Haberler

Feci Kazadan Kurtulan Genç: Aracın Bozuk Olduğu Biliniyordu

Güncelleme:

Isparta'nın Yalvaç İlçesi yakınlarında elma toplayan işçileri taşıyan midibüs devrildi. İlk anda 12 kişinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu. Acı bilanço sürekli arttı. 26 yaşındaki Buket Keskin'in ölümüyle birlikte kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. 18 işçinin öldüğü kazadan sağ kurtulan 18 yaşındaki Veli Turgut ve Nazlı Turgut kazanın nasıl yaşandığını anlattı. Nazlı Turgut, "Aracın arızalı olduğu biline biline yola çıkıldı." dedi.

"ARABADAN ÇIKTIM ANNEMİ KURTARDIM"

Kaza anını anlatan Veli Turgut şunları söyledi:

"Çok kötü şeyler yaşadık. Fren tutmadı. 300 metre hızlanarak rampa aşağı indik. Bir viraj geldi, onu dönemedi. Ondan sonra ne oldu bilmiyorum. Aracın içinden çıktım annemi kurtardı. Ufak kardeşimi kurtardım. Daha sonra diğer insanları çıkardım. Üstüm başım kan olmuştu."

"HAFTA SONU OLSAYDI ARAÇTA EN AZ 80 KİŞİ OLURDU"

Veli Turgut, muhabirin "27 kişilik minibüste siz 47 kişiydiniz, haftasonu olsaydı o minibüste kaç kişi olacaktı? sorusuna "80 veya 85 kişi olurdu. Ama 80 kişinin altında olmazdı bence." diye cevap verdi.

"GÜNLÜK 35 LİRA ALIYORUZ"

Nazlı Turgut ve Veli Turgut günde 35 lira aldıklarını belirtirken, "35 lira kazanıyorduk kazanmasına ama değmiyor. Kaç kişi öldü bakın." dediler. Araçlara bu kadar kalabalık olmasına rağmen mecburen bindiklerini anlatan acılı aile, "Mecbur, ekmek parası, fakirlik ne yapsın bu insanlar. İster istemez gidiyorlardı." diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler.

"ARACIN BOZUK OLDUĞUNU BİLE BİLE YOLA ÇIKTIK"

Anne ve kardeşini araçtan çıkaran Veli Turgut kaza yapan araçla ilgili "İşe giderken araba bozuldu. Kontak bosmadı. Elektirik gelmedi" dedi. Tam bu sırada araya giren Nazlı Turgut, "Aracın bozuk olduğunu bile bile yola çıktık" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Buket Keskin Isparta Yalvaç Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

yavvzz:

bazen olmayınca insan 1 tl için gider yoksulluk çekmeyen bilemez

12
1
yanıtYanıtla
haklıyımda dinleyen yok:

rekorlar kitabına gireceğiz ha gayret. en kolay ölen millet. asakere polise gerek yok düşman yokki en büyük düşman kendimiz. askerimize ve polisimize de zaten ölmekten başba bişeye müsaade yok.

9
1
yanıtYanıtla
baltazar:

Bu kazalar fıtrat''ta varmış, birisi öyle söylüyordu?

7
2
yanıtYanıtla
kapkara:

aracın bozuk olduğunu bile bile niye gidersiniz be arkadaş 30 lira için canınızdan niye olursunuz bir kişi bile biz bu araçla gitmeyiz dedi mi dediyse ona arka çıkan oldu mu suçu birazda kendinizde arayın. . .

2
7
yanıtYanıtla
merydeisydenkıl:

Bu kazanın temel sebebi hayat pahalılığı ve yoksulluktur. Tek suçlu şoförmüş gibi gösterilse de onun da amacı para kazanmak, geçimini sağlamaktır. Dayıbaşı Şoförün kişi başına aldığı ücret bu kazaya neden olmuştur ama dayıbaşını bu ücreti almaya götüren nedir ?? Tabi ki sezonluk çalıştığı için kazandığını aracın vergisi , günlük almak zorunda olduğu aracın yakıtıdır. Kim canını tehlikeye veya başkalarının canını tehlikeye atarak yolculuk yapmak isterki ? işte yoksulluk ve fakirlik olunca herşey göze alınıyor . Ölüm bile

7
2
yanıtYanıtla
kapkara:

ÖLMEK İÇİN BUNLARIN HİÇ BİRİ MAZERET OLAMAZ. .

yanıt0
yanıt0
MERYDEİSYDENKIL:

olmamalı ama malesef oluyor. Şartlar herşeyin normalmiş gibi görünmesine neden oluyor ama sonuçları da ağır olabiliyor .

yanıt0
yanıt0
suçlu kanun yapanlar:

suçlu işciler deyil yol kontrollerinin ne kadar sıkı oldugunu görüyorsunuz siyasetcilerin çıkardıgı kanunlar böyle lastikli olursa daha çokkkkkk fakir ölür kiraz mevsimi afyon akşehir arası midibüleri 15 kişilik ama 35 kişi biniyor kazada ölenlere allahdan rahmet diliyor inşallah denetimler daha çok artar inşallah

7
0
yanıtYanıtla
akşehirli:

kazada kaybettiğimiz herkese Allah dan rahmet diliyorum. bu işçi arabalarının birinde boyle bir facia olacağı belliydi. akşehirde kiraz zamanı binlerce kişi bu arabalarla işe gidiyor. turkiyede bizler kendi canımız yanmadan hiç bir yanlışa karşı çıkmıyoruz vurdum duymaz bir şekilde gidiyoruz.

1
1
yanıtYanıtla
mynet@mynet.com:

yazık biz bunu haketmiyoruz işverenler çok hovardamışlar artık olmuşki kanun tanımaz olmuşlar. işte soma ermenek istanbul asansör faciası işte yalvaç . acımız büyüktür.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title