Haberler

Fcbescola Istanbul Avea"Da Velilere Özel Eğitim

"İyi futbolcu bilinçli veli ile yetişir" anlayışıyla hareket eden "FCBEscola Istanbul Avea"nın Barcelonalı hocaları eğitim gören çocuklar ve velileri için eğitim düzenledi.

"İyi futbolcu bilinçli veli ile yetişir" anlayışıyla hareket eden "FCBEscola Istanbul Avea"nın Barcelonalı hocaları eğitim gören çocuklar ve velileri için eğitim düzenledi.

Avea açıklamasına göre, Barcelonalı eğitmenler, FC Barcelona'nın dünya üzerindeki 14 okulundan biri olan "FCBEscola Istanbul Avea"da eğitim gören çocuklarla velileri için düzenlenen seminerde, FC Barcelona'nın futbola bakışını ve verdikleri eğitimin içeriğini anlattı.

FCBEscola Istanbul Avea, biri Maltepe'de, diğeri Maslak'ta olmak üzere İstanbul'daki iki ayrı okulda futbol eğitimi veriyor. Sezon boyunca 6 yüzden fazla öğrencinin eğitim alacağı futbol okullarının zaman içinde diğer büyük illere de yayılması planlanıyor. Avea aynı zamanda sezon sonuna kadar maddi durumu elverişsiz 180 yetenekli çocuğun da eğitimini karşılıyor.

FCBEscola Istanbul Avea Dönemsel Veli ve Sporcu Bilgilendirme Semineri, velileri de bilinçlendirme amacıyla 8 Şubat 2015, Pazar günü okulun Maltepe kampüsünün de içinde bulunduğu Marmara Eğitim Köyü'ndeki Marma Otel'de gerçekleştirildi. Yaklaşık 300 kişinin katılımıyla düzenlenen seminerde, FC Barcelona antrenörleri David Badia i Cequier ile Marc Velasco Borrell hem futbol okulu öğrencilerine hem de velilere FCBEscola okulların eğitim sistemi ve değerleri hakkında bilgi verdi. FCBEscola Istanbul Avea İTÜ Maslak Koordinatörü David Badia i Cequier, yaptığı konuşmada FCBEscola Istanbul Avea'nın çalışma felsefesini velilerle paylaşarak, çocuklarının başarılı birer sporcu olabilmeleri için velilere düşen sorumluluklara dikkati çekti.

David Badia i Cequier şunları kaydetti:

"Barcelona futbol kulübü olarak dünya çapında verdiğimiz altyapı eğitimlerini önemsiyoruz. Şu anda dünya üzerinde 14 tane okulumuz bulunuyor. Avea'nın desteği ile açılan FCBEscola Istanbul Avea ile Türkiye'deki çocuklara da ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buradaki çalışmalarımız ile geleceğin Messi ve Neymar'larının yetişmesini hedefliyoruz. 116 yıllık geçmişe sahip bir futbol kulübü olarak başarımızın en büyük kriterlerinden biri, temel değerlerimizi korumak. FCBEscola Istanbul Avea'da eğitim alan çocuklara, takımımızın temel değerleri olan liderlik, yaratıcılık, başarı, gayret, samimiyeti ve şiddetten kaçınmayı aşılıyoruz. Çünkü hayatın her alanında olduğu gibi futbolda da bu değerleri gözetmek önemli. Bu noktada da velilerin yaklaşımı önem kazanıyor. Eğitimin sürdürebilirliği ve başarıya ulaşması için velilerin de bu değerleri iyi anlamaları, çocukların günlük hayatlarını bu doğrultuda sürdürebilmeleri için bir çeşit koçluk görevi üstlenmeleri kritik başarı faktörlerinden biri."

Her yıl 135'ten fazla kamp yaptıklarını, 30 binden fazla çocuğa ulaştıklarını belirten FCBEscola Istanbul Avea Maltepe Koordinatörü Marc Velasco Borrell ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Okullarımızda hem futbol metodumuzu hem de değerlerimizi öğretiyoruz. Çocuklar burada alçak gönüllülüğü, takım ruhunu, tutkuyla çalışmayı ve saygıyı öğreniyorlar. Buradaki eğitimlerde ilk olarak maçlarda kazanmak değil, saygı, fair play gibi kavramlar vurgulanıyor. Çünkü bu değerler başarıyı getiriyor. Profesyonel futbolcu olmak zorlu bir yol, bu yolda ilerlerken sosyal hayatlarındaki gelişim de çok önemli. FCBEscola Istanbul Avea'da eğitim alan bir çocuk ileride futbolcu olmayı tercih etmese bile, bu okulda aldığı eğitimi hayatında çok faydalı olacaktır. Çünkü biz aynı zamanda futbol dışındaki konuları da aktarıyoruz. Velilere de bu zihniyeti aktarıyor olmayı, öğrencilerimizin başarıya ulaşması için önemsiyoruz."

Eğitim seminerinde ailelere spor yapan çocuklara yönelik dengeli beslenme, uyku düzeni ve dinlenme hakkında da bilgi verildi. Seminerin ardından FCBEscola Istanbul Avea'nın Maslak ve Maltepe okullarında eğitim gören çocukların takımları arasında dostluk maçı yapıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Maltepe Maslak Avea Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title