Haberler

Felsebiyat Dergisi Artık Çok 'Ses'li

İnternet üzerinden ücretsiz yayımcılık yapan Felsebiyat Dergisi, görme engelli insanların da dergiyi takip edebilmesi için "Felsebiyat Sesli" platformunu başlattı.

İnternet üzerinden ücretsiz yayımcılık yapan Felsebiyat Dergisi, görme engelli insanların da dergiyi takip edebilmesi için "Felsebiyat Sesli" platformunu başlattı.

2012 yılından bu yana kültür-sanat dalında varlığını sürdüren ve bünyesinde önemli isimleri barındıran Felsebiyat Dergisi, 14 Temmuz 2014 tarihinde yayımcılık anlayışına bir yenisini daha ekledi. "Herkes için yayımcılık" politikası kapsamında, engelleri ortadan kaldırmayı hedefleyen Felsebiyat Dergisi, görme engelli dostların da artık dergi yelpazesi içinde olduğunu söylüyor. (TURGED) Türkiye Görme Engelliler Derneği ve Görme Engelli Öğrenciler Platformu'nun da destek verdiği projede, seslendirmeleri okuyucular ve dergi ekibinden gönüllüler yapıyor. Seslendirmelere tiyatro oyuncuları da destek veriyor. Platformun ilk konuğu ise, Seksenler dizisi oyuncusu Burak Yılmaz oldu.

-"TÜPLÜ TELEVİZYON SAMİMİYETİ GERİ GELİYOR"-

Felsebiyat Dergisi'nin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Arda Özgüven, başlattıkları projeye ilişkin, "Çayımızı demleyip evin tüplü televizyonunda yayınlanan bir Türk filminin karşısına geçerdik. Gözleri görmeyen sevgilisine kitap okuyan güzel adamların hikâyesini anlatırdı bazı filmler. Bizler o filmlerle büyürken, o filmleri kulaklarıyla takip eden, gözü değil ama gönlü herkesten güzel gören abiler, ablalar vardı. Felsebiyat Sesli, işte bu abilere ve ablalara tüplü televizyon samimiyetini getirmek istiyor" dedi.

-FELSEBİYAT SESLİ NASIL KULLANILIR?-

Platformu kullanmak isteyen dinleyiciler, derginin web sitesinde yer alan Felsebiyat Sesli sekmesinden ya da You Tube kanalından ücretsiz olarak takip edebilecekler. Felsebiyat Sesli'de seslendirme yapmak isteyenler ise, www.felsebiyatdergisi.com adresinden Felsebiyat Sesli sekmesinde yer alan başvuru formunu doldurabilecek ya da sesli@felsebiyatdergisi.com adresine mail atabilecek.

Kaynak: ANKA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title