Haberler

Fener Balığının İçinden Çıkanlar Görenleri Şaşkına Çevirdi

Bursa'nın Karacabey ilçesinde balıkçıların ağına takılan 62 kiloluk fener balığı ile 3,5 metre uzunluğundaki köpek balığı görenleri hayrete düşürdü.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde balıkçıların ağına takılan 62 kiloluk fener balığı ile 3,5 metre uzunluğundaki köpek balığı görenleri hayrete düşürdü. Fener balığının içinden çıkanlar ise 'Büyük balık küçük balığı yutar' sözünü akıllara getirdi.

Karacabey Boğazı açıklarında avlanan balıkçıların ağına takılan 3,5 metre uzunluğunda, 285 kilogram ağırlığındaki köpek balığı ile 1,44 metre uzunluğunda ve 62 kilogram ağırlığındaki fener balığını görenleri şaşırttı. Bursa'da bir balık markette sergilenen ve satışa sunulan balıklar ilgi odağı olurken, fener balığının içinden çıkan iki farklı cins balık ise "Büyük balık küçük balığı yutar" sözünü akıllara getirdi. Ağlarına takılan fener balığının çok nadide bir balık olduğunu ifade eden Ömer Kocaman, "Bu boyda bir balık her zaman gelmez. Eti çok lezzetlidir. Denizin derinliklerinde yaşadığı için kafasındaki anteni sayesinde avlanır. İçinden yılan balığı ile dülger balığı da çıktı" dedi.

3,5 metre uzunluğundaki 'camgöz' cinsi köpek balığının ise Türkiye'de çok sık görülen bir cins olduğunu belirten Kocaman, köpekbalığının kanser hastalıklarına da iyi geldiğini söyledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karacabey Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title