Haberler

ABD Merkez Bankası, Faiz Kararını Açıkladı

Güncelleme:

ABD Merkez Bankası'nın iki gün süren toplantısı bugün sona erdi. FED, politika faizlerini değiştirmedi.

ABD Merkez Bankası (FED) bugün sona eren iki günlük toplantısında politika faizlerini değiştirmeme kararı aldı. Faizlerin değiştirilmemesi kararını 10 üyenin oybirliği ile alan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), yaptığı açıklamada global ekonomik ve finansal gelişmeleri yakın şekilde izleyeceklerini, ancak ABD ekonomisi için yukarı yönlü görüşü devam ettireceklerini vurguladı.

FAİZ ARTIRIMI OLASILIĞI AZALDI

FED açıklamasında, "Komite global ekonomik ve finansal gelişmeleri yakın şekilde izliyor ve istihdam piyasası ile enflasyon için etkilerini değerlendiriyor" ifadelerine yer verilirken, Mart ayındaki toplantıda bir faiz artırımı olasılığının azaldığı sinyalini de verdi.

"RİSKLERİN DENGELİ OLDUĞU" İFADESİ ÇIKARILDI

FED açıklamasında, önceki açıklamalarda yer verdiği ekonomik görünüm için risklerin dengeli olduğu ifadesini çıkardı. Onun yerine global ekonomi ve finansal piyasaların görünümü nasıl etkileyeceğini değerlendirmekte olduğu ifadesini kullandı.

GÜNCELLENMİŞ TAHMİNLERE YER VERMEDİ

FED politika yapıcıları toplantı sonrasındaki açıklamada, para politikasının izleyeceği patika konusunda güncellenmiş tahminlere yer vermezken, istihdam piyasasında güçlenmeye devam edeceğini ve ekonominin para politikasında kademele düzeltmelerle büyüyeceğini vurguladılar.

FOMC açıklamasında, Fed'in düşük enerji ithal fiyatlarından kaynaklı aşağı yönlü enflasyon baskılarının geçici olduğunun kanıtlanmasını beklediği de ifade edildi.

Kaynak: fortuneturkey.com

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Merkez Bankası Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (23)

Komsu:

Bir orgut kadar degeriniz kalmadi dunyada, artik sizi hic kimse takmiyor ve sizi hic kimse ciddiye almiyor, kimin sayesinde bu duruma dustunuz? Cevabi biliyor musunuz? Yaaaa, Ruslara ihanet edersen, ucagini beklemedigi anda usaklik yaparak dusurursen ve sonra da savas kazanmis gibi kabadayilik edersen, gorecegin bu yonde devam eder, ne zaman biter mi? Bu hukumet ve uzun orda oldukca hic bir zaman bitmez, gittikce buyur. Akillanin, yok sa siz bugun bir teror devleti olma yondesiniz, yonunuzu degi

14
11
yanıtYanıtla
Yok öyle bi dünya:

"Ucagi beklemedigi anda usaklik yaparak dusurursen" ne demek ben anlamadim sen ne anlatiyon? Sunu bana bi izah et.

yanıt2
yanıt0
H2O:

BAKANIN 750 BİN DOLARLIK SAATİ AKLIMA GELDİ OHA YA PARAYA BAK ÖMÜR BOYU ÇALIŞSAK KAZANAMAYIZ

11
1
yanıtYanıtla
FAİZ LOBİSİ:

dolar 4 olsun da para kazanalım

6
5
yanıtYanıtla
CAVIT:

DOLLARDA SISIRME DÜNYAYA BÜYÜK KIRIZ KAPIDA CIN EKONOMISI SAHLANIYO!!!!

yanıt2
yanıt1
“Nereden buldun?”NİYE ÇIKTI NİYE KALKTI:

LAF BAŞI SOLCULARI CHP Yİ KÖTÜLEYENLER ECEVİT NELER YAPMIŞ BAKIN BU HALK İÇİN? ESKİLER ESKİ GÜNLER BİR BAŞKAYDI (TAMAM 80 ÖNCESİ sağ-sol KÖTÜYDÜ AMA ONUDA SONLANDIRAN KENAN EVRENİ DE KÖTÜLEMEDİLER Mİ?. . GELELİM BUGÜNE ÜLKE NE HALE DÜŞTÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜ? pkK ŞEHİRLERDE SAVAŞA DAĞDAN İNDİ! ışid ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK ANKARA İSTANBULDA İSTEDİĞİ YERDE BOMBA PATLATMIYOR MUUUUUUUUUUU?

6
5
yanıtYanıtla
ÇekoMobil-IOS:

Faiz haramdır günah işliyorlar

6
4
yanıtYanıtla
en son din iman edebiyatı buyruuuuuuuun!:

YARAAAAAAAAAAAAAAAAAB ''DİN İMAN EDEBİAYATI'' YAPARAK DİNİME ZARAR VERENLERİ SANA HAVALE EDİYORUUUUUUUUUUM! YA BENİM DİNİM TERTEMİZ RABBIN KATINDA HANİF DİNLER LEVHİ MAHFUZDAN GELEN KUR''AN RAB NURU KELAMI NE HALDEEEEEEEEE ışid TİPİ TERÖR ÖRGÜTLERİ VE takiyyeciler DİN İMAN EDEBİYATIYLA PİSLİKLERİNİ AZGINLIKLARINI SERGİLİYORLAAAAR!

6
2
yanıtYanıtla
YANLIŞ TIP CANDAN YANLI HOCA DİNDEN EDER:

FED AÇIKLAMA YAPSA politika faizlerini değiştirmese YADA DEĞİŞTİRSE NE OLACAK? POLİTİKAYA BAŞLARKEN DİLENCİ VAZİYETİNDE AMA politikayla KARUN GİBİ ZENGİNLEŞENLER İÇİN NE FARKEDER?

5
2
yanıtYanıtla
“Nereden buldun?”NİYE ÇIKTI NİYE KALKTI:

Daha açık bir anlatımla;“Gel bakalım arkadaş. Sen 100 bin lira kazanç bildirmişsin. 2 milyon liralık evin, 300 bin liralık otomobilin ve 5 milyon lira nakit paran var. Hani bunun vergisi?” diye sorulabiliyordu.

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title