Haberler

Fen-Edebiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, OMÜ Nuri Asan Futbol Sahası'nda yapıldı.

I. ve II. öğretim olmak üzere 10 bölümden bin 200 öğrencinin mezun olduğu törene Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halis Ölmez, Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve Prof. Dr. Mahmut Aydın, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Tapramaz, üniversite protokolü, aileler ve öğrenciler katıldı.

Tören, okul birincisi Psikoloji Bölümü öğrencisi Gizem Gerdan'ın açılış konuşması ile başladı. Gerdan, "Zor, ama bir o kadar da keyifli üniversite hayatımızın son gününde burada hep birlikte başarılarımızı kutluyor olmak çok sevindirici. Hepimizin yetişmesinde, olgunlaşmasında büyük emeği olan, birey olma sürecimize katkıda bulunan, eleştirel düşünmeyi ve özeleştiriyi bizlere öğreten, birlikte yaşamanın laik ve demokratik ilkelerini pekiştirmemizi sağlayan tüm fakülte hocalarıma kendim ve tüm mezun olan arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" dedi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Tapramaz, öğrencilere seslendiği konuşmasında, hayat boyu öğrenmelerini ve kendilerini yenilemeyi tavsiye derken, "Siz temel bilimcisiniz. Bir benzetme yapmak gerekirse, köksünüz. Siz derinlere dalmak, aktif olmak, gövdeyi ve dalları canlı tutmak zorundasınız. Eğer ülkemizin güçlü olmasını istiyorsanız temel bilimci olarak sizin güçlü, aktif, canlı yenilikçi olmanız gerekli Belki sizin etkiniz kısa zamanda sonuç vermeyecektir, ancak sabırla ve inatla temel bilimci olmanın gereğini sürdürmenizi diliyorum" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan da öğrencilere hitap ederek, "Tatlı, acı anılarla dolu bu yıllarınızı burada, bizimle birlikte geçirdiniz. Sizler artık birer OMÜ mensubusunuz. Bundan sonra da bunu devam ettirmenizi arzu ederim. Hayatınızda her alanda huzur, sağlık ve mutluluk dilerim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" şeklinde konuştu.

Protokol üyelerinin mezun olan öğrencilere başarı belgelerini ve hediyelerini vermesi ile devam eden tören, öğrencilerin keplerini havaya fırlatmalarıyla sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hüseyin Akan Halis Ölmez Nuri Asan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title