Haberler

Fen Lisesi, İlçenin Başarı Ortalamasını Yükseltti

Manisa genelinde ilçelerin YGS başarı ortalamasında son yıllarda 14’üncülüğe kadar gerileyen Alaşehir ilçesi 12 yıl sonra en başarılı 8 ilçeden biri oldu.

Manisa genelinde ilçelerin YGS başarı ortalamasında son yıllarda 14'üncülüğe kadar gerileyen Alaşehir ilçesi 12 yıl sonra en başarılı 8 ilçeden biri oldu. Geçtiğimiz yıl göreve başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yenir ve ekibinin gayretli çalışmaları ve 2011-2012 eğitim öğretim yılında faaliyete geçen Alaşehir Fen Lisesi'nin bu sene ilk mezunlarını verecek olmasının bu başarıda büyük payı olduğu öğrenildi.

Yeni bir kadroyla 2014-2015 eğitim ve öğretim yılına başlayan Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 15 Mart 2015 tarihinde yapılan YGS sınavı sonuçlarına göre Manisa ilçeleri arasında ilk 8'e girmeyi başardı. Yaklaşık 12 yıldır son sıralara demir atan ve geçen yıl 15 ilçe arasında 14'üncü sırada yer alan Alaşehirli öğrenciler, ilk 8'e girerek bu yıl büyük bir başarıya imza attı.

Alaşehir ilçesi bu yıl Manisa genelinde yakaladığı sportif başarıların ardından, YGS sınavında 17 ilçe arasında, ortalama 180,621 puanla, ilk 8'e girerek, büyük bir başarıya imza attı. 881 öğrencinin katıldığı sınavda Alaşehir Fen Lisesi de İl genelindeki en başarılı 5 liseden biri olmayı başardı.

EKİP OLARAK SAHAYA İNDİK

Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yenir, "Geçtiğimiz yıl 13 Mayıs'ta ekip olarak göreve başladık. Ekip olarak ilçemizin başarı sıralamasını değerlendirdik. Yaptığımız araştırmalarda Alaşehir'in İl bazında 17 ilçe arasında, 14 ve 15'inci sıralarda yer aldığını gördük. Ekip olarak yaptığımız değerlendirmelerde kendimize ilçe olarak ilk 7'yi hedef olarak belirledik. Bunun için öncelikle sahaya inmemiz gerekiyordu. Okul idarecilerinin salı ve cuma günleri derse girmemelerini, programlarını buna göre düzenlemelerini sağladık. Bu günlerde okul müdürleri, velileri ve öğrencilerle buluşma günleri olarak değerlendirdik. Koltukta oturmadık. Her hafta salı ve cuma günleri idareci, öğretmen ve velilerle işbirliği yaparak, eksiklerimizi tespit edip, anında çözüm ürettik. Bunun sonucunda 12 yıl önce ilk beş sıralarda yer alan ilçemizin Üniversite sınavları başarı sıralamasında son yıllarda düştüğü 14 ve 15'inci sıralardan ilk sekiz içerisinde olmasını sağladık. Hedefimizden bir basamak geride kaldık ama LYS'de bunu telafi edeceğimizi umuyoruz. Emeklerimizin boşa çıkmadığı için çok mutluyuz. Tüm ekibimi ve emeği geçen herkesi kutluyorum." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Alaşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title