Haberler

FCI, ihracatımıza destek için Türkiye'de…

Güncelleme:

Factors Chain International'ın Türkiye'deki faktoring sektörü ile toplantısı, 19 Temmuz Salı günü İstanbul Wyndham Grand Levent Hotel'de, önde gelen sektörel temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye'nin içinden geçtiği bu zor günlerde, iş dünyasının moralini yüksek tuttuğunun göstergesi olarak iptal edilmeden gerçekleşen Factors Chain International (FCI) organizasyonunda Finansal Kurumlar Birliği Başkan Vekili ve FCI Başkan Yardımcısı Çağatay Baydar, FCI Genel Sekreter Yardımcısı Erik Timmermans, FCI Genel Sekreteri Peter Mulroy, Finansal Kurumlar Birliği Genel Sekreteri Yardımcısı Filiz Ünal ve FCI Eğitim Direktörü Aysen Çetintaş konuşmacı olarak yer aldı.

Uluslararası düzeyde faktoring finansman modelindeki gelişmelerin tartışıldığı organizasyona BDDK ve Türk Eximbank temsilcileri ile Finansal Kurumlar Birliği Genel Sekreteri Ahmet Candan ve faktoring sektörünün yöneticileri katıldı.

Baydar; "Factors Chain International (FCI)'ın Türkiye'de bugünlerde bu toplantıyı düzenlemesi çok önemli"

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Factors Chain International (FCI) Başkan Yardımcısı Çağatay Baydar, "İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde FCI etkinliğinin Türkiye'de düzenlenmesi ülkemiz açısından çok önemli. Sektörümüz adına böylesine önemli bir toplantının iptal edilmeyip gerçekleşmesi Türkiye'ye olan güvenin, ekonomimizin sağlam yapısının, ülkemize ve sektörümüze verdikleri yüksek değerin bir göstergesi. Faktoring sektörümüzü çatı kuruluş olarak temsil eden Finansal Kurumlar Birliği'nin Başkan Vekili ve Factors Chain International (FCI) Başkan Yardımcısı olarak, bu toplantıyı İstanbul'da gerçekleştirmiş olmaktan çok büyük gurur ve mutluluk duyuyorum" dedi.

Baydar konuşmasına şöyle devam etti: "Dünyanın alanındaki en büyük organizasyonu olan Factors Chain International (FCI) 90 ülkede 400 adet muhabiriyle, uluslararası bazda faktoring hizmetleri sunuyor. Faktoring sektörünün yıllık cirosunun toplamı ise 3 trilyon dolara ulaşıyor. Türkiye'de hali hazırda 19 üye şirketi bulunan organizasyon, önümüzdeki dönemde ülkemizdeki üye sayısını artırmayı hedefliyor. FCI, Türkiye'nin ihracatını desteklemek ve ihracatçımıza katkı sağlamak üzere burada. "

Çağatay Baydar sektör olarak Türk ihracatçısını faktoring hizmetleri ile daha sık buluşturmayı, onlara Türk Eximbank aracılığıyla Merkez Bankası reeskont kredisi kaynağını da kullanarak ucuz finansman imkanları sağlamayı, tahsilat ve garanti hizmetleri konusunda da yardımcı olabilmeyi hedeflediklerini vurguladı.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Candan İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title