupası'nda Darıca Gençlerbirliği ile oynadığı maçın ilk yarısını 0-0 berabere tamamlayan Beşiktaş, ikinci yarıda bulduğu gollerle rakibini 2-1 yenebildi.

ÜÇ OYUNCU SINIRDA

Beşiktaş'ta derbi maç öncesi üç oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Beşiktaş'ta üçer sarı kartı bulunan Ricardo Quaresma, Atiba Hutchinson ve Marcelo Guedes, Fenerbahçe mücadelesinde sarı kart görürse cezalı duruma düşecek ve 14. haftada Bursaspor ile oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

İSMAİL DERBİDE YOK

Fenerbahçe'de durumu belirsiz olan Lens'in dışında tek eksik futbolcu İsmail Köybaşı olacak. Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ilk haftasında Gençlerbirliği karşısında kırmızı kart gören İsmail Köybaşı, cezalı duruma düştü. İsmail, gördüğü bu kırmızı kart nedeniyle sezon başında ayrıldığı eski takımı Beşiktaş'a karşı ilk kez forma giyme şansını da kaçırdı.

GOLCÜLER KENDİNE GELDİ

Fenerbahçe, derbi maçta golcü futbolcularının son haftalarda gösterdiği performansa güveniyor. Son 4 haftada rakip fileleri 15 kez havalandıran Fenerbahçe, 28 golle Süper Lig'in en skorer takımı konumunda bulunuyor. Geride kalan 12 haftanın 3'ünde rakiplerine beşer gol atmayı başaran sarı-lacivertlilerde özellikle forvetler Robin van Persie ile Moussa Sow ön plana çıkıyor.

PERSİE ZİRVEDE

Takımın ligde 6 golle en skorer futbolcusu Van Persie, son 4 maçta rakip fileleri 5 kez havalandırdı. Galatasaray derbisinde de takımının iki golünü kaydeden Hollandalı futbolcu, Beşiktaş karşısında da sarı-lacivertlilerin önemli kozlarından biri olacak. Geçen hafta Çaykur Rizespor karşısında Süper Lig'in ilk "hat-trick"ini yapan Sow da performansıyla göz dolduruyor. Bugüne dek oynadığı 7 Beşiktaş derbisini de boş geçmeyen ve 8 gol atan Senegalli futbolcu, derbide takımının gol umutlarından biri olmak için forma bekleyecek.

LENS'İN DURUMU BELİRSİZ

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Jeremain Lens'in durumu, maç saatinde netleşecek. Hollanda Milli Takımı'nın 9 Kasım'da Belçika ile oynadığı özel maçta sakatlanan Lens, son iki antrenmanda takımla çalıştı. Üç haftadır forma giyemeyen Lens'in 18 kişilik maç kadrosunda olup olmayacağına, sağlık heyeti ve teknik ekip karar verecek.

SOW KENDİNİ BULDU

Sow, derbi öncesi gösterdiği performansla göz doldurdu. Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta Çaykur Rizespor karşısında sezonun ilk "hat-trick"ini yapan Senegalli golcünün, geride kalan 12 haftada 4 golü bulunuyor. Özellikle UEFA Avrupa Ligi'nde Manchester United ile ligde Çaykur Rizespor'a attığı rövaşata golleriyle adından söz ettiren Sow, son zamanlardaki başarılı performansını derbide de sürdürmek istiyor.

2005'TEN BU YANA YENİLGİSİ YOK

Kadıköy'deki son yenilgisini 17 Nisan 2005'te Beşiktaş'a karşı 4-3'lük skorla alan sarı-lacivertliler, daha sonra ne Galatasaray'a ne de Beşiktaş'a karşı lig maçlarında derbi mağlubiyeti almadı. Bu tarihten sonra Beşiktaş'la oynadığı 12 lig maçının 8'ini kazanıp 4'ün de berabere kalan Fenerbahçe, rakibine yaklaşık 12 yıldır sahasında yenilmiyor. Sarı-lacivertliler, Galatasaray'a ise Ülker Stadı'nda son olarak 22 Aralık 1999'da 2-1'lik skorla kaybetti. Fenerbahçe, bu tarihten sonra sarı-kırmızılı rakibiyle oynadığı 18 lig maçında 14 galibiyet, 4 beraberlik aldı.

EN GOLLÜ MAÇ 74'TE OYNANDI

Rakipler arasında geride kalan 340 maçta, penaltılar hariç en fazla golün atıldığı karşılaşmada sporseverler 9 gol izledi. İnönü Stadı'nda 11 Ağustos 1974'te yapılan TSYD Kupası maçını Beşiktaş 5-4 kazanırken, filelere giden 9 gol, 92 yıllık rekabette bir maçta atılan en fazla gol olarak tarihe geçti. Ayrıca, 19 Mayıs 1955'te yapılan Atatürk Kupası maçı da 4-4 berabere sonuçlanırken, 1 Temmuz 1960'daki Cemal Gürsel Kupası karşılaşmasını ise Fenerbahçe 6-2 kazandı.

EN GOLCÜ HAKKI YETEN

Rekabette en fazla golü Beşiktaş'ın efsane kaptanı Hakkı Yeten attı. Fenerbahçe'ye karşı 58 kez Beşiktaş forması giyen "Baba" lakaplı Hakkı Yeten, 32 kez fileleri havalandırdı. Fenerbahçe adına Beşiktaş'a en fazla golü ise 19 golle Cemil Turan kaydetti.

RIZA ÇALIMBAY BAŞI ÇEKİYOR

Beşiktaş-Fenerbahçe derbilerinde en çok forma giyen futbolcu unvanı Beşiktaşlı Rıza Çalımbay'a ait. Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı formayla Fenerbahçe karşısına 64 kez çıktı. Bu futbolcuyu 61 maçla Beşiktaşlı Şeref Görkey, 59'ar maçla da Beşiktaşlı Ulvi Güveneroğlu ile Fenerbahçeli Müjdat Yetkiner izliyor.

FENERBAHÇE DERBİLERDE ÜSTÜN

İki takım arasında Kadıköy'deki lig maçlarında ise galibiyet sayısında ev sahibi Fenerbahçe'nin 5 farkla üstünlüğü var. Taraflar Ülker Stadı'nda 35 kez lig maçlarında karşılaşırken, Fenerbahçe 14, Beşiktaş 9 galibiyet aldı, 12 maç ise berabere sonuçlandı. Fenerbahçe evinde 48 gol attı, Beşiktaş deplasmanda 43 kez fileleri havalandırdı. İki takım arasında geçen sezon Kadıköy'de yapılan lig maçını Fenerbahçe 2-0 kazandı.

YENDİ Mİ FARKLI YENİYOR

Beşiktaş, Ülker Stadı'nda Fenerbahçe'ye lig tarihinin en ağır yenilgilerinden bazılarını tattırdı. Siyah-beyazlılar, 6 Ocak 1990 tarihinde yapılan lig maçında sahadan 5-1 gibi açık farklı bir skorla galip ayrıldı. Beşiktaş ayrıca, rakibini Kadıköy'de bir kez 4-0, bir kez de 4-1'lik skorlarla yendi. Fenerbahçe ise Kadıköy'de rakibini 3 kez 3-0 yenmeyi başardı.


Kaynak: Haberler.com / Gündem

Fenerbahçe Beşiktaş Kadıköy Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title