Haberler

Feministlerden Toplu Taşımada Tacize Son Kampanyası

Güncelleme:

Feministler, toplu taşıma araçlarında yaşanan tacize karşı bir kampanya düzenledi. Kadınlar bu kampanyayla kendilerini yok sayan erkeklik hallerine karşı farkındalık yaratıp, bu tacize karşı ortak ses çıkartmayı amaçlıyor. Küçük bir etiket ile başlayan kampanya sosyal medyadanın en çok paylaşınları arasına girdi.

HIZLA YAYILDI

İstanbul Feminist Kolektif'in öncüsü olduğu kampanya, bir etiket (sticker) yapma fikriyle doğdu. Aslında toplu taşıma araçlarında ve bu tacizin yaşandığı alanlarda paylaşılması amaçlanırken sosyal medyada hızla yayıldı. Şimdi ise bu fotoğraflar #bacaginitopla #yerimisgaletme cümleleriyle paylaşılıyor.

KAMPANYANIN YÜZÜ ÇARPICI VE BİLİNDİK FOTOĞRAF

İstanbul Feminist Kolektif (İFK), kadınların muzdarip olduğu toplu taşıma araçlarındaki tacizle ilglii bir kampanya düzenledi. Kampanyanın fotoğrafı oldukça çarpıcı ve aslında bir o kadar da bilindik.

"BACAKLARINI TOPLA, YERİMİ İŞGAL ETME" SLOGANI

Bacaklarını kapatıp adeta kendini gizleyerek oturan kadın ile bacaklarını açıp rahatça oturduğu alana yayılan ve bunu çok da doğallıkla yapan erkek. Bunun bir takıntı değil taciz olduğunu söyleyen kampanya ile kadınlar "Bacaklarını topla, yerimi işgal etme" diyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma!
500

Yorumlar (7)

neslişahgulben-oncuer@hotmail.com:

Sadece erkeklere değil şişman kadınlara da bunu yapmalı!Bir bilet basıp hem kendi koltuğuna hem benim bacağımın üzerine oturuyorlar ya nefret ediyorum bundan :@ Ayrıca:ter kokan,sakız çiğneyen,yüksek sesle konuşan,telefon aracılığıyla tüm özelini herkese yayınlayan GÖRGÜSÜZLERE de bu uyarılar yapılmalı!

43
1
yanıtYanıtla
ALPERENalperen@hotmail.com:

KAMPANYA GÜZEL TAMAM AMA BENDE ŞUNU DEMEK İSTİYORUM ''edepli giyin oranı buranı tahrik edecek şekilde açma gençler de bacaklarını toplasın'' YANİ AZİZİM HERKES BACAGINA SAHİP ÇIKSIN....

27
7
yanıtYanıtla
Abcabc@outlook.com:

Başka şehirleri bilmiyorum ama İstanbulda bu olanın tam tersine şahit oluyorum.Özelliklede açık giyinen bayanların erkeklerin yanlarında rahat hareket etmeleriden.Ben bu durumdan oldukça rahatsızım.Sürekli banamı denk geliyo artık bilmiyorum ama yanımda duran bayanlar okadar rahat şekilde yayılıp,hareket ediyolarki,hareket halinde yanlış bir hareket yaparım diye tedirgin oluyorum.Mahremiyete saygı gösterilmemesini geçtim,yanlışlıkla temas edersem sapık durumuna düşmekten korkuyorum.

30
2
yanıtYanıtla
ccccsv_burak_10@hotmail.com:

Eskiden bayanlar utanırdı. şimdi ise erkekler utanıyor. Bayanlar hiç kusura bakmayında oranızı buranızı gösteripde sonrada kendinizi haklı çıkarmaya çalışmayın

24
7
yanıtYanıtla
AAAAthreee_balll@hotmail.com:

su kadınların giyinimine neden bu kadar takılıyosunuz demiyosunuzda biz çarşaftan bile etkileniriz yok etegi kısa yok yakası açık bunu diyenler evde eşleriniz neler giyiyor peki tek sizemi giyiyor nerden biliyosunuz artık bu din işleri degil insanlık işleri yok orası açıktıda baktım eger böyle bir açlık çekiyosan tedavisine baltıracaksın senin kimsenin eşiyle bacısıyla göz banyosu yapamazsın UNUTMAMALISINKİ SENİDE BİR KADIN DOGURDU.burda herkes yorum yazmış yok dinde böylede hadiste şöylede neden kendinizi sorgulamıyosunuz erkekler bu açlıgınız nedir yani ayrıca şu bedeni sigara kokan yaratıklar içinde birşeyler düşünülmeli

6
10
yanıtYanıtla
vatandaşgalcatli@mynet.com:

Göz banyosu yaptırmak istemiyorsan teşhircilik yapmayacaksın baktırmayacaksın.

yanıt0
yanıt0
esra korkmazesrkmaz5689@hotmail.com:

Taciz bir suç ve cezası da belli. toplu taşım araçlarında (korktuğumuzdan) sessizce tacize göz yummaktansa sesimizi yükselterek tacizci sapığı polise teslim edebiliriz. elbet vicdanlı bir kaç insan yardım edecektir diye düşünüyorum, değil mi abiler ??

14
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title