Haberler

Fazla Kiloyla Savaşta En Önemli Silah Motivasyon

Adana'da hizmet veren Estelite Estetik ve Güzellik Merkezi'nin kurucuları Dr. Dilek Şire Eren, Dr. Can Mustafa Eren ve Dr. Gizem Toktaş Geylani, diyetin hiçbir zaman tek başına yeterli olmayacağını ifade ederken, diyet yapacaklara bazı uyarı ve tavsiyelerde bulundular.

Dr. Dilek Şire Eren, günlük yoğun tempo içerisinde; stres, hareketsizlik ve sağlıksız beslenmenin, hem bedenimiz hem de ruhumuzda kendisini zamanla hissettiren bir ağırlığa yol açtığını ifade etti. Eren, hareketsizliğin yorgunluğa, yorgunluğun ruhsal çöküntüye, ruhsal çöküntünün dengesiz beslenmeye, dengesiz beslenmenin ise fazla kilolara neden olduğunu kaydetti. Eren, artık bu kısır döngüyü kırıp, hem ruhen hem de bedenen hafifleme zamanının geldiğini vurguladı.

VÜCUT KİTLE İNDEKSİNİZ KAÇ?

Dr. Can Mustafa Eren ise, bir kişinin zayıf, kilolu veya aşırı kilolu olduğunu gösteren vücut kitle indeksiyle ilgili bilgiler verdi. Vücut kitle indeksinin, yetişkin bir insanın kilosunun boyuna göre normal olup olmadığını gösteren bir parametre olduğunu vurgulayan Eren, "Kilogram cinsinden kilomuzu, metre cinsinden boyumuzun karesine böldüğümüz zaman vücut kitle indeksini elde ederiz. Örneğin 1,65 metre boyunda, 60 kilo birinin vücut kitle indeksi 22'dir" dedi.

18.5'ten düşük olan vücut kitle indeksinin zayıf, 18.5-24.9 arası normal, 25-29.9 arası kilolu, 30-34.9 obez, 35 ve üstünün ise morbid obez olarak sınıflandırıldığını dile getiren Dr. Can Mustafa Eren, şöyle devam etti:

"İlk önce vücut kitle indeksine göre hangi grupta olduğumuza bakmamız lazım. Obez ya da morbid obez grubundaysanız acilen doktorunuza başvurup, ilk önce altta yatan hastalık faktörlerinizi bulup, daha sonra uzman ellerde spor, diyet, zayıflama programları ve ilaç tedavilerine başlamamız gerekebilir. Kilolu gruptaysanız dengeli bir diyet ve sporla hayatınızı hafifletmek sizin elinizde. Yetersiz kaldığınız noktada yine doktorunuza danışarak zayıflama programları hakkında bilgi alabilirsiniz. Normal kilo grubundaysanız, birkaç kilo vermek ya da sıkılaşmak, bütün bu gruplar içinde en kolayı olacaktır."

ALTIN KURALLAR

Dr. Gizem Toktaş Geylani de, diyet ve dengeli beslenme sürecinde unutulmaması gereken altın kuralları sıraladı. Geylani, motivasyonun, bu süreçte en önemli silah olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu kiloyu siz vereceksiniz, vereceğiniz kilo azminizle doğru orantılı olacaktır. Emin olmadığınız yerde ya da yetersiz kaldığınız noktada mutlaka bir uzmandan destek alın. Diyet hiçbir zaman tek başına yeterli olmayacaktır, hareket şart. Aç kalmak ile kilo verilmez. Öğün atlamadan yapılan dengeli diyetler, ilerleyen zamanda tekrar kilo almanızı da engelleyecektir. Unutmayın, bedensel özgürlüğünüz ruhunuzu da özgürleştirecek ve özgürlük için şu andan daha iyi bir zaman olmayacaktır." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Eren Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title