Haberler
BBC

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Manchester United'a Konuk Oluyor

Gruptaki ilk maçında Ukrayna ekibi Zorya ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, ikinci maçında ise Hollandalı Feyenoord'u İstanbul'da 1-0 mağlup etti.

Gruptaki ilk maçında Ukrayna ekibi Zorya ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, ikinci maçında ise Hollandalı Feyenoord'u İstanbul'da 1-0 mağlup etti. Bu sonuçlarla Fenerbahçe, dört puan A Grubu'nun lideri.

Manchester United ise ilk maçında deplasmanda Feyenoord'a 1-0 kaybetmesine karşın ikinci hafta evinde Zorya'yı 1-0 yenerek aldığı üç puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Grubun diğer maçında ise üç puanla ikinci sırada yer alan Feyenoord ile bir puanla grup sonuncusu Zorya ile Hollanda'da karşı karşıya gelecek.

Her iki takım da kendi liglerinde zor günler geçiriyor. Fenerbahçe, Süper Toto Süper Lig'de dokuzuncu; Manchester United ise Premier Lig'de yedinci sırada bulunuyor.

Beşinci kez karşılaşıyorlar Bu akşamki maç, Fenerbahçe ile Manchester United arasındaki beşinci karşılaşma olacak. Daha önce oynanan dört maçın ikisini Fenerbahçe, diğer ikisini de Manchester United kazandı.

İki takımın mücadeleleri, akılda kalan maçlar oldu. Fenerbahçe, 1996 yılında Boşnak yıldızı Elvir Boliç'in attığı golle Manchester United'ın Avrupa Kupaları'nda 40 yıldır sürdürdüğü Old Trafford'da yenilmezlik unvanına son verdi.

Fenerbahçe, sabah saatlerinde resmi Twitter hesabında Boliç'in attığı gol, maçtan fotoğraflar ve İngiliz gazetelerinden kupürlerden oluşan bir kolajla "Günaydın Büyük Fenerbahçe Ailesi" mesajını paylaştı.

Fenerbahçe, daha sonra 2004'te bu kez İstanbul'da rakibini Tuncay Şanlı'nın attığı üç golle 3-0 yenmeyi başarmıştı.

Eylül 2004'te oynanan Şampiyonlar Ligi maçı ise Manchester United'ın 6-2'lik zaferiyle sonuçlanırken, Wayne Rooney'nin yaptığı hat-trick ile akıllarda kaldı.

Rooney, van Persie'nin rekorunu kırmaya yakın Bu akşamki maç, Rooney açısından da büyük önem taşıyor. Rooney'nin artık Fenerbahçe'de forma giyen Manchester United'ın eski yıldızı Hollandalı Robin van Persie'nin 38 maçlık Avrupa'da gol atma rekorunu egale etmesi için bir gole ihtiyacı var.

Manchester United Teknik Direktörü Jose Maurinho dün düzenlediği toplantıda, kadro hakkında konuşmak istemediğini belirterek, Rooney'ye bu akşamki maçta oynatıp oynatmayacağı ile ilgili soruya net bir yanıt vermedi.

Maurinho, "Wayne çok iyi çalışıyor. Ayrıca bugün olumlu yapısı ve iyi bir örnek oluşturmasıyla oyuncuların içinde nefes alabileceği bu ortamın oluşmasında sorumluluğu var. Kendisinden ilk 11'de ya da kulübede faydalanacağız. Yarınki maç kadrosunda olacak" diye konuştu.

Portekizli teknik adam, İsveçli yıldız Zlatan İbrahimoviç'in ilk 11'de yer alabileceğinin işaretlerini verirken, Luke Shaw'ı ise mutlaka oynatacağını vurguladı.

Advocaat: Sabırsızlıkla bekliyorum Fenerbahçe Teknik Direktörü Dirk Advocaat da kadro hakkında detaylara girmemeyi tercih etti.

Advocaat, dün Manchester'da van Persie ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, "Oyuncularımız genç ve güçlü. Eminim ki yarın sahada her şeylerini verecekler. Kaybedecek bir şeyimiz yok. Onlara karşı neler yapabileceğimizi görmek açısından karşılaşmayı iple çekiyorum" dedi.

Van Persie de bugünkü maçta "iyi bir denge" bulması ve bir yandan işini yaparken, diğer yandan da Old Trafford'a geri dönmenin keyfini çıkarması gerektiğini söyledi.

Manchester United da sabah saatlerinde resmi Twitter hesabında van Persie'nin İngiliz takımında attığı en güzel gollerden oluşan bir video yayınladı. Manchester'dan Fenerbahçe'ye mesaj Fenerbahçe'nin Manchester yolculuğu yaklaşık 13 saat sürdü. Fenerbahçe kafilesini taşıyan uçak, dün kuş çarpması sonucu kokpit camının çatlaması üzerine .

Daha sonra İstanbul'dan gelen bir başka uçakla kafile Manchester'a ulaştı.

Olayın duyulmasının ardından Manchester United, resmi Twitter hesabından Fenerbahçe için bir mesaj paylaştı.

Manchester United, "Manchester seyahatinizin kalanında güvenli bir yolculuk dileriz. Yakında görüşmek üzere" dedi. Fenerbahçe ise bu mesaja teşekkür ederek yanıt verdi.

BBC

Manchester United Fenerbahçe Feyenoord Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title