Haberler

Felsefe Günleri'ne Yoğun İlgi

Güncelleme:

Konak Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 'İzmir Felsefe Günleri' başladı.

Konak Belediyesi Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açış törenine çeşitli illerden ve farklı üniversitelerden bilim insanlarının yanı sıra üniversite öğrencileri yoğun katılım gösterdi. Bu yıl 'İnsan, Doğa ve Çevre' konusunun işlendiği Felsefe Günleri açılışında konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kubilay Aysevener, son dönemde insan, doğa ve çevre arasındaki etkileşimdeki sorunların arttığını belirtti. İktidar anlayışlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Aysevener, "Bugün artık gitgide insan yaşamını da tehdit eden bir yönelişin içine girilmiştir. Bundan sonra yalnızca doğanın korunması değil aynı zamanda insan yaşamının da korunması gelecekteki tasarımların insanı ve doğayı uyumlu bir biçimde gözetmesine bağlıdır. Bütün bunlar bugünkü iktidar anlayışlarının yeniden gözden geçirilmesini gerekli kılmaktadır. Çünkü yalnızca tüketime odaklanmış, ve ekonomik ilişkilerle kendisini ayakta tutan devlet sistemleri dünyanın ve insanın giderek her yönüyle daha hızlı bir şekilde tüketilmesine neden olmaktadır" dedi.

GELECEK UMUTLU

Prof. Dr. Aysevener'in ardından söz alan Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abbas Türnüklü de iki gün sürecek etkinlikten geleceğe umut katacak düşünceler çıkacağını dile getirdi. Türnüklü, "Son dönemde giderek artan insan, doğa ve çevre arasındaki etkileşimdeki sorunların en azından burada tartışılması gerektiğini düşündük. Etkinliğimizde bu sorun üzerinden önemli düşünceler paylaşılacak. Burada konuşacak olan bilim insanlarının birlikte yaşadığımız, içinde ikamet ettiğimiz, yakınında yer aldığımız konularda insan, doğa ve çevre adına düşünceli bir farkındalık oluşturacak olmalarını gelecek adına umut verici bulmaktayım" diye konuştu.

İNSAN, DOĞA VE ÇEVRE KONUŞULDU

4. İzmir Felsefe Günleri konuşmaların ardından 'İnsan Nedir' temalı panelle devam etti. Prof. Dr. Kurtuluş Dinçer'in başkanlığında gerçekleşen panele Prof. Dr. Mehmet Ali Kılıçbay, Prof. Dr. Cengiz Güleç ve Prof. Dr. A. Kadir Çüçen konuşmacı olarak katıldı. Özellikle felsefe bölümünde okuyan öğrencilerin dikkatle dinlediği paneli, Prof. Dr.Nevzat Kaya'nın yönettiği 'İnsan-Doğa-Kültür' adlı söyleşi izledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Türkan Saylan İzmir Konak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title