Haberler

FED, Faizleri Değiştirmedi, Tahvil İndirimini Sürdürdü

Güncelleme:

Amerika Federal Merkez Bankası FED, tahvil alımını 25 milyar dolardan 15 milyara düşürdü. FED, faiz tahmininin ise hızlı artacağını işaret etti.

Dünyanın merakla beklediği Fed Açık Piyasa Komitesi toplantısı bugün sona erdi.

Piyasaların beklediği kritik karar geldi.

Fed'den beklendiği gibi faizde bir artış kararı çıkmadı. Fed üyeleri 8'e karşı 2 oyla faizleri 'uzun süre' daha sıfıra yakın seviyede tutma planına sadık kalma kararı aldı.

İKİ KELİME DEĞİŞMEDİ

Piyasalar bugünkü kararda özellikle "uzun süre" kelimesinin tekrarlanıp tekrarlanmayacağını yakından takip ediyordu.

Fed'in bu ayki toplantısında da yine bu iki kelime kullanıldı. Fed'in faizleri uzun süre daha sıfıra yakın seviyede tutması ABD ekonomisine varlık alımlarının sona ermesinin ardından bu şekilde destek vermesi anlamına geliyor.

Dallas Fed Başkanı Richard Fisher ve Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser'ın faiz artışı yönünde oy verdiği açıklandı.

Fisher, faizlerin planlanandan daha erken artırılması gerektiğine işaret ederken, Plosser'ın Fed'in faizi "uzun süre daha sıfıra yakın seviyede tutma" planına karşı çıktığı ifade edildi.

FAİZ TAHMİNİ YÜKSELDİ

Ancak Fed, 2015 sonu politika faizi tahminini yüzde 1,12'den 1,375'e çıkardı.

VARLIK ALIMI GELECEK AY SONA ERECEK

ABD Merkez Bankası, varlık alımlarını 10 milyar dolar azaltarak 15 milyar dolara indirdi.

Bu şekide Fed'in 2009 krizinden sonra ABD ekonomisini canlandırmak adına başlattığı ve piyasalara likidite desteği sağlayan varlık alım programı gelecek ay tamamen sona ermiş olacak.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Yetkililer ABD'deki işsizlik oranıyla ilgili tahminlerini de paylaştı. Ülkede işsizliğin 2015'te yüzde 5'in altına inebileceği tahminlerini paylaştı.

Fed'in açıklama metninde öne çıkan başlıklar şöyle:

-Ekonomi ılımlı iyileşme göstermeye devam ediyor

-İstihdam piyasasında şartlar biraz iyileşse de işsizlik oranında değişim sınırlı oldu ve rakamlar daha büyük iyileşmenin gerektiğine işaret ediyor.

-Hanehalkı harcamalarında ılımlı bir artış görülüyor

-Enflasyon Fed'in Açık Piyasa Komitesi'nin hedeflerinden hala çok uzak seviyede, uzun vadede enflasyon beklentilerinde bir değişiklik yok

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Merkez Bankası Fed Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

KAAN:

AMERİKA SÜPER GÜÇ AMA RTE DÜNYA LİDERİ DEĞİL BUNU BİRTAKIM MİLLİYETÇİ DUYGULARLA ANLAYAMAYIZ BENDE MİLLİYETÇİYİM AMA RTE İNSANLARI KANDIRIYOR PARALELCİLERDE

9
38
yanıtYanıtla
KILIÇ:

HÜKÜMETİN ASYA BANKA KARŞI TAKINDIGI TUTUM BİZİ DAHA ÇOK ETKİLEDİ OYSAKİ SERMAYE YAPISI SAGLAM ÇALIŞMASI DÜRÜST OLAN BİR BANKAYA KARŞI ADATA AYAKABI KUTUSUNA DOLAR SAKLAMIŞ MÜDÜR MUAMELESİ GÖRMESİ ÇOK VAHİM HAK HUKUK YOK TALİMAT VAR

17
5
yanıtYanıtla
Burak yılmaz:

yandaşların sanki umurunda Bank asya. Çuval çuval dolar istiflemişlerdir. Kriz işlemez onlara

yanıt0
yanıt0
ORKUN:

AKP EKONOMİ İYİ GİDERKEN ÜST ÜSTE NOTLAR ARTIRILIRKEN KREDİ DEGERLENDİRME KURULUSLARINI İSARET EDİP BAK BİZİ ÖVÜYOLAR DİYORDU SİMDİ NOT DÜSÜRÜLÜNCE ONLAR KİM TANIMAYIZ DİYOLAR SAGLIKLI BİR KAFADAN CIKCAK SÖZLERMİ BUNLAR

7
12
yanıtYanıtla
alp:

hükümetin acil olarak üretime dayalı sanayiye öncelik vermesi gerekiyor yüz binlerce işsiz var kendi arabamızı üretemiyoruz teknolojik ürünleri dışardan alıyoruz bunların hepsini üretmemiz gerek en büyük 10 ekonomi arasına girelim.

10
5
yanıtYanıtla
ALTINDAN KALE:

AMERİKA MERKEZ BANKASI TAHVİL GERİ ALIMINI AZALTMA KARARI ALDIĞINA GÖRE ALTINDA BÜYÜK BİR DÜŞME YAŞANACAK DEMEKTİR. ELİNİZDE Kİ ALTINLARI SATIN YADA ALTIN ALACAKSANIZ 10-15 GÜN DAHA BEKLEYİN DERİM. . .

9
0
yanıtYanıtla
erk:

1700 lerden düştü zaten. o kararı alalı 1 yılı geçti

yanıt0
yanıt0
ALTINDAN KALE:

ALTIN DİP YAPACAK YARIN Kİ ALTIN FİYATLARINA DİKKAT. . .

3
0
yanıtYanıtla
ALTINDAN KALE 3:

PARASI OLUP ALTIN ALACAKLAR 1 HAFTA DAHA BEKLEYİN FİYATLAR DİBE DOĞRU GİDECEK. ONS'' U 1150- 1200 DOLARA KADAR İNEBİLİR. . .

3
0
yanıtYanıtla
GOtrader:

şimdi alınmalı. yarın altın çıkacak her türlü iddasına varım.

yanıt0
yanıt0
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title