Haberler

Fener Rum Patriği Bartholomeos Alanya'da Kilise Açtı

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Ortodoks Kültür Merkezi ve Meryem Ana Kilisesi'nin açılışı nedeniyle düzenlenen ayine katıldı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Ortodoks Kültür Merkezi ve Meryem Ana Kilisesi'nin açılışı nedeniyle düzenlenen ayine katıldı.

Mahmutlar Mahallesi'nde açılan Ortodoks Kültür Merkezi ve merkezin içersinde hizmet verecek olan Meryem Ana Kilisesi'nin açılış töreni sabah ayinle başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı açılış töreninde bölgeyi çok sayıda jandarma ve emniyet görevlisinin yanı sıra Ankara'dan gelen Jandarma Özel Harekat ekipleri korudu.

Ayine farklı ülkelerden papazlar ile Türkiye'nin farklı kentlerinden Ortodokslar katıldı. Ayinde dualar ve ilahiler okunurken, Ortodoks Kültür Merkezi'nde görev alacak din görevlisi de yapılan ritüelle kutsandı. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı ayin 3 saat sürdü.

Ayinin ardından Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Pisidia Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas ve din görevlilerinin katılımıyla Meryem Ana Kilisesi'nin açılışı yapıldı. Burada konuşan Kaymakam Hasan Tanrıseven, farklı kültürlerden, dinlerden, inanışlardan insanların bir araya gelmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de Alanya'da birçok milletten insanların yerleşik olarak yaşadığına dikkati çekerek, Alanya'ya Ortodokslar adına yapılan merkezden mutlu olduklarını kaydetti.

'ALANYA YENİDEN CANLANDI'

Son olarak kürsüye gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos ise şöyle dedi:

"Tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bu güzel kilise ve kültür merkezinden sonsuza dek barış ve esenlik bağlarının göğe yükselmesini dileriz. Aziz Georgios, Alanyalı Ortodokslar için her zaman önemli olmuştur ve Alanyalılar onun şefaati ve yardımı için dua etmiştir. Mübadeleden sonra Ortodoks nüfusundan mahrum kalan Alanya bugün Rus ve Ukraynalı Ortodoksların varlığıyla yeniden canlanmıştır." - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bartholomeos Meryem Ana Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title