Haberler

    Fazıl Say - Sait Faik

    Fazıl Say, uzun zamandır beklenen Sait Faik eseriyle Ankara'lı dinleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

    Fazıl Say, uzun zamandır beklenen Sait Faik eseriyle Ankara'lı dinleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

    Fazıl Say, "Sait Faik", Opus 51, 2014

    42. İstanbul Müzik Festivali siparişi

    Dünya Prömiyeri, 25 Haziran 2014, Burgazada

    Metin ve yöneten: Özen Yula

    Piyano: Fazıl Say

    Anlatıcılar: Demet Evgar, Songül Öden, Esra Bezen Bilgin

    Vokaller: Zeynep Halvaşi, Serenad Bağcan

    İstanbul Yaylı Çalgılar Dörtlüsü

    Kemençe: Derya Türkan

    Kanun: Hakan Güngör

    Vurmalı çalgılar: Aykut Köselerli

    İstanbul Müzik Festivali tarafından 2014 yılında Sait Faik'in ölümünün 60. yılında özel olarak Fazıl Say'a sipariş edilen Sait Faik eseri seslendirildiği her konserde büyük ses getirdi. "Sait Faik" eseri ile ölümünün 60. yılında çağdaş hikayeciliğe yaptığı katkılarla Türkiye edebiyatında bir dönüm noktası sayılan yazarımızı anan Fazıl Say, bu kez de etkileyici sahne eserini Ankara Congresium sahnesinde ölümsüzleştiriyor.

    Fazıl Say, "Tamamı makamsal olacağı için benim için bir ilktir ve özeldir; bir klasik müzik bestecisinin Türk sanat musikisine bu kadar yakınlaşmak istemesi sanırım tarihte de ilk olacaktır. Piyano ile kanunun, viyolonsel ile kemençenin diyalog ve bütünleşme halinde olacağı bir ilk yaratmak istiyorum" dediği Sait Faik projesini "Stelyanos Hrisopulos Gemisi" hikayesi üzerine yazdığı bir sahne eseri olarak tanımlıyor. Özen Yula'nın yazdığı ve sahnelediği, bir edebiyat-müzik buluşması olan eserde tiyatro oyuncularımız Demet Evgar, Songül Öden ve Esra Bezen Bilgin anlatıcı rolünü üstleniyor. Opera'dan Türk Halk Müziği'ne geniş yelpazede etkileyici yorumuyla Zeynep Halvaşi ile Say'ın "İlk Şarkılar" ve "Yeni Şarkılar" albümlerinde beraber çalıştığı, dinleyiciyi derinden etkileyen sesiyle Serenad Bağcan'ın yanı sıra İstanbul Quartet, kanunda Hakan Güngör, kemençede Derya Türkan ve vurmalı çalgılarda Aykut Köselerli Fazıl Say'la aynı sahneyi paylaşacaklar. Eserin dünya prömiyeri Sait Faik'in yaşamının büyük bir bölümünü geçirdiği, pek çok hikayesini kaleme aldığı ve anılarının adeta zamanda asılı kaldığı Burgazada'nın sahilinde, yıldızların altında gerçekleşmişti. 9 Ekim 2016 tarihinde ise yıldız kadrosuyla Sait Faik eseri, Ankaralı dinleyicileri olağanüstü performanslarıyla Burgazada'ya götürmeye hazırlanıyor.

    Program

    Fazıl Say: Sait Faik, op.51 (2014)

    Süre: 58 dakika

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Demet Evgar Özen Yula Fazıl Say Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title