Haberler

Fazla Emekli Maaşı Almanın Yolu

Güncelleme:

Bağ-Kur ve SSK girişleri bulunan bir kişinin daha fazla emekli maaşı alabilmesi için hangi kurumdan emekli olmayı tercih etmesi gerekiyor. İşte cevabı.

Sözcü Gazetesi yazarı Sezgin Özcan Bağ-Kur ve SSK girişleri bulunan bir kişinin daha fazla emekli maaşı alabilmesi için hangi kurumdan emekli olmayı tercih etmesi gerektiğini yazdı. İşte Özcan'ın yazısının ilgili bölümü:

İŞTE O YAZI

24 Kasım 1966 doğumluyum. 1 Haziran 1985'ten beri sigortalıyım. Daha önce Bağ-Kur'lu iken şu anda 39 aydan beri SSK'lıyım, toplamda 9100 günüm var. Bu gün itibariyle Bağ-Kur'dan emekli olabilmek için gereken 9000 iş günü koşulunu sağlıyorum.

Ancak SSK'dan emekli olabilmem için gerekli olan son 1261 günü doldurabilmek için 90 gün daha çalışmam gerekiyor. Daha fazla emekli maaşı almak için hangi kurundan emekli olmalıyım? Emekli aylığınız, 2000 öncesi, 2000- Ekim 2008 arası ve Ekim 2008 sonrası prim gün sayılarınız için hesaplanacak üç ayrı kısmi aylığın toplamından; kısmi aylıklarınız da en basit anlatımıyla, söz konusu dönemlerin prime esas kazanç ortalamalarıyla, toplam prim gün sayınıza göre hesaplanacak aylık bağlama oranlarının çarpımından oluşacak.

SSK DAHA FAZLA OLABİLİR

Ekim 2008 öncesinde Bağ-Kur primleri basamak sistemi üzerinden ödendiğinden,2000 ve Ekim 2008 öncesinde bulunduğunuz son basamak emekli aylığınızın tutarında belirleyici olacaktır. Kesin bir hesap yapmak mümkün olmamakla birlikte, bu dönemlerdeki basamağınızın düşük olması ve 2000 öncesi SSK alt sınır aylığının daha yüksek olması nedeniyle, SSK statüsünden bağlanacak emekli aylığınızın, Bağ-Kur statüsünden bağlanacak emekli aylığınızdan fazla olma ihtimali daha yüksek.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Sezgin Özcan Bağ Kur Sözcü Kobi Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

sgk emeklisi:

Alavere dalavereyi bırakın aynı gün sayısından (5250) den emekli olan biri 1050 digeri 1375 aynı güne bu farf niye adalet bunun neresinde intibak çıkaranlar bu adaletsizligi acilen gidermeli maduruz açız aç.

10
0
yanıtYanıtla
bağkura parayı kim yatırabilir:

emeklilik hayal çoğu emekli olamadan ölüyor, eşleri çocukları alıyor maaşlarını. . bu devlet memur hariç kimseye hayır soluk solumaz sadece memur ava akp siyasetçi ve işadamları köşeyi dönüyor diğerler aç

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title