Haberler

Fca Grubu'ndan Yeni Otomobil

ROMA (AA) – İtalyan otomotiv şirketi Fiat-Chrysler Grup (FCA), bünyesindeki Alfa Romeo markasının yeni spor arabası "Giulia"yı, İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin katıldığı törenle tanıttı.

Roma'daki Başbakanlık Sarayı Chigi'nin avlusunda, ev sahibi Başbakan Matteo Renzi, FCA Grup Üst Yöneticisi (CEO) Sergio Marchionne ve FCA Başkanı John Elkann'ın katılımıyla yapılan törenle Alfa Romeo markasının son olarak ürettiği spor otomobil "Yeni Giulia" tanıtıldı.

Tanıtımda konuşan Başbakan Renzi, Alfa Romeo'nun yeni arabasının tanıtımını gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu otomobil, tamamıyla bir İtalyan yapımıdır. Büyük bir gururla, bu harika çalışmaları sunmak için buradayım." dedi.

İtalyan ekonomisindeki olumlu sinyallerin özellikle otomotiv üretimi sektöründen geldiğine dikkati çeken Başbakan Renzi, FCA Grubu'nun İtalya'daki yatırımlarının önemli olduğunu söyledi ve gruba teşekkür etti.

İtalya Başbakanı, "Yeni Giulia"nın üretildiği Cassino'daki fabrikalarındaki istihdamın artacağını belirtirken, grubun CEO'su Marchionne'den teyit aldı ve "Cassino'daki işçi istihdamı 4 bin 300'den 2018'e kadar 7 bin 700'e çıkacak." diye konuştu.

Renzi, otomobilin üretiminde emeği geçen mühendislere ayrıca teşekkür ederken, konuşmasını, "Yaşasın Alfa Romeo, yaşasın Giulia, yaşasın İtalya" diye tamamladı.

Türkiye'de Koç Holding ile TOFAŞ'ın eşit hissedarı olan FCA Grubu'nun Başkanı olan John Elkann da törende yaptığı kısa konuşmada, bugünün kendileri için gurur dolu bir gün olduğunu söyledi. Elkann, Başbakanlık Sarayının avlusunun küçük olması sebebiyle Başbakana yeni arabalarıyla tur attıramadıklarını ancak kendisini bu tur için Bolacco'daki tesislerine beklediklerini ifade etti.

Tanıtımdaki konuşmaların ardından Başbakan Renzi, kırmızı renkteki "Giulia"nın şoför koltuğuna oturarak arabayı çalıştırarak gaz pedalına bastı ancak avlunun küçük olması sebebiyle yeni arabayı kullanamadı.

Motorunun 500 beygir gücünde olduğu ifade edilen otomobilin, temel modellerinin İtalya'daki satış fiyatının 28 bin avro olduğu belirtildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Alfa Romeo İtalya Fiat Roma Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title