Haberler

Fazıl Say: Hiçbir AKP'li Dostum Olamaz

Güncelleme:

Piyanist Fazıl Say, Antalya'yı AK Parti'nin kazanmasının ardından, "Hiçbir AKP'li dostum olamaz" diyerek piyano festivalinden çekildiğini açıkladı.

Türkiye'nin dünya çapındaki piyanist bestecisi Fazıl Say, "Hiçbir AKP'li dostum olamaz" diyerek AKP'li yeni belediye nedeniyle 15 yıldır genel sanat yönetmenliğini üstlendiği ve Kadir Dursun'la birlikte organize ettiği Antalya Piyano Festivali'nden çekildiğinin sinyalini verdi.

"BEN OLMAZSAM ARKADAŞIM DA ÇEKİLECEK"

Antalya'nın markası olarak nitelendirdiği festivalle ilgili bir açıklama yapan Fazıl Say, şu ifadeleri kullandı: "Antalya Piyano Festivali, Türkiye'nin en büyük festivallerinden biri. Ve Avrupa 'nın da en iyilerindendir. 15'inci yılına girdiğimiz Antalya'nın markası Piyano Festivali sürecinde 4 belediye başkanı gördük. Festivali 15 yıldır beraber organize ettiğimiz kadim dostum Kadir Dursun, ben olmazsam kendisinin de çekileceğini belirten bir yazılı basın açıklaması yaptı."

"HİÇBİR AKP'Lİ DOSTUM OLAMAZ"

"Çünkü bugünkü belediye başkanı şahıs, festivalin Fazıl Say'lı ya da Fazıl Say'sız devam edeceğini ima etmiş basına. Şu bir gerçektir: Suçsuz yere yargılandığım ve 10 ay ceza aldığım için hiçbir AKP'li dostum olamaz. Yanımda bile duramaz! Bu şartlarda AKP belediyesinin kazandığı bir şehirde bir aydınlanmayı temsil eden bizim festivalimize ne olacak ben de merak ediyorum."

"FESTİVALLE GURUR DUYUYORUZ"

"Filanca kişinin filanca şartını kabul edecek kişiler değiliz. İstenmediğimiz yerde duracak da değiliz. Benim artık yanımda bile duramayacak olan o şahıs kararı kendi verecek. Antalya'nın medar-ı iftiharı bir festivale devam etmek istiyorsa bu şartlarda buyursun etsin. Bu festival aydınlanmadır. Festivali Antalya'nın ilçelerine ve okullarına ve kenar mahallerine kadar taşıdık. Biz gurur duyuyoruz Antalya Piyano Festivalimizle"

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Fazıl Say Ak Parti Piyanist Antalya Güncel Haberler

500

Yorumlar (94)

SA'D BİN MUAZolcay_tok_06@hotmail.com:

Ey iman edenler! Mü’minleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin. Kendi aleyhinize Allah’a apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz?NİSÂ - 144...... Oysa Allah size Kitap’ta (Kur’an’da) “Allah’ın âyetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, başka bir söze geçmedikleri müddetçe, onlarla oturmayın, aksi hâlde siz de onlar gibi olursunuz” diye hüküm indirmiştir. Şüphesiz Allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır. NİSÂ - 140.......Onlar, mü’minleri bırakıp kâfirleri dost edinen kimselerdir. Onların yanında izzet ve şeref mi arıyorlar? Hâlbuki bütün izzet ve şeref Allah’a aittir.NİSÂ - 139

64
0
yanıtYanıtla
Demokraterdog@gmx.de:

Yalakalar bakın, o sanatcı, siz tuvalet nöbetcisi, o ülkemizi espirisinle aydınlatıyor, siz faşist zihniyetle her yeri karartıyorsunuz, o bize dünyanın her yerinde şeref getiriyor, siz bizi her yere rezil ediyorsunuz, o cumhuriyetin medeniyetleşmesine çalışıyor, siz alt tabaka çöplüklerinin ahlakını ülkeye geçirmeye çalışıyorsunuz. Bi onun değerini düşünün birde ucuz liderinizin ve kendi değerinizi düşünün.

19
26
yanıtYanıtla
hfhaticedilek21@gmail.com:

bir akpli 'akpli olmayan benim arkadaşım olamaz' gibi bir açıklama yapsaydı kıyamet kopardı. Ey fazıl; kabın bu kadar küçük ve onuda nefretle dolduruyorsan ne denir. bu adamlar sanatçıyım diye geçinir. daha karşıt görüşe tahammülü bile olmayan kendini geliştirememiş dünyaya at gözlüğüyle bakan, kendi ülkesini batıya şikayet eden bir hainsin..umarım ülkemizden gidersin.

30
10
yanıtYanıtla
TBBDarsivcan@outlook.com:

Gördüğüm ve anladığım kadarıyla, Bütün insanlık ve AKP'lilerde seninle dost olmak için birbirini ve kendilerini yiyorlardı!Öyle değil mi?

27
11
yanıtYanıtla
demokraterdog@gmx.de:

Ne komik, burada yanlız burun karıştırmaya yetenekli olan ülkenin en değersiz kısmı Türkiyenin en büyük sanatcılarına çamur atmaya çalışıyor.

24
14
yanıtYanıtla
MUSTAFAmurat.aydin.72@hotmail.com:

ula zübük senin dosluğuna akp nin ihtiyacımı var. çatla patla.

26
10
yanıtYanıtla
müslümansevda_melek46@.hotmail.com:

seni tanımıyorum bile sen kimsin

26
7
yanıtYanıtla
malatyalıbado_44@mynet.com:

Fazıl say senin gibi insanlara çokta tııııııııınnnnnnnnnnn denir.KOZA kardeşimin dediği gibi tavşan dağa küşmüş dağın haberi olmamış.

23
10
yanıtYanıtla
ahmet doganahmetburakdogan@hotmail.com:

bu kim ya sanatçımı zannediyo kendisini

20
12
yanıtYanıtla
nurinuriserdar857@hotmail.com:

mesele ak parti değil, bu adamın konuşmalrını takip ein; islam düşmanlığını din düşmanlığını göreceksiniz....''İnsan, bizim kendisini nutfeden (kerih bir sudan) yarattığımızı görmez mi ki, şimdi o apaçık bir hasım kesilmektedir.' (Yâsin: 77)

23
7
yanıtYanıtla
Tüm 94 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title