Haberler

Fed, "Bej Kitap" Raporunu Yayımladı

ABD Merkez Bankası (Fed), ülke ekonomisinin nisan başından mayıs sonuna kadar büyümeyi sürdürdüğünü bildirdi.

ABD Merkez Bankası ( Fed ), ülke ekonomisinin nisan başından mayıs sonuna kadar büyümeyi sürdürdüğünü bildirdi.

Fed, ABD iş dünyasının nabzını tutan araştırması "Bej Kitap"ın haziran sayısını bugün yayımladı.

Fed'in 12 şubesinin görev alanlarındaki ekonomik aktivitelerle ilgili tespitlerin yer aldığı araştırma raporu, Richmond, Şikago, Minneapolis ve San Francisco bölgelerinin 'ılımlı', New York, Philadelphia, Cleveland, Kansas City ve St.Louis bölgelerinin ise 'sınırlı' büyüme gösterdiğini ortaya koydu.

Öte yandan, Boston bölgesinden gelen raporlar karışık sinyaller verirken, Atlanta bölgesindeki şartlar değişim göstermedi. Dallas ise ekonomik şartların yavaşladığı tek bölge olarak dikkati çekti.

Raporda, petrol ve doğalgaz sektörlerine ilişkin faaliyetlerin gerilemeye devam ettiği vurgulanırken, güçlenen doların ülke genelindeki bazı endüstrilere olumsuz etkisinin sürdüğü belirtildi. Sanayi üretiminin ise Dallas ve Kansas City bölgeleri haricinde sabit kaldığı ya da arttığı kaydedildi.

Perakende ve konut sektörleri iyileşti

Fed, diğer taraftan, ülkedeki tarımsal şartların yağışlar sayesinde iyileştiğine işaret ederken, San Francisco bölgesindeki kuraklık sorununun halen devam ettiği bilgisine yer verdi.

Rapordaki olumlu noktalardan bir diğeri ise perakende satışlar ve otomobil talebinin birçok bölgede artış göstermesiydi. Ayrıca, inşaat faaliyetlerinin birçok bölgede iyileştiği ve ev fiyatlarının artışını sürdürdüğü ifade edildi.

Bununla birlikte, Fed'in dikkatle izlediği ücretlerin artan istihdamla yükselmesi rapordaki en önemli tespitler arasında yer aldı.

Bej Kitap'ta yer alan veri ve analizler, Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tarafından kullanılıyor.

FOMC'nin bir sonraki toplantısı, 16-17 Haziran'da gerçekleştirilecek ve Fed Başkanı Janet Yellen, bu toplantının ardından basın toplantısı düzenleyecek.

Analistler, ABD ekonomisinin ilk çeyrek performansı ve son dönemde açıklanan bazı verilerdeki zayıflığın, Fed'in faiz artışına haziranda başlamasını zorlaştırdığını ifade ederken, ilk artışa eylül toplantısıyla gidilebileceği öngörüsünde bulunuyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Merkez Bankası San Francisco Kansas City Fed Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title